Нарекувајте го исламот "ислам"

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Врати се 2/3 теми поназад имаш одговор на овие прашања..АМА тебе не ти се точни оние одговори па нема потреба да ти ги пишам пак. :)
Се ми се чини дека одговорите не ти одат во прилог, па затоа несакаш да ги кажеш, јас ако сакав за мене да дознаам секако ќе најдев начин, немаше да те прашувам тебе на темава.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Алаху Акбар = Зиг Хајл = Банзаи
модерно е да се користи изразот алаху акбар пред самоубиецот да се разнесе. Значи убивањето во име на Алах е секојдневие.

Член од
17 април 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
Се ми се чини дека одговорите не ти одат во прилог, па затоа несакаш да ги кажеш, јас ако сакав за мене да дознаам секако ќе најдев начин, немаше да те прашувам тебе на темава.
Епа поради таа проста причина не ти ги пишав уште еднаш одговорите бидејќи ги има 2/3 теми поназад а бидејќи ги имаш прочитано и не ти идат во прилог тебе.. тоа е друга работа..
--- надополнето: 3 мај 2012 во 23:56 ---
Живеј во светот на бајките што да ти кажам. Тој што сака ќе види.
Убаво напиша..тој што сака ќе види..А тие што несакаат да видат ќе си зборуват..

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Епа поради таа проста причина не ти ги пишав уште еднаш одговорите бидејќи ги има 2/3 теми поназад а бидејќи ги имаш прочитано и не ти идат во прилог тебе.. тоа е друга работа..
--- надополнето: 3 мај 2012 во 23:56 ---

Убаво напиша..тој што сака ќе види..А тие што несакаат да видат ќе си зборуват..
Да сметаш човек што убивал мажи и жени, што освојувал земји, што крадел, за Божји пророк мора пред многу работи да замижиш. Ама ваше право не викам не. Мое беше само да им укажам на оние што сметаат дека всушност исламот е религија на мирот а Мухамед е пример за однесување дека грешат.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Религиозна еволуција? :D Ти се шалиш? Религиите не признаваат еволуција па макар и сопствена. Ништо ни подобар ни полош не е хиндуизмот. Така да, секој има право да верува во што сака.
Не се верници затоа што се лажни? Ако не се верници што се?
Шега на страна, но Бог не се открива одеднаш во историјата, Вистината има свој развој.
Болд;Припадници на оние дела што ги прават.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.995
Почитуван.

Поентата ми беше да ти давам до знаење дека неможеш да кажеш исламот е тоа тоа..само затоа што еден или двајца извршиле убиство(убиство кое ни самата министерка не е сигурна дека тие го извршиле) и сега сите муслимани се терористи, радикални исламисти и незнам што, ако е така, тогаш и вие христијаните сте ПСИХОПАТИ ако заклучуваме според тие вашите "ТЕРОРИСТИ" кои ги нарекувате така..така ли е?
Не се работи за тоа дека ако малцинството врши убиства, автоматски и мнозинството е криво.
Крива е идеологијата заради која делуваат криминалците (терористи), а не мнозинството и тоа никој никаде не го спомнал.
Идеологијата е исламот.

Толку имате фобија од исламот што цело време го напаѓате..

Како е можно еден муслиман убива човек и одма терорист биднува, а некој христијанин убива 70 луѓе и јебеш га психопат е..што ќе правиш неможеш да му правиш ништо..(тој у норвешка што уби 70 души)..

Малку нелогично нели?

Ама јебеш га дошло тоа време,"луѓето само од далеку гледаат не гледат од блиску".
Како тоа постојано слушаме за исламски терористички напади насекаде во светот, а никако за хиндуистички напади, христијански напади и сл:?
Дефиницијата за тероризам можеби не е многу јасна, но делото на Брејвик сигурно е акт на тероризам заради целите кои сакал да ги оствари извршувачот.
Пример, акт на тероризам не е убиството на десетици студенти што се случи пред извесно време во САД, бидејќи неговите цели не биле заплашување.
Па Ал Каеда пости нели, нивниот лидер Бин Ладен беше убиен од Американците нели? :icon_lol:
У Босна, Косово и Македонија се бореле поради верски причини, или се бореле за национални причини?
У Иран, Пакистан, Авганистан поради општа причина што ја бранат нивната држава од Американците терористи се така? :facepalm:
--- надополнето: 3 мај 2012 во 23:43 ---

Врати се 2/3 теми поназад имаш одговор на овие прашања..АМА тебе не ти се точни оние одговори па нема потреба да ти ги пишам пак. :)
Заради верски причини. Муслиманите најчесто убиваат чисто заради религиски причини. Примери има секојдневно. Некаде, дури и државата убива во име на исламот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одговори секогаш има, но не секогаш некој е спремен да ги посочи, како на пример ти во случајов. Затоа што не ти одат во прилог, во спротивно досега сто пати ќе ги одговореше.

Член од
4 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
33
Bas me interesira kolku od tie sto zborat protiv islamot go imaat procitano i razbrano Kuranot?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Bas me interesira kolku od tie sto zborat protiv islamot go imaat procitano i razbrano Kuranot?
Мене ме интересира колку муслимани го имаат прочитано и разбрано куранот. и дали истите тие муслимани имаат прочитано и разбрано библија, тора.... и други свети книги?

Член од
4 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
33
Мене ме интересира колку муслимани го имаат прочитано и разбрано куранот. и дали истите тие муслимани имаат прочитано и разбрано библија, тора.... и други свети книги?
Незнам колку се муслиманите што го имаат прочитано Куранот,но оние што убиваат без потреба,тие не го следат Куранот.
Јас немам прочитано Библиа,и затоа неможам да земам стихови од Библијата и да давам лажни предпоставки,како што направи тој што ја започна темава.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Незнам колку се муслиманите што го имаат прочитано Куранот,но оние што убиваат без потреба,тие не го следат Куранот.
Јас немам прочитано Библиа,и затоа неможам да земам стихови од Библијата и да давам лажни предпоставки,како што направи тој што ја започна темава.
Значи само муслимани треба да читаат куран или? Еве јас сум го прочитал и што? Што ти е поентата на прашањето? И која е гаранцијата дека муслиман мора да го има прочитано, па уште и разбрано?

Член од
4 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
33
Значи само муслимани треба да читаат куран или? Еве јас сум го прочитал и што? Што ти е поентата на прашањето? И која е гаранцијата дека муслиман мора да го има прочитано, па уште и разбрано?
Значи ме не разбра ништо...Кај реков дека само муслимани треба да го читаат Куранот?Ај читај малче повнимателно молим те.
Поентата ми беше дека не може некој да критикува нешто што нема појма.Еве јас сега да отворам тема да ја критикувам Библијата а уствари немам појма што пишува во неа,има смисла?Нема.
''И која е гаранцијата дека муслиман мора да го има прочитано, па уште и разбрано'' не разбирам што сакаш да прашаш со ова?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.995
Во Куранот постојат реченици, цитирани овдека многупати каде се наведува потребата да го снема неверникот.
Без разлика, ако некој муслиман убие десетина Израелци или Американци, тој веднаш станува херој кај муслиманите и веднаш го слават.
Додека, доколку некој нацрта карикатури, запали некоја книга, веднаш цел исламски свет се крева на нозе и извикува заканувачки и навредливи пароли. Тоа самото по себе е доволен доказ колку исламот е насилен.

Kajgana Shop

На врв Bottom