Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако знае нека ми кажи која програма се користи за вметнување на звук во видео. На пример ако нешто не сакам да се слушне во моментот на изговарање на зборот да титни или некаков друг звук да се постави на негово место. А исто така и да можи да се внеси музика наместо да се слуша зборувањето.

Член од
29 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Здраво! Вчера при експортирање на мп3 фајл од Фрути Лупс на сред процес се блокира програмот и од тој момент имам проблем со процесорот, односно цело време е на 100% USAGE. dllhost.exe и System Idle Process се двата процеси кои што го користат процесорот. Првиот варира од 45-50 а вториот од 7-20. Како може овој проблем да се реши?!

Поздрав

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Здраво! Вчера при експортирање на мп3 фајл од Фрути Лупс на сред процес се блокира програмот и од тој момент имам проблем со процесорот, односно цело време е на 100% USAGE. dllhost.exe и System Idle Process се двата процеси кои што го користат процесорот. Првиот варира од 45-50 а вториот од 7-20. Како може овој проблем да се реши?!

Поздрав
Што си инсталирал последно? дали ставаше некој крак или нешто слично? дали и после рестарт истото се случува?

Член од
29 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Што си инсталирал последно? дали ставаше некој крак или нешто слично? дали и после рестарт истото се случува?
Немам ништо инсталирано од кога ми е преинсталиран Windows-от... Го рестартирав лап топ-от и пак истиот проблем...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Немам ништо инсталирано од кога ми е преинсталиран Windows-от... Го рестартирав лап топ-от и пак истиот проблем...
Влези во Safe mode with networking (стискај F8 при бутирање) и види дали ќе биде исто.

Член од
29 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Пробав и така и случајно најдов едно софтверче UNLOCKER сега и тие фалјови што не можев ни да ги избришам од експортирањето на DESKTOP со опцијата UNLOCK ги избришав и сега е се во ред...

Ти Благодарам сепак за одвоеното време

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ок нема проблем.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.014
Поени од реакции
5.336
Ќе може некој да ми каже како може да вратам некои избришани фајлови?

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.060
Поени од реакции
2.009
Другар ако си сигурен дека не е до напојувањето или хардот тогаш види кои програми ти се уклучуваат на Start Up можи некоја од нив да го кочи. Мене ми се има случувано исто така да го уклучам лаптопот и да блокира односно само да си врти тоа крукчето што се појавува во такви моменти па да го рестартирам и потоа све си е во ред, па преку msconfig исклучив некои програми да не ги отвора со самото уклучување на лаптопот па сега е во ред.
Кога го носев задниот пат на сервис го прегледаа детално и не ми рекоа дека имам таков проблем. Јас за напојувањете прилично сум сигурен дека работи а за хардот што знам, и како би можел да проверам.
инаку исклучив неколку програми во Старт Ап но ништо проблемот останува

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Едно прашање. Дали на 64 Битен процесор може да се инсталира 32 битен ОС и како ќе функционира аако може...

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Едно прашање. Дали на 64 Битен процесор може да се инсталира 32 битен ОС и како ќе функционира аако може...
Нормално како секојпат така ќе си работиш. Разликата е во тоа што процесорот ќе ти работи супер. Но моја препорака е да користиш 64-битен ОС.

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Прашање..значи компјутерот не дава никакви знаци на монитор при стартирање..и гледам црвената лед диода светнува еднаш и после тоа само компјутерот работи без никакви знаци. Тастатурата го прави тестот и ништо друго.. пробав друг монитор истата работа. Не сум сигурен дали е до графичка или хдд. Проблемот се појави откако компјутерот се премести од едно место на друго. Тnx!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Прашање..значи компјутерот не дава никакви знаци на монитор при стартирање..и гледам црвената лед диода светнува еднаш и после тоа само компјутерот работи без никакви знаци. Тастатурата го прави тестот и ништо друго.. пробав друг монитор истата работа. Не сум сигурен дали е до графичка или хдд. Проблемот се појави откако компјутерот се премести од едно место на друго. Тnx!
Ако немаш никаква слика на мониторот најверојатно е графичката карта, може да е изместена, често сум имал вакви проблеми. Шрафцигерот во рака, отштрафи капакот, извлечи ја картицата и по потребаа исчисти кај конекторот и вметни ја повторно.

Kajgana Shop

На врв Bottom