Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
Ti si znaes , odnosno vie .. Jas ne bi ti preporacal da se fatis za oruzje sepak ti si znaes ..
Te razberam na sto mislis :)
Значи потребно беше УЧК да делува во Македонија или не? Потребен беше рамковниот договор? Интелектуалната свест кај вас албанците е на ниво дека само со оружје се постигнува посакуваната цел или не? Способните луѓе секаде успеваат, но без оружје :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Јас до пред некое време највеќе сакав од албанците сапун да праам.
Ама реалноста по се изгледа е некоја друга. И проблемот е со друга димензија. Имав прилика да пијам кафе со еден мој драг пријател Албанец. да го видите стравот на неговото лице. Вика ради некои проста раја Албанци од Шар Планина јас сега се плашам мајка ми трета смена од раб коа си иде.
Обичниот албанец ќе ви каже дека не ја сака 2001 година, дека забубил многу а не добил ништо. Го боли кур за право на двојазична лична карта и бадентер. него му е битно дека неговата фамилиј нема што да јаде и на секој чекор е деградиран и неговиот пат до успех е многу потежок.
Сите овие проблеми што никнуваат се увезени косовари. е од тие не сапун чорба би праел. Историјата не учи дека на овие простори живееле две албански племиња Геги и Тоски. Едните биле питоми другите биле диви. Таа е дистинкцијата помеѓу албанец од албанија и албанец од Косово. Не треба систематски во Хитлеровски стил да с уништат, кога ја би бил премиер би ги кинел клучните фаци, онака во автомобилски несреќи, паднал од лифт и слично. Се знае кои се тие. И Арачиново и Зајас би ги срамнил со земја. Челична рака од челична држава.
Ама пак која челична рака од некој што сади жални врби за 250 000 евра.
По малку сум сеуште пијам од пикников по малце лут и ми се измешаа мислите.
како и да е, валда тоа што сакам да кажам е дека како се манипулира со нас така се манипулира и со албанците. реално се на пониско ниво од нас и многу полесно се манипулира со нас. али нее да се удри по сите, туку по точно одредена категорија.
Но ништо не ги спречува обичните Албанци да се справат со овие понеобичниве,но, не се справуваат ,а зошто, затоа што така им одговара,да постои една радикална група што ќе се финансира од обичните и ќе ги спроведува и отстварува желбите на обичните Албанци.
Истите тие обични Албанци,работници,луѓе што чесно си ја работеа својата работа ги подржуваа борците на учк во 2001 год.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А дали им плати државата на ЦИА или ФСБ за снимките, шознам според мене такво нешто вреди мн пари за сателитските снимки...? чисто ме интересира....

Денес ни на мочање не можиш да одиш....
Не гледам зашто вакво нешто е релевантно. Не е битно дали платиле или не, битно помогнале. Зарем прави некоја разлика тоа? :)

М

Мартин`

Гостин
штабот ве поулавел вас, а во меѓувреме на способниот “на смена’’ му се дешаваат масакри а братучед му ги стимулира истите.
Изгледа и во Франција, и во Америка се неспособни бидејки се случуваат многу почесто од кај нас масакри па и убиства. Никој ама баш никој (или ептен се мали шансите) да се спречи такво нешто.. способноста се гледа дали ќе ги најдат.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Не гледам зашто вакво нешто е релевантно. Не е битно дали платиле или не, битно помогнале. Зарем прави некоја разлика тоа? :)
Не бе онака ме интересира иначе браво за потегов...и кога ке размислам денес е потребно се да се снима....партал е светов направен.....само војни.....

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Освен ако самиот не е шеф на истите мафијаши или во дил со нив, нели?
Неможе да биде со нив...бидејќи со таков лик...власта веднаш може по брза постапка да биде срушена,од страна на странските фактори,кој за секој поединец на таквите функции знаат колку калории внесол тој ден...а камо ли овака работа да ја остават.

Ти знаеш дека во секоја држава,секој се бори на власт...и дека опозицијата прва би искористила овакво сознание.

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Бидејќи овие 20 души ке бидат доживотно осудени. Претставуваат добра работна сила без пари, да го пробиеме патот Скопје-Прилеп позади водно. Ланците за нозе копачите на рамо и кај и да е за 20 години ке направат пат за да се оди до Прилеп за 15мин. Ова е моја сугестија како да го поминуваат времето во затвор.
Дополнителен предлог, патот Скопје-Прилеп позади Водно да го носи името на загинатите од Смилковското езеро за да никогаш не се заборат невините жртви. Место храна додека трае пробивањето на патот , да ги пуштаат за јадење само на ПАСЕЊЕ на околната трева.

Испитана снага, Молам премотај на 1 02

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
А дали им плати државата на ЦИА или ФСБ за снимките, шознам според мене такво нешто вреди мн пари за сателитските снимки...? чисто ме интересира....

Денес ни на мочање не можиш да одиш....
Ти сериозно мислиш дека ЦИА или ФСБ би ни отстапиле снимки?

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Моментално е најмоќниот човек во Македонија . Од него и моќните аљбанци се плашат. Но што е гад, гад е, тука нема дилеми.
Ќе се согласев со тебе ако Вмро имаше мнозинство со собранието, но вака во ситуација каде што мора да има и една албанска партија за да имаат мнозинство во парламент не се солгасувам доволно е само ДУИ да искочи од владината коалиција и после и автоматски владата паѓа а со тоа и функцијата на Мијалков. Така да не мислам дека има 100% одврзани раце што сака да прави и што треба да прави .Да беше периодот 2008-2011 каде што Вмро имаше апсолутно мнозинство во парламентот ќе се согласев со тебе.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Значи потребно беше УЧК да делува во Македонија или не? Потребен беше рамковниот договор? Интелектуалната свест кај вас албанците е на ниво дека само со оружје се постигнува посакуваната цел или не? Способните луѓе секаде успеваат, но без оружје :)
Ke diskutirame nekoj drug den posiroko za ova tema , sega nitu sakam nitu ima smisla vo ovaja situacija ..

@Mateas
Tie ne se nikoj i nisto kako so mislis ..

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Така читав назад да а ебам...шознам....оти да не..
Затоа што таа технологија чини милијарди. Не би ја компромитирале со тоа што нам ќе ни отстапат дел. Најмногу што може да помогнат е да ни дадат насоки и имиња, во ниеден случај не би ни кажале од каде ги дознале тие. И такви работи одат строго како размена на информации. Ама тоа е најнебитно во моментов.

F

fantomX

Гостин
Да е грешка добро ќе е! Но проблемот е доколку така им е наложено сето тоа така да го изведат....
ПС. А не дај Боже да прават „Раштански лозја“ повторно.
Да е грешка, значи дека некој може ладнокрвно да усмрти 5 луѓе а полицијата, за која последните години се издвојуваат и поголеми пари од претходно, да нема појма за ништо.
Таквиот евентуален факт е доволно очаен за мене, дали има некакви режирани работи е сосема небитно после тој прв момент кој би укажувал на неможност за контрола на една реално гледано, мала територија.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Македонец, да не одиме офтопик, секој си има свое мислење за Мијалков, времето ќе покаже, кога некој друг ќе проверува што правеле овие. Јас само ќе кажам за последниве два примера, акцијата „Детонатор“, се што правеле обвинетите е без да знае никој од врвот а? И во овој случај, голема е веројатноста дека поголем дел од селата во западна Македонија се полни со вакви радикали, вехабисти, терористи и сл, пак никој од врвот ништо не знале.

Значи или не е толку способен, или рацете му се врзани па делува само колку што му дозволуваат повисоките сили од него.

Kajgana Shop

На врв Bottom