Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Само замислете колку по среќна нација ќе станеме ако се легализира. Сите среќни и весели ќе бидеме на никој нема да му биде гајле за невработеноста и остало:vozbud:
Ова може да го стават во програма владетеливе. Чим е за заматување невработеност и онака се би направиле.

Он топик: Нека ја легализираат. Јас сум за. Никој нема да изгуби, баш напротив. Не сум конзумент, ама не гледам причина да стои во графа нелегално. На времето изводеле со алкохолот, па сега го имате на секоја софра. Тотален нон сенс ми е човек да лежи во затвор, за два џоинта во џеб. Вака ем конзументите релаксирани, ем државата по некој ќар.

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
чудно во темава сите што пишуваат се ЗА легализирање на марата никој не напиша нешто против и за што е против..

M

Moon Child

Гостин
Ова може да го стават во програма владетеливе. Чим е за заматување невработеност и онака се би направиле.

Он топик: Нека ја легализираат. Јас сум за. Никој нема да изгуби, баш напротив. Не сум конзумент, ама не гледам причина да стои во графа нелегално. На времето изводеле со алкохолот, па сега го имате на секоја софра. Тотален нон сенс ми е човек да лежи во затвор, за два џоинта во џеб. Вака ем конзументите релаксирани, ем државата по некој ќар.
Глупо е тоа што има далеку по штетни работи од марихуаната а се легални. Чист пример - кока кола. Ем создава зависност, ем е штетна, а е легална.
Тотална спротивност од марихуаната.

I

Iblis

Гостин
чудно во темава сите што пишуваат се ЗА легализирање на марата никој не напиша нешто против и за што е против..
Еве да хејтнам малку, легализирање да, ама како и кој ќе стопанисува со насадените површини. Како што е редот овде, ќе се направи монопол кој ќе си пиче цени како му одговара, а марата ќе ја прска со секакви отрови за да даде повеќе (n)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Еве да хејтнам малку, легализирање да, ама како и кој ќе стопанисува со насадените површини. Како што е редот овде, ќе се направи монопол кој ќе си пиче цени како му одговара, а марата ќе ја прска со секакви отрови за да даде повеќе (n)
Имаше за ова едно многу добро клипче на он нет кое беше направено против легализација на марихуаната. Меѓу аргументите беше и ова што го спомнуваш. Сигурно ќе има нешто субвенции за огледување, ама ќе се прскаат насадите со триста чуда плус цената со сигурност нема да биде онаа по која сега нелегално ја купуваат конзументите. Замислете на тоа ќе треба некој да има ќар, плус данок.

I

Iblis

Гостин
Имаше за ова едно многу добро клипче на он нет кое беше направено против легализација на марихуаната. Меѓу аргументите беше и ова што го спомнуваш. Сигурно ќе има нешто субвенции за огледување, ама ќе се прскаат насадите со триста чуда плус цената со сигурност нема да биде онаа по која сега нелегално ја купуваат конзументите. Замислете на тоа ќе треба некој да има ќар, плус данок.
Тоа ми е муабетот. Предлагам декриминализација и легализирање по Швајцарски(?) модел, 4 стебленца по корисник по домаќинство.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Тоа ми е муабетот. Предлагам декриминализација и легализирање по Швајцарски(?) модел, 4 стебленца по корисник по домаќинство.
Така е најдобро. Јас сам да си ја одгледувам органски за лична употреба но без лимит на стебла!!! Исто ко патлиџан, компир или што и да е... :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ако јас те разбрав од пишаново, ( поправи ме ако грешам бидејќи не сум запознаена со моделов на Швајцарциве:) )ова би значело дека воопшто нема да има купопродажба, туку би била застапена само лична употреба?

I

Iblis

Гостин
Ако јас те разбрав од пишаново, ( поправи ме ако грешам бидејќи не сум запознаена со моделов на Швајцарциве:) )ова би значело дека воопшто нема да има купопродажба, туку би била застапена само лична употреба?
Баш така, ама тоа не значи дека не можеш да повикаш стручна помош при садење, расадување, опрашување, калемење и сл ;)
Така е најдобро. Јас сам да си ја одгледувам органски за лична употреба но без лимит на стебла!!! Исто ко патлиџан, компир или што и да е... :)
Ова ќе е проблематично, остава простор за вршење купопродажба и не враќа на монопол под лиценца.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
И во Амстердам е дозволено растење на одреден лимит на стебла па има и кофи шопови во другите држави пошто е помлада легализацијата и поради тоа уште нема кофи шопови,но ке биде и таму,не може секој да се замара да расте дома :D

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Двете најдосадни теми на сите времиња:

Хомосексуалноста и легализирањето на марихуаната...
Не прочитав ниедно друго мислење освен последниве 2-3 и незнам во кој правец се движи темава но ќе го дадам моето мислење по прашањето од насловот:
Ниту сум пробал марихуана ниту сум бил педер(у контекст на цитираното), ама што е до мене одма би ја легализирал марихуаната, да му забраниш на некој да дува и да одгледува е исто како да му забраниш да биде педер, си има право човекот и нека прави што сака, нели? Не гледам на кој начин би ми сметало ако некој наркос се дрогира ниту пак што се толку уплашени за општеството, нели Холандија подобро функционира од нас всушност???

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не гледам на кој начин би ми сметало ако некој наркос се дрогира ниту пак што се толку уплашени за општеството, нели Холандија подобро функционира од нас всушност???
Само што муабетот е не се тие наркоси што дуваат трева туку секако си има друго име за тоа,пошто од алкохол триста пути повеке се правам хај што е легално а не па од трева што само те опушта и те тера да се смееш,сеа нормално во големи дози и тревата е лоша али барем ке останам жив за разлика од алкохол кој си ебам векот и ке станам напаст на опшеството.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Само што муабетот е не се тие наркоси што дуваат трева туку секако си има друго име за тоа,пошто од алкохол триста пути повеке се правам хај што е легално а не па од трева што само те опушта и те тера да се смееш,сеа нормално во големи дози и тревата е лоша али барем ке останам жив за разлика од алкохол кој си ебам векот и ке станам напаст на опшеството.
Какво и да е името ефектот е ист! Извини ако те навредив, користач на халуциогени сретства или како сакаш, кажав дека немам проблем со таквите активности! btw. слободен превод (не буквален) на зборот џанки е цензурираниот збор од мојот претходен пост, нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom