Поврзување на компјутер со ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување
Најдов кабел и све поврзав но нема ништо на ТВ
каде треба да подесам на компјутерот??

Колку пари е ова ?

Не е плазма тој што го имам во мојата соба, обичен е :jaj:

Овие ги има низ интернет? По колку пари се движат?

На ибеј се околу 1000 ден.(20$) и со него ти доаѓаат сите кабли што ти требаат. Само гледај да проверен продавач. А додека во Скопје во логинг се изгор, околу 3000 се и не се исплати

Најдов кабел и све поврзав но нема ништо на ТВ
каде треба да подесам на компјутерот??

Во контролниот панел за графичката ќе најдеш по опциите, пример ако имаш нвидиа графичка ќе идеш во Set up multiple displays и ќе го штиклираш ТВ-то.
Или во Виндоус7, десен клик на десктоп Screen Resolutions и тука ќе избереш Detect и после Extend displays.

Фала на сите,конечно успеав :)

ајде малце помош.
имам nvidia ge force 7300 gt
дали и како можам да ја поврзам со обичен тв онака за гледање филмови. тв то има само скарт влез најобичен.
имам едно кабле со графичката кое има три пина плав црвен и зелен.
images

знам дека не се аудио видео, па да прашам некоја финта дали има, да не се мачам џабе

ајде малце помош.
имам nvidia ge force 7300 gt
дали и како можам да ја поврзам со обичен тв онака за гледање филмови. тв то има само скарт влез најобичен.
имам едно кабле со графичката кое има три пина плав црвен и зелен.
images

знам дека не се аудио видео, па да прашам некоја финта дали има, да не се мачам џабе

Тоа ти е за во “новиве“ LCD или PLASMA телевизори.

За во стандард ТВ ти треба ваков кабел, со 3.5 mm џек за звук (ако сакаш звукот да оди преку ТВ), ама секако, сликата ќе ти биде за нигде
т.е. ќе биде добра само за гледање филмови.

scartsvideo.jpg

Тоа ти е за во “новиве“ LCD или PLASMA телевизори.

За во стандард ТВ ти треба ваков кабел, со 3.5 mm џек за звук (ако сакаш звукот да оди преку ТВ), ама секако, сликата ќе ти биде за нигде
т.е. ќе биде добра само за гледање филмови.

scartsvideo.jpg
пробав и така. сликата нема боја или на кај зелено мава, и замрзната е. јас си реков некоја финта да не има сетинзи ова она.

пробав и така. сликата нема боја или на кај зелено мава, и замрзната е. јас си реков некоја финта да не има сетинзи ова она.

Има, чепкај по сетинзите од контролниот панел на графичката.

јас сум оперисан од чепкање по контролниот панел :)

Значи не да чепкаш во контролниот панел од WINDOWS туку во контролниот панел од ГРАФИЧКАТА.

Значи не да чепкаш во контролниот панел од WINDOWS туку во контролниот панел од ГРАФИЧКАТА.
кој дел не го свати од оперисан:)
да требаше штравцигер клешта ке го расклопам и ке го склопам, ама ете господ ко делел за компјутери јас бев по цигари. нема везе ако е сложено батали, кај сим гледал вака досега ке гледам и натаму. барем дури не си земам нормална графичка со нормален ав излез или нормален телевизор.
во секој случај фала за трудот.

кој дел не го свати од оперисан:)
да требаше штравцигер клешта ке го расклопам и ке го склопам, ама ете господ ко делел за компјутери јас бев по цигари. нема везе ако е сложено батали, кај сим гледал вака досега ке гледам и натаму. барем дури не си земам нормална графичка со нормален ав излез или нормален телевизор.
во секој случај фала за трудот.

Зимај графичка со HDMI излез :)

Зимај графичка со HDMI излез :)
да ти кажам друго му се думам. шо ке се заебавам со кабли ова она, а да си нарачам некое плеерече на усб што се. не ми е попаметно шо викаш?

да ти кажам друго му се думам. шо ке се заебавам со кабли ова она, а да си нарачам некое плеерече на усб што се. не ми е попаметно шо викаш?

Нема дали е попаметно или не, туку како ти одговара :)

Преку HDMI ќе имаш гром слика и звук, а твојот РС ќе ти биде и плеер и ќе можеш да играш игри на ТВ.

Нема дали е попаметно или не, туку како ти одговара :)

Преку HDMI ќе имаш гром слика и звук, а твојот РС ќе ти биде и плеер и ќе можеш да играш игри на ТВ.
ај не сум во тек, ама со hdmi ке можам без проблем да се конектирам со обичен телевизор кој има уште пообичен av влез.( она црвено бело жолто) и колку пари е таа графичка.
п.с за играње ама ич не ми е битно да ти кажам. имав сервер и клан за CoD 2 го држев две години и мислам дека ми има поминато кефот за играње.
од таму и никот ми остана. МКД КЛАН ( убај времиња беа тоа ).
каква екипа бевме , дрмавме на балканот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom