Заведување зафатена жена

S

Shellshock nam67

Гостин
Zborime za motivot sto najcesto gi tera zenite na neverstvo !!!
a najdobar odgovor lezi vo samite niv !!!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Исто важи и за нив, господин детективе.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Полека момче, полека. Како прво сите мислат на изневерување. Едно затоа што сме полигамни по природа, а друго затоа што е забрането е и поинтересно и попривлечно (како децана со сета радост што ги пикаат прстите во штекер).

А за другово...што ако го сака партнерот и не сака да го напушти (раскине)? Зарем за понекој секс на страна (кој е потребен и итекако природен) треба и вреди да се растураат врски и семејства!?

П.С. Значи тврдам!
Читам и не можам да поверувам, еј. Како го сака партнерот, а го дупи во здрав мозок и нема почит кон него?
Ако ти ја изневериш твојата жена/девојка тоа првенствено значи дека ти немаш никакво почитување кон неа, а потоа и се друго.
Љубовта (а и се друго) не се кажува, се докажува.
Џабе е ако кажеш "срце те сакам најмногу на свет", а вечер излезеш и се плескаш со некоја друга. Ниту ја сакаш, ниту ја почитуваш.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Читам и не можам да поверувам, еј. Како го сака партнерот, а го дупи во здрав мозок и нема почит кон него?
Ако ти ја изневериш твојата жена/девојка тоа првенствено значи дека ти немаш никакво почитување кон неа, а потоа и се друго.
Љубовта (а и се друго) не се кажува, се докажува.
Џабе е ако кажеш "срце те сакам најмногу на свет", а вечер излезеш и се плескаш со некоја друга. Ниту ја сакаш, ниту ја почитуваш.
Whateva dude...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.502
Опшеството од тебе очекува да го дадеш тој збор, затоа што тоа истото го наметнува сексуалниот морал како нужно. Затоа реков треба прво да "се намирисаат" пред да се залетуваат во брак, само што пустиот страв да не бидеш отфрлен и осуден не ти дозволува да бидеш искрен со себе. Башка што луѓето се менуваат, менуваат ставови и гледишта, тоа е неизбежен животен процес...ако партнерот вистински те сака ќе го испочитува тоа доколку си искрен со него па заклетвата може и да се промени, менлива е како и се во животот.
Како што реков договорот планини поместува.
--- надополнето: 24 април 2012 во 17:58 ---

Само да ја запазиме разликата од изневери до желба за секс со друг, иако е тенка сепак постои :)
Друже искрено мене к*р ме боли што очекува опшеството од мене.
Со особа од потесното семејство на дневна база се препирам како цело време е работата сите така правеле па и ние така ќе правиме ама немој ти се молам.

Мислам дека и ти погрешно ме свати јас не го осудувам тој што се решил да изневерува во врска па кој сум јас да му/и судам.

Мој личен став е дека ако сум дал збор тогаш нема да отстапам од него.
За некои личен избор е да кријат од партнерот и да продолжат со животот кај мене не е така.

За тоа што велиш за полигмијата ако јас се одлучам на таков чекор тогаш единствена опција е да му се овозможи и на партнерот истото „задоволство“ ,а пошто јас сум посесивен(можеби претежок збор не ми текнува друг во моментов) не би ја делел со трета особа.

Еве уште еднаш ќе потенцирам тоа е личен избор некои луѓе би избрале да кријат јас не би го направил тоа подобро ќе му кажам во лице ваква е работава и готово.

За мене во долга врска постои љубов ,доверба и разбирање и се водам по принципот не им го прави на другите она што не сакаш тебе да ти го направат така да ако не би ми пречело да ме изневеруваат мене(а ми пречи) тогаш и јас би изневерувал.

П.С Ако си искрен тогаш не е изневерување.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Друже искрено мене к*р ме боли што очекува опшеството од мене.
Со особа од потесното семејство на дневна база се препирам како цело време е работата сите така правеле па и ние така ќе правиме ама немој ти се молам.

Мислам дека и ти погрешно ме свати јас не го осудувам тој што се решил да изневерува во врска па кој сум јас да му/и судам.

Мој личен став е дека ако сум дал збор тогаш нема да отстапам од него.
За некои личен избор е да кријат од партнерот и да продолжат со животот кај мене не е така.

За тоа што велиш за полигмијата ако јас се одлучам на таков чекор тогаш единствена опција е да му се овозможи и на партнерот истото „задоволство“ ,а пошто јас сум посесивен(можеби претежок збор не ми текнува друг во моментов) не би ја делел со трета особа.

Еве уште еднаш ќе потенцирам тоа е личен избор некои луѓе би избрале да кријат јас не би го направил тоа подобро ќе му кажам во лице ваква е работава и готово.

За мене во долга врска постои љубов ,доверба и разбирање и се водам по принципот не им го прави на другите она што не сакаш тебе да ти го направат така да ако не би ми пречело да ме изневеруваат мене(а ми пречи) тогаш и јас би изневерувал.

П.С Ако си искрен тогаш не е изневерување.
Се разбираме во целост, изгледа погрешно те перцепирав...битно е да не се лажеме меѓусебно кои сме и што очекуваме за да нема изненадувања и шокирања :)

П.С. Мада и лажењето, скришното е слатко...ама многу ;)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ај те молам одговори ми на ова само, дали ако женати се плеска со друг на тебе ке ти биде whateva и ке се правиш дека тоа е нормална работа?
Бидејки по твоиве постови претпоставувам дека дури ке ја потапшаш по рамо и ке ја охрабриш да продолжи.

S

Shellshock nam67

Гостин
temata e kako da zavedes zafatena zena :)
znaci soveti i trikovi ako ima :LOL:, ne zborime za moralnite aspekti kolku e toa opravdano ili pak ne e opravdano

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Ај те молам одговори ми на ова само, дали ако женати се плеска со друг на тебе ке ти биде whateva и ке се правиш дека тоа е нормална работа?
Бидејки по твоиве постови претпоставувам дека дури ке ја потапшаш по рамо и ке ја охрабриш да продолжи.
Некако фрусустрација забележав, најверојатно некоја вистина ја разниша некоја твоја социјална маска, затоа ти одговорив со whateva пошто ме мрзеше да се повторувам...
Мојот приватен личен став не го споделувам на интернет. Си пишувам за тоа како мислам дека би требало да функционираат нештата, ако имаш нешто тука да додадеш повели...ќе те замолам да не мешаме лично сега тетки, стрини, вујни, жени во муабетот мкеј?
--- надополнето: 24 април 2012 во 19:02 ---
temata e kako da zavedes zafatena zena :)
znaci soveti i trikovi ako ima :LOL:, ne zborime za moralnite aspekti kolku e toa opravdano ili pak ne e opravdano
Ако не зборуваме за тоа ќе здосади темата :)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Некако фрусустрација забележав, најверојатно некоја вистина ја разниша некоја твоја социјална маска, затоа ти одговорив со whateva пошто ме мрзеше да се повторувам...
Мојот приватен личен став не го споделувам на интернет. Си пишувам за тоа како мислам дека би требало да функционираат нештата, ако имаш нешто тука да додадеш повели...ќе те замолам да не мешаме лично сега тетки, стрини, вујни, жени во муабетот мкеј?
Погрешно си забележал, бидејќи твоите постови не можат да ја разнишаат таа некоја моја социјална маска бидејќи ги сметам за погрешни.
Не мешам баби, жаби, вујни, комшики, туку наједноставно те прашав кое е твоето мислење за тоа.
Али ти не сакаш да одговориш бидејки очигледно " мечката е интересна само кога игра во дворот на комшијата, а ако дојде во мојот, not so much! "

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Погрешно си забележал, бидејќи твоите постови не можат да ја разнишаат таа некоја моја социјална маска бидејќи ги сметам за погрешни.
Не мешам баби, жаби, вујни, комшики, туку наједноставно те прашав кое е твоето мислење за тоа.
Али ти не сакаш да одговориш бидејки очигледно " мечката е интересна само кога игра во дворот на комшијата, а ако дојде во мојот, not so much! "
Ах бе момче, тоа со мечката никогаш нема да дознаеш затоа што нема да ти одговорам. А и ме мрзи да се расправам гледаш целиот негативен си а на темава имам околу 20 мислења денес, знаеш кое изгубено време е тоа? Ете ги моите гледања за тоа како јас би сакал да се одвиваат нештата од сега па во иднина, шо се замараш за мојот приватен живот не знам :tapp:

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ах бе момче, тоа со мечката никогаш нема да дознаеш затоа што нема да ти одговорам. А и ме мрзи да се расправам гледаш целиот негативен си а на темава имам околу 20 мислења денес, знаеш кое изгубено време е тоа? Ете ги моите гледања за тоа како јас би сакал да се одвиваат нештата од сега па во иднина, шо се замараш за мојот приватен живот не знам :tapp:
Не се замарам со твојот приватен живот, секако ти и твојот приватен живот сте нулти фактор за мене и затоа нема што да се замарам. Само те прашав едно најобично прашање, а ти го здрви дека сум опседнат со твојот приватен живот..
Не мора да ми одговараш за тоа со мечката, го знам одговорот.
Ти сакаш да ебушкаш на страна, али нејќеш женати да ја ебушкаат на страна.
Е жал ми е пријателе, али реалноста е поинаква од твоите фикции.
Не прави им го на другите она што не сакаш да ти го прават на тебе.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Не се замарам со твојот приватен живот, секако ти и твојот приватен живот сте нулти фактор за мене
Затоа избегавам да си трошам тастатура...понекогаш ми е помила од некои фаци...
И дај да не одиме оф топик, лечи фрустрации на други теми...

П.С. Друг пат ако ти одговорам со whateva, или ако не ти одговорам да знајш дека не планирам да се замарам и да паѓам испод ниво што си го поштовам...толку за денес на темава изгледа.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
П.С. Друг пат ако ти одговорам со whateva, или ако не ти одговорам да знајш дека не планирам да се замарам и да паѓам испод ниво што си го поштовам...толку за денес на темава изгледа.
Друг пат ако ми одговориш со whateva ќе знам дека повторно ни самиот не се согласуваш со твоите "теории".

Kajgana Shop

На врв Bottom