Заведување зафатена жена

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Целосно си во право за ова , првото прашање е :Женет ? ризикот мораат и двајцата да го сносат подеднакво како таа така и тој,и двајцада да има што да изгубат,а и истовремено и да добијат од таквата врска..
Тука е и моментот на љубормора,доколку мажена женет има швалер кој што не е во брак тогаш се однесува бетер одколку да му е маж/жена.
Од тие што ги познавам и знам дека имаат „врски“ вон бракот, сите се мажени со оженети. А јас мислам дека слободен маж освен секс, не може да и понуди ништо друго на зафатена жена (аман, ама излитен назив). А најголем дел од жените кои ги изневеруваат мажите се гладни за нежност, за допир, а не за секс.
Се разбира, секогаш постои опасност еден да се вљуби и да направи катасторфа од животот на најблиските.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Се разбира, секогаш постои опасност еден да се вљуби и да направи катасторфа од животот на најблиските.
Видиш колку поимот Љубов е тотално погрешно претставен, она што повеќето го нарекуваат љубов е пуста навика? Како може љубовта да биде катастрофална? Значи нешто мора да не е во ред со Љубовта, а ако не е така тогаш мора нешто да не е во ред со човекот...некој во случајов е негативецот, како ли да се открие се прашувам!?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Зошто треба нешто да не е во ред за да сакаш да имаш секс со друг маж/жена? Си чула за шаблон што предизвикува монотон очај, стагнација што е нечовечка и вештачка и наметната? Зошто најпосетувани сајтови се порничите? Зошто има и има толку многу неверства? Значи затоа што нешто навистина страшно не е во ред а тоа е шаблонот, наметнувањето моногамна идеја што е потполно спротивна на животот на човекот, на сексуален морал на битија на кои основниот двигател во животот им е сексуалната енергија...
Ако ти во целост си ја потиснала сексуалната енергија или си ја претворила во некаква креативна уметност не можеш да очекуваш и другите да го направат тоа. Колку и да изгледаме колективно во суштина сме индивидуални а заедничка ни е сексуалната-инстинктивна основа.

Не е секогаш запален млад мајмун, не мора да биде а и најчесто не е...
Едно е да сакаш, друго е да правиш. Неверства не знам зошто има толку- веројтно затоа што институцијата „брак„ е во криза.
Зошто има толку врски во кои и мажот и жената може да имаат секс со кого сакаат? Не знам. Јас не знам зошто таквите се воопшто во брак или во вркса, ако секој со секој може д а има секс.

Ние не сме само инстинктивни суштества. Имаме и мозок, нели?

А има ситуации, како во филмот што го ставви горе, каде што нештата не се под твоја конторла. И џабе клишеа, ова она, едноставно некои работи немаат објаснување.

Многу читав обидувајќи се да ја сфатам човековата природа, и колку повеќе се задлабочував , толку понејасно ми беше.
--- надополнето: 24 април 2012 во 14:36 ---
Ja ги допирам дур ги сексам
Не се сомневам во тебе. Ти си стара школа. која музика им ја пушташ?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Многу читав обидувајќи се да ја сфатам човековата природа, и колку повеќе се задлабочував , толку понејасно ми беше.

Ех и јас сеуште се обидувам, се навлеков веќе нема да престанам никогаш :)
Иначе имаме мозок (свест) да, само што имаме и несвесно што е многу пообемно од свеста. Затоа не треба нити да се губи контрола нити да се потиснува туку совршен баланс и разбирање...договорот планини поместува.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не се сомневам во тебе. Ти си стара школа. која музика им ја пушташ?
Имам различна музика од ко бев млад рокер уште чувам плочи и касети од Бони М, Дуран Дуран, Дип Партал, имам и панкерска од Вајтснејк и Бело дугме, имам и една оперска од Бетовен Деветтата нинфоманија... али најпојќе уз секс ми легнува од Васка Илиева “Ред се редат кочански сејмени“

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Видиш колку поимот Љубов е тотално погрешно претставен, она што повеќето го нарекуваат љубов е пуста навика? Како може љубовта да биде катастрофална? Значи нешто мора да не е во ред со Љубовта, а ако не е така тогаш мора нешто да не е во ред со човекот...некој во случајов е негативецот, како ли да се открие се прашувам!?
Ти, што викаше баба, многу читаш. Теории иам колку сакаш. ЈАс не барам негативци. А љубовта постоела и ќе постои и нема многу врска со сексот.
--- надополнето: 24 април 2012 во 14:44 ---
Имам различна музика од ко бев млад рокер уште чувам плочи и касети од Бони М, Дуран Дуран, Дип Партал, имам и панкерска од Вајтснејк и Бело дугме, имам и една оперска од Бетовен Деветтата нинфоманија... али најпојќе уз секс ми легнува од Васка Илиева “Ред се редат кочански сејмени“
Машала! Тотал еклипос оф а харт! хахха
Значи си имал и еб+чки касетофон у кола - оној со две глави. И касетит ти биле тдк 90 минути.
--- надополнето: 24 април 2012 во 14:46 ---
Ех и јас сеуште се обидувам, се навлеков веќе нема да престанам никогаш :)
Иначе имаме мозок (свест) да, само што имаме и несвесно што е многу пообемно од свеста. Затоа не треба нити да се губи контрола нити да се потиснува туку совршен баланс и разбирање...договорот планини поместува.
Има една многу читлива книга од Скот Пек, „ Патот по кој ретко се оди“. Верк=јтано е преведана и кај нас.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Ти, што викаше баба, многу читаш. Теории иам колку сакаш. ЈАс не барам негативци. А љубовта постоела и ќе постои и нема многу врска со сексот.
Од старт и забоде нож од зад грб на Љубовта кога ја оддели од сексот, ја стелиризираше. Уствари тоа е едно, еден подолг процес на сексуално соединување, кој мора да биде објаснет со повеќе поими изгледа :) Целиот процес се нарекува љубов, почетокот нека биде наречен романтика а крајот секс еве според мене :)
--- надополнето: 24 април 2012 во 14:49 ---
Има една многу читлива книга од Скот Пек, „ Патот по кој ретко се оди“. Верк=јтано е преведана и кај нас.
Пошто не пребирам премногу , прва можност и ќе ја расчитам :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Од старт и забоде нож од зад грб на Љубовта кога ја оддели од сексот, ја стелиризираше. Уствари тоа е едно, еден подолг процес на сексуално соединување, кој мора да биде објаснет со повеќе поими изгледа :) Целиот процес се нарекува љубов, почетокот нека биде наречен романтика а крајот секс еве според мене :)
--- надополнето: 24 април 2012 во 14:49 ---

Пошто не пребирам премногу , прва можност и ќе ја расчитам :)
Напротив, кога ја споив со сексот. Сите ги сакаме своите родители и деца, ама не сакаме да имаме секс со нив. Да не излеземе од темата, веројатно за љубовта има друга.:pipi:

Еве линк за книгата, ама не е на македонски.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Напротив, кога ја споив со сексот. Сите ги сакаме своите родители и деца, ама не сакаме да имаме секс со нив. Да не излеземе од темата, веројатно за љубовта има друга.:pipi:
Значи по муабетов има повеќе нешта кои поради недостиг на изрази (разбирливо) човекот ги нарекувал љубов. Би требало прво да се дефинира коренот и состојбата на изразот т.е. суштината на поимот Љубов...и така ќе забегаме офф топик...шет :)
--- надополнето: 24 април 2012 во 14:59 ---
Еве линк за книгата, ама не е на македонски.
Фала, ќе ја разбарам не мора баш на македонски да биде може и комшиски :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.614
Поени од реакции
31.437
,,,,,,,ajde sega ne go meshajte frojd ,,,vo lov na mazheni zheni ili koga i tie stanuvaat lovci

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
,,,,,,,ajde sega ne go meshajte frojd ,,,vo lov na mazheni zheni ili koga i tie stanuvaat lovci
Еве Шутраков е пример за чисто инстинктивна природа на која и треба зауздување, сеуште тој свет чин свесно (значи несвесниот инстинкт завладеал со свеста, што е нарушен баланс) го посматра како лов и натпревар :coffee:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.614
Поени од реакции
31.437
Еве Шутраков е пример за чисто инстинктивна природа на која и треба зауздување, сеуште тој свет чин свесно (значи несвесниот инстинкт завладеал со свеста, што е нарушен баланс) го посматра како лов и натпревар :coffee:
,,,a shto mislish deka e zaveduvanjeto pogotovo na mazhena zhena ,,,,da toaa e lov i natprevar ,,,nadmudruvanje ,,,koj kogo,,,,toj nea ili taa nego ,,prifaka ili odbiva,,,ako ti mislish deka vo ovaa rabota se sluchuvaaat samo instinkti a ne i neshto poveke od toa ,,,gotov si ili za vo kenija ili za vo zooloshka gradina

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.503
Полека момче, полека. Како прво сите мислат на изневерување. Едно затоа што сме полигамни по природа, а друго затоа што е забрането е и поинтересно и попривлечно (како децана со сета радост што ги пикаат прстите во штекер).

А за другово...што ако го сака партнерот и не сака да го напушти (раскине)? Зарем за понекој секс на страна (кој е потребен и итекако природен) треба и вреди да се растураат врски и семејства!?

П.С. Значи тврдам!
Друже зависи за кого како.
Еве јас ќе ти кажам за мене јас како ја сваќам работата.
Додека си во врска дечко-девојка барем според мене не е страшно ако брцнеш нешто на страна тоа е време на експериментирање ,а и тоа што викаш полигамија едно друго па може се да се случи.
Но, кога влегуваш во брак ти даваш заклетва дека со таа личност ќе го поминеш целиот живот.
Значи ти си ја донесол таа одлука никој не те приморал.
Си можел од сите да избираш и си ја избрал неа ,ако си сакал да скокаш од кревет во кревет нема потреба да даваш заклетва т.е да се жениш.

И тоа е целата работа бракот е ветување некои луѓе го прекршуваат тоа правило за мене важи ако не можеш да го оддржиш ветувањето воопшто не го давај.

Сега дали си ти човек од збор или не тоа си е твоја работа.

S

Shellshock nam67

Гостин
imama edno prasanje do site forumdziki sto se vo brak
vi se javila li zelbata za promena (za kratka avantura)

Kajgana Shop

На врв Bottom