Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
не правиме муабет за класично силување тука од типот женската си бега дома сама и од никде никаде некој и се качва. ни секси облечна ни ништо. тоа е друго.
муабетот е пример му се пика подкожа, провоцира го пали. му оди кај него дома или во кола , му се шета гола како од мајка родена и после од нигде никаде СИЛУВАНА. е ај сега
како што тргна работата треба писмена изјава да потпишиме пред секс и тоа заверена на нотар и пред три сведоци дека сексот е согласен и доброволен. и сето тоа снимано со камери како доказ дека убо и било , за да не испадни после она народната дека после ебање нема каење.
Не се тоа класични ситуации на силување.

И лесно се докажуваат тие работи.

Јас мислам дека е сосем ајасно што значи силување, за сите тука.

Ова што ти го наведуваш се некои други случаи поттикнати од други мотиви.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Најчесто жените се докажуваат пред другите жени, а не пред мажите.
Исто и мажите ;)
е тука ама можам комотно да речам дека не си ама воопшто во право, секако освем ако си лезбејка.
не гледам причина да си ги истакнуваш облините ради женските, која е логиката на тоа. ајде насамо преиспитајсе реално зошто би се облекувала секси и провокативно.
и што тоа машките исто прават. машката филозофија на оваа тема е сосем различна од женската. начинот на кој нас жичките ни се поврзани е поинаков.
се е тоа плод на еволуцијата, сакаме да си признаеме или не. нагонот ни е поинаков, поинкау гледаме на многу работи во врска со сексот. едноставно не е споредливо.
еве ти само еден глуп пример како различно размислуваме.
ако некое женско се пофали на другарките дека секоја вечер легнува со друг море не со неколку други, одма ке ја окарактеризираат како курва ваква таква, уште помалце ке сакаат да се дружат со неа или да ја сметаат за другарка.
од друга страна ако машкото изјави такво нешто пред други машки реакцијата ке биде сосем различна. тој ке стани алфа. сите ке сакаат да им биди другар , ке го ценат повеќе и тн да не должам. тоа се факти и реалност.
затоа аман не споредувај машки и женски размислувања на тема секс.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
демек женските пази сега се облекувале секси и провокативно ( и да цицињата изваени со голи папучиња и некое парталче на газето колку да не е без ич се смета за провокативно и секси) ради нив. демек ко ке се гледале пред огледали уживале во одразот на истото. тоа ама ич не го правите за да привлечете некој мажјак. не не не никако. тоа е ради вас и само вас.
да оти мажите прво ке паднат на вашиот интелект а не на цицките.
е па за да стигне то интелектот прво треба да ве запримети.а во дискотека не се оди да прочиташ некоја книга туку за друго, а пошто генетски сме програмирани прво да се загледаме во вашите беспрекорни убави заоблени тврди разголени кренати цициња и газиња , логично е дека прво нив ги истканувате.
не за џабе најбарана пластична операција е на цицињата. малце да ви ги зголемат и поткренат за да се заприметат од подалеку.
така да НЕ не се облекувате сески и провокативно ради вас туку ради спротивниот пол. посебно кога ви е време за парење. биологија е тоа и тоа го правите инстиктивно и несвесно. едноставно така треба да биди, така било и така ке биди.
и да се сложувам дека силувањето е казниво, но ако се докажи. но што спаѓа во силување е тука е веќе друга работа. затоа и многу многу ретко некој осудуваат за силување. треба да биде ептен ама ептен очигледно, инаку се друго е гола вода.
а и мое мислење што но мора да значи дека е точно дека за да се намали силувањето, треба повеќе и почесто да давате.
и вас убо и на машките убо, секс на сите страни. кој ке се мачи да силува:)
Ако се одлучам вечер да се облечам провокативно, ке се облечам пред се заради себе, затоа што сакам и уживам кога се чувствувам убаво и секси, затоа што сум среќна и горда што сум жена и никој нема право да ме етикетира или малтретира ако сакам да го негувам својот изглед, да ја истакнувам својата убавина и тн.
Ако некој неможе да си ги исконтролира животинските нагони, тоа е негов проблем,тој треба да си ги сноси последиците, нека не ме обвинува мене.
Неможам да сватам, просто неможам да сватам како може некој да каже дека една жена сама си го барала, затоа што била секси:facepalm: OMG!!!
Ако вие мажите толку многу сте револтирани од убавината и сексапилот на жените околу вас тогаш ајде сите да се здебелиме, да шетаме со неиздепилирани нозе и пазуви, да не ги миеме забите... ви одговара така?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Најчесто жените се докажуваат пред другите жени, а не пред мажите.
Исто и мажите ;)
Па добро де, си докажа дека тоа не го прават затоа што на нив им се допаѓа, туку заради тие околу нив.

Добар пример дека женските често се облекуваат провокативно заради тие околу нив (машки претежно) е и кога ќе се приметат такви при температури околу нулата(доцна есен, рана пролет, па дури и зима) како шетаат со миничи и деколтеа. Ако било заради нив ќе си се облекле поудобно и соодветено за тие ладни услови, вака си го ризикуваат здравјето.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Постов иако донекаде поврзан со темата, повеќе е за Чек дис аут, ама да си напишам...
Ме потсети на еден стрип со Дилан Дог, каде еден покајан демон се реши да му помага и да му олесни на човештвото. Ама демон како демон, се нешто ќе згреши или нема докрај да ги разбере принципите на доброто.
Патентирал специјален заштитен уред, 102,3 % успешен. Кога ќе наиде силувачот, жената ќе експлодира и ќе се спаси!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Да, да и јас се согласувам дека облеката е покана за секс.
На пример, ако некој маж се шета само по шорцеви низ маало и притоа го начека некој напален хомосексуалец и со сила му го начука, тоа не е силување. Јок. Па што барал мажов да се шета по шорцеви? Сам си го барал и сам си е крив.
Дури мислам и дека треба да се каменува што се шетал провокативно облечен и го предизвикал силувачот.

Често слушам и за некои баби што биле силувани по некои забаталени села и тоа во сопствените куќи. И они си се сами криви. Сигурно се облекувале провокативно. Носеле некоја јебозовна шамија и кафеави влечки од ЧИК Куманово. И после ќе ми кенка бабата дека некој и влегол дома и ја силувал ничим изазван. Како не бе... на друг тие прикаски. Па општо познато е дека влечки лајнарки се отворена покана за секс!

Па нешо слушам и за педофилија...Каква педофилија бе, па мажите ли се криви што девојчињата се курваат уште на осум години...Ќе го предизвикува со провокативна облека и после демек силување па и педофилија...Ви викам, многу се покварени ова осумгодишните девојчиња..

Да не дрвам многу, ја мислам дека силувањето не треба да биде кривично дело...Уствари, мислам дека и не треба да постои таков поим. Па сите знаеме дека жените и кога викаат не мислат да. Впрочем, тоа е целта на нивното постоење - да ги задоволуваат машките сексуални потреби, во секое време и на секое место.
Нема тука сакам - нејќам!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако се одлучам вечер да се облечам провокативно, ке се облечам пред се заради себе, затоа што сакам и уживам кога се чувствувам убаво и секси, затоа што сум среќна и горда што сум жена и никој нема право да ме етикетира или малтретира ако сакам да го негувам својот изглед, да ја истакнувам својата убавина и тн.
Ако некој неможе да си ги исконтролира животинските нагони, тоа е негов проблем,тој треба да си ги сноси последиците, нека не ме обвинува мене.
Неможам да сватам, просто неможам да сватам како може некој да каже дека една жена сама си го барала, затоа што била секси:facepalm: OMG!!!
Ако вие мажите толку многу сте револтирани од убавината и сексапилот на жените околу вас тогаш ајде сите да се здебелиме, да шетаме со неиздепилирани нозе и пазуви, да не ги миеме забите... ви одговара така?
Тешко дека некој ќе помисли дека сама си го барала девојка која е силувана.

Тоа го кажуваат луѓе кои таквиот чин е далеку од нив, односно се случил на некоја непозната девојка на некоја непозната локација, колку да си напраат бош муабет.

Јас стално потенцирам на секоја слична тема едно е да дискутираш од позиција во кој воопшто не си засегнат од дотичниот настан, а сосема е другачије ако си засегнат од тој настан.

Излишен е воопшто дијалогот околу силувањето, нема тука ниту една олеснителна околност, а најмалку облеката и замислениот факт дека сама си го барала.

На вакви теми најарно е сеир да се фаќа, оти секогаш ќе се најде мудрец за кого реалноста е некоја друга, па ќе проба да најде оправдување и таму каде што секој друг нормален веднаш би убил таква пореметена личност опасна по околината, а ако не дај боже нему му се случи такво нешто или на негови блиски тогаш би бил поопасен и од ранет лав.
--- надополнето: 20 април 2012 во 13:04 ---
Ах бе ЛП Бој, зарем не можеш да оцениш самиот дали некоја напишала со сарказам?

Како ли тогаш ќе оцениш дека некоја те посакува:eek:

С

Само Човек

Гостин
Јок :cool:

Тоа е општ израз кој означува почит кон тоа што го кажала и восхит ако навистина го мисли истото и во реалноста.
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:35 ---

Не бе некој што не те познава. ТУку некој пријател.

Што ти ќе сториш ако јас ти дадам таков комплимент, на пример?
јас бе еве на многу другарки им имам поделено комплимент. Дури на сестра ми другарки ме прашуваат некад леле бе многу ли мали/големи цицки имам, газе вакво такво. И ако тоа беше нешто ја ќе требаше да ги имам силувано сите. Да не зборам за споредување на стомачни.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Постов иако донекаде поврзан со темата, повеќе е за Чек дис аут, ама да си напишам...
Ме потсети на еден стрип со Дилан Дог, каде еден покајан демон се реши да му помага и да му олесни на човештвото. Ама демон како демон, се нешто ќе згреши или нема докрај да ги разбере принципите на доброто.
Патентирал специјален заштитен уред, 102,3 % успешен. Кога ќе наиде силувачот, жената ќе експлодира и ќе се спаси!

Оф топик стрипот е ДЕМОНСКА ЛЕПОТА;)
--- надополнето: 20 април 2012 во 13:07 ---
јас бе еве на многу другарки им имам поделено комплимент. Дури на сестра ми другарки ме прашуваат некад леле бе многу ли мали/големи цицки имам, газе вакво такво. И ако тоа беше нешто ја ќе требаше да ги имам силувано сите. Да не зборам за споредување на стомачни.
Ај ти сепак почни од почеток да ја читаш темата, за да сфатиш кој што размислува по ова прашање;)

Вака у два поста два пути се утна до бескрај.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дури и девојката да се облекла провокативно за да привлече машки (по таа логика еве одиме), ако рекла НЕ сакам, НЕ сум заинтересирана, тоа се уште значи не. Не значи дека ако девојка се облекла провокативно дека би завршила со било кој. Ако не и се допадне некој и ако тоа му го стави до знаење, не гледам зошто треба некој да продолжи да ја дави и замара.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.939
Поени од реакции
12.527
Мит: Жените потајно посакуваат насилен секс. - Треба да се обрни внимание на оваа идеја затоа што знае да биде вистинита во голема мера. Сега не значи дека жената било каде и со било кого сака да биде совладана и насилно ебена, но може да каже понешто за нашата несвесна, инстинктивна, нагонска природа.
Се случувале и големи, страстни оргазми и љубови за време на силување кеде жената се заљубила во силувачот...тоа е јебен дел од нашата природа кој не може нити да се осуди нити да се оправда, кај едни влијае повеќе а кај други помалку...најбитна е контролата.

А тоа дека женските се облекувале т.е. се соблекувале поради нив самите или за другите женски е чиста глупост пошто верувам во идејата на Фројд дека секој наш потег е обид за парење (или така некако беше си велам). Што секако не оправдува било какво сексуално насилство но додава масло во огнот...но животот е игра ризик иначе не е интересен, на кој не му се игра нека се исклучи од матриксот слободно :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Дури и девојката да се облекла провокативно за да привлече машки (по таа логика еве одиме), ако рекла НЕ сакам, НЕ сум заинтересирана, тоа се уште значи не. Не значи дека ако девојка се облекла провокативно дека би завршила со било кој. Ако не и се допадне некој и ако тоа му го стави до знаење, не гледам зошто треба некој да продолжи да ја дави и замара.
Toа е така. Ама факт е дека некој не се разбира од не. Е сега ако сакаш да се заштитиш и да избегниш такви луѓе што не се разбира од не, ќе се потприбериш, и нема да изгледаш вака ко ќе излезиш. Не велам дека си ти крива и да изгледаш како на сликава, ама велам дека треба да бидиш свесна за последиците што можиш да ги имаш. По петти пати ќе кажам, џабе ти е ако го осуда некој и на кастрација, ако тој веќе те силувал. Траумите остануваат.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Toа е така. Ама факт е дека некој не се разбира од не. Е сега ако сакаш да се заштитиш и да избегниш такви луѓе што не се разбира од не, ќе се потприбериш, и нема да изгледаш вака ко ќе излезиш. Не велам дека си ти крива и да изгледаш како на сликава, ама велам дека треба да бидиш свесна за последиците што можиш да ги имаш..
А бе се случувало и девојчиња одејќи кон дома, во фармерки обични да ги нападнат. Има манијаци што ќе си го извадат и ќе се самозадоволуваат пред девојчиња дури и во тренерки да се облечени.

По петти пати ќе кажам, џабе ти е ако го осуда некој и на кастрација, ако тој веќе те силувал. Траумите остануваат
За жал животинското во луѓето нема никогаш да се искорени. Не само за силувањето како такво, туку и за убиствата. Џабе е после тој да го пратиш во затвор, убиениот нема да го врати, ама мора да биде казнет. Ако е џабе дај сите да ги пуштиме во затвор да прават што сакаат.

С

Само Човек

Гостин
Мит: Силувањето е секссуално злоставување,
Мит: Жените не ги иницираат мажите на силување.
Мит: Сопругот не може да ја силува сопругата.
Мит: Само распуштени жени се силувани.
Мит: Жените потајно посакуваат насилен секс, а не сексулно злоставување
Мит: Ако личноста физички и психички(mozda i se podmetnati narkotici) не се противи, тој/таа не е силувана.
Мит: Жените не си го бараат со нивното облекување и нивното однесување.
Мит: Жените во пијана состојба лесно прифаќаат секс.,но не и злоставување

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
А бе се случувало и девојчиња одејќи кон дома, во фармерки обични да ги нападнат. Има манијаци што ќе си го извадат и ќе се самозадоволуваат пред девојчиња дури и во тренерки да се облечени.

За жал животинското во луѓето нема никогаш да се искорени. Не само за силувањето како такво, туку и за убиствата. Џабе е после тој да го пратиш во затвор, убиениот нема да го врати, ама мора да биде казнет. Ако е џабе дај сите да ги пуштиме во затвор да прават што сакаат.
А бе се случило Crazy, и тоа често нормални девојчина да бидат нападнати, ама тука не можиме ништо да промениме. Ама и многу често се случувало и јас како што викам. Е тука девојките сами можат да си помогнат, превентивно. Ме разбираш која ми е поентава?
Вториов дел од цитатов, не си ме разбрала изгледа. Не реков никаде јас да ги пуштиме од затвор да прават што сакаат. Баш напротив, треба да се казнат. Треба да се казнат и тие што силувале прибрани девојчина, а и исто треба да се казнат и другите силувачи што силувале девојчиња како од примерот мој.

Јас не велам дека олеснителна околност треба да биди за силувачите оти девојките се облекле провокативно. Јас велам, дека некогаш провокативното облекување му создава нагони кои што не можат да си ги контролираат, и за кои после треба да одговараат.(и со право)

Kajgana Shop

На врв Bottom