Hologram performance

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Локација
Dracevo
Популарните рапери Доктор Дре и Снуп Дог на кратко го оживеаа легенарниот Тупак Шакур на фестивалот Коачела во Калифорнија, каде тој се појавил на сцената преку холограм.
На сцената освен Дре и Снуп Дог се појавиле и Еминем, 50 Сент и Виз Калифа, но најголема ѕвезда бил Тупак т.е. неговиот многу реалистичен холограм.
Фигурата на Тупак која се појавила на сцената предизивикала тишина меѓу публиката, а со неговиот холограм биле изведени песните ''Hail Mary'' и ''2 of Amerikaz Most wanted''.
Никој не останал рамнодушен на она што го видел, додека некои сметале дека ова е чудно - други мислеле дека е емотивно што макар и на овој начин присуствувале на настапот на легендарниот рапер.
"Тупак се врати, неверојатно. Бев таму, ова ќе го раскажувам на своите внуци." - напишала Ријана на Твитер.

Би било одлично ова да се искористи за "воскреснување" на светските музички легенди .

За следниот концерт за Тоше да има вакво нешто би било супер !

Инаку скоро веќе имаше ваква технологија во Македонија кога настапуваше Мараја Кери кај нас и уште во 4 други држави во исто време.

Колку е само реално.. Човек ќе си помисли вистина Тупак оживеал.. Ех каде отиде технологијава...

А бе супер е тоа, ама факт е дека Тупак не е жив, факт е дека и да го видам на холограм, ќе знам дека тоа не е Тупак. Не дека сакам да мрчам, одлично е ова, браво за тоа што успеале да го донесат на сцена исто како да е жив. Ама не е. Тупак нема да пишува веќе нови песни, само наследството на неговите песни е останато, ова се останато се само нијанси. Илузија. :unsure:

просто да не веруваш сега уште Биги,Фреди Меркури,Џими Хендрикс,Џенис Џоплин и компанија :)

Од 2;42 е моментот. Многу добро тоа некој го обработил. (y)

супер , иако само холограм , со употребата на оваа технологија би можеле да се направат одлични концерти. Не во смисла холограмите да бидат единствени на сцена , туку само дел од шоуто на сегашниве изведувачи.

hc5ln.jpg

P.S.
Иако оваа технологија се обидуват да ја избуткаат како холограм, истата не е ништо повеќе од оптичка илузија, поконкретно ова.

А бе супер е тоа, ама факт е дека Тупак не е жив, факт е дека и да го видам на холограм, ќе знам дека тоа не е Тупак. Не дека сакам да мрчам, одлично е ова, браво за тоа што успеале да го донесат на сцена исто како да е жив. Ама не е. Тупак нема да пишува веќе нови песни, само наследството на неговите песни е останато, ова се останато се само нијанси. Илузија. :unsure:
But we'd rather have an illusion than not have him at all?

But we'd rather have an illusion than not have him at all?

Реков дека го поддржувам ова, ама факт е дека Тупак е мртов. Тие што имале шанса успеале да му отидат на концерт и да го видат во живо како настапува, останатите може само вака да се тешиме.:unsure:
--- надополнето: 18 април 2012 во 13:50 ---
Дали било холограм или на видеобим, мене исто ми се фаќа. Вака само поинтересно изгледа. Нема да има настапи во живо на Тупак и тоа е тажното.

Се надевам holotupac ке прави нови песни

Се надевам holotupac ке прави нови песни

Ех, тој и кога не беше холограм вадеше нови албуми.

tupac_posthumous_releases.jpg

Извор.

Човекот има издадено повеќе албуми по неговата смрт, отколку додека беше жив. Поштено си заработија од него и тоа е тоа. :(

Тупак го стаиле на некоја шема изглеа, не беше волку набилдан бе:)

Чекам сега вечер на вестите од сител ударна вест.

Ние ова го правевне пред 3 години :pos:

Ни мртов неможат да го остават да почива во мир, проклети манаџери се ќе направат само да заработат плус пари врз веќе мртви луѓе кои и без ова секако се слушаат. Не ме чуди ако почнат со холограм и турнеи да прават за да фатат плус пари :facepalm:

uste pred 2-3 godini negde,gorillaz "napravija" hologramski nastap
ne e nisto novo,samo vajda posle 2pac,ke zeme zamav primenata na tehnologijava

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom