Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
За каква хиерархија зборуваш? Дали си воопшто запознаен надворешно со хиерархијата која постои кај оние кои се магичари или препознаени како такви? Дури и Франц Бардон е дел од хиерархијата, и тоа убаво го кажа во Фрабато Магичарот :)
Јас зборувам за световна хиерархија на овоземски материјални друштва. За филијалите на духовните братства во овој материјален свет, што имаат адреса и седиште (да карикирам до крај). Не за Браќата на Светлоста (со кои Бардон пристапува во контакт преку медитација) или за невидливите Махатми на Блаватска (кои и' материјализираат писма).
Така да, Бардон 100% не е инициран во никакво овоземско световно братство. Цело време работи сам (исклучок се неговите ученици).
Не знам од кај ти идејата дека јас сакам да се самоиницирам? :pos2:

Самиот Бардон во неговата најпозната книга Иницијација во Херметизам, зборува за самоиницијација.

Никаква практична работа не ослободува никого од законитостите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Јас зборувам за световна хиерархија на овоземски материјални друштва. За филијалите на духовните братства во овој материјален свет, што имаат адреса и седиште (да карикирам до крај). Не за Браќата на Светлоста (со кои Бардон пристапува во контакт преку медитација) или за невидливите Махатми на Блаватска (кои и' материјализираат писма).
Така да, Бардон 100% не е инициран во никакво овоземско световно братство. Цело време работи сам (исклучок се неговите ученици).
Не знам од кај ти идејата дека јас сакам да се самоиницирам? :pos2:

Самиот Бардон во неговата најпозната книга Иницијација во Херметизам, зборува за самоиницијација.

Никаква практична работа не ослободува никого од законитостите.

Јас не кажав дека ти си самоинициран ниту пак дека сакаш да се самоиницираш, туку прашав од каде знаеш ти за самоиницијација! Има разлика...

Треба да побараш за Браќата на светлоста... И кажав во книгите нема се...
Кроули зборува за Тајни Мајстори кои ја диктираат книгата, Мајстори кои се надвор од оваа планета... А ете О.Т.О. има седиште и адреса. Слично како Бардон и неговите Браќа...

Мислам дека ти не ги разбираш хиерархиите(Законите) кои владеат во Светите Редови затоа и правиш разлика изгледа помеѓу Макрокосмосот (Земјата) и Макрокоскосот (Тајните Мајстори)!

Зошто имаат седиште и адреса овие полутајни и тајни Редови? Бидејќи се започнува со Малкут! Да бидам ЈАСЕН!

Пирамидата стои на добра основа, а основата се ЛУЃЕТО! Затоа и Кроули вели: ЧОВЕШТВОТО ПРЕД СЕ!

Моите посветеници стојат исправено; нивните глави се над небесата, нивните стапала се под пеколите. - Liber XC

P.S. Од каде доаѓа Хиерархијата и Симболиката во Тајните Редови и зошто постојат контрадикторини и неточни јавни атрибуции на истите?

P.P.S. Навистина си толку сигурен за Бардон и неговата линија на иницијација?
Или не си бил во контакт со друга информација? :smir:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Иначе ако некој го интересира нека ја симне документарната емисија ''In Search Of The Great Beast 666'' за Краули.
Може да ја симнете од тука http://thepiratebay.org/torrent/4463359/In_Search_Of_The_Great_Beast_666_-_Aleister_Crowley или на јутуб ја има
Добро видео :) Gracias :)
Има и друго видео, The wickedest man in the World... ако имате вишок MB симнете го :)
Препорачливо е да си ги симнете книгите :) Подобро е... ама како ви е волја...

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Добро видео :) Gracias :)
Има и друго видео, The wickedest man in the World... ако имате вишок MB симнете го :)
Препорачливо е да си ги симнете книгите :) Подобро е... ама како ви е волја...
Нема проблем :)...ќе го симнам...
иначе прочита ја Книга на законот, ама не разбра баш ногу од неа, а имам ја и Книга на лагите, ама џабе ќе ја читам коа и таа нема да ја разберам :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Ако така велиш на се што правиш во животот, нема да стигниш многу далеку!
Читај, работи, еден ден ќе разбереш.
Е сега дали ќе ти се допадне разбраното, тоа е друга приказна :)

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Па види, сепак треба да се има некое предзнаење за да се разберат неговите книги

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Па види, сепак треба да се има некое предзнаење за да се разберат неговите книги
Ако веќе треба да имаш предзнаење тоа е основно познавање на општествените науки и основни познавања на моменталната научна мисла.

Ништо посебно не се делата на Кроули. Но тоа пак зависи од класата на книга (дали е A,B,C или D)!

Има голема разлика од Магика без Солзи и Liber ABA, и Liber Oz (Правата на Човекот) и види ја Liber HHH :)

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
сима едно 20 и 5-6 книги од него, ама никаде не може да ја најдам Liber HHH.
Ако можеш да ми препорачаш со некоја друга да почнам :)

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Ќе ја почнам овие денови...
Па јас бараше на македонски или на српски и затоа не најде
иначе фала многу :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
За денот што помина: Прослава за првата ноќ на Пророкот и неговата Невеста
Се надевам сте прославиле како што знаете и умеете :)
Јас се опив, петок ко петок и таман се засили мајсторот да гледа метеори изеде еден тост и му се слоши, па после долго препотување и превртување в кревет бапна еден кафетин и заспа...ама немав јадено од 15 часот

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Откриена најновата инкарнација на Кроули. Ни помалку ни повеќе туку како Милан тарот. Сега се гледа од каде Милан го наследил талентот.
http://www.prosvetljenje.net/index.php?option=com_content&view=article&id=246&Itemid=1
И е најдобар! Ехехехе...
Да убедиш човек да се соблече гол пред тв или да го пратиш од Ниш во Нови Сад да бакне локомотива, и тој кутар човекулец да мисли дека така ќе може уште утре да се ожени... Па тоа е способност! :)
п.с. А со тоа и прави пари! Милан тарот за претседател на Србија!
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 17:32 ---
Познатите глупости и невистини за Кроули за кои се фаќаат неупатените! Повелетеее :)
http://www.saff.ukhq.co.uk/crowley.htm

B

Bafra

Гостин
Прашање : Има ли некој редослед по кој треба книгите да се читаат или која си одберам таа. На пример случајно налетав во врска со Децата и нивно воспитување ( http://heptagramxi.wordpress.com/2012/02/10/за-едукацијата-на-децата ) ја најдов книгата и во продавница ми рекоа други 2 книги од Кроули да прочитам па после Препород на Магиката ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom