Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Каква војна? Кој вика војна? ХАХА, каква механизација е направена за крадење и некој ќе дозволи војна? Ма ви се молам.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.793
Поени од реакции
26.353
ti samo off topic nesto postiras,ok,vo gv imas poznat storitel i nisto ne bese misterija,vo ovoj slucaj se e misteria(zasega) a ti od prviot post na ovaa tema zboris deka se e poznato ,siris omraza, povikuvas na odmazda itd itd..
koj najde da zbori za LICEMERIE :facepalm: pa spored tebe,ne od temata tuku trebase od drzavava da izbegam bidejki povikuvase da mi go zapalat imotot..za pricina koja si sam uste ne znaes da kazes so dokazi !
Па објасни ми како успеа цел Гостивар да го поврзе настанот и да ги окриви сите Македонци?

Или така идат работите. Значи по твојата логика, доколку се покаже дека убијците се Албанци, треба да удриме. ОК, фала на поуката, чим така викаш, така и ќе направиме....
 
Член од
17 април 2012
Мислења
27
Поени од реакции
22
Вие што сте за војна, ме интересира какво ви беше чуството 2001? Или не се пуцаше во вашите градови? Изгледа пола од вас не знаат како е, да излезеш на улица и да се плашиш, да не нагазнеш на мина.
Јас ја имав таа среќа, да не живеам блислку до селате кај што се пуцаше, ама често идевме со кола натаму, за да преселуваме роднини и пријатели.
А тебе како ќе ти биде цел живот да го поминеш во страв дека можеби ти си следниот target,зар не е подобро сега да се дадат неколку жртви,одколку цел живот да се даваат по малку и на крај сите да не сотрат?
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Без шодае/претпоставка муабети кога не се ни знаеме. Од гранатирањето на арачиново бев одалечен само 500 метри, можеш да замислиш што било тоа :) Ама не е тоа муабетот, туку не се трпат веќе, затоа и пишав без американците(нивните спонзори у глобала) ќе ги потопиме за 3 минути. А за загинување, не се гине така лесно...ако не те предадат однапред ;)
Човече разговараме за популација која е околу 20% во Македонија и која би требало да ја истребиме до корен, ти свесен си дека заговараш убиство на 400.000 луѓе ? Плус убиства од македонска страна сигурно ќе биде бројка од 500.000 или 600.000. Тоа е рамно на геноцид.
 
Член од
16 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
29
Само ме интересира од сите коментари, кој е за војна или против и тие сра*а.
Зошто мислите дека ви е дадено да бирате дали ќе има војна или не, и дека тоа зависи од нечии постапки. Гледате како се одмотува клопчето од тепачките па навака, пак ние фашистите испаднавме, а тие жртви. Ако некој намислил да спроведе нешто, а ко што гледате има шанси да е така, тој ќе си тера по негово, па вие ако сакате од дома не искачајте. Тој истиот утре ќе отиде и ќе скине 5 Албанчиња и иди ти докажи дека не биле извршителите каури. Мислиш им е гајле ? Или ако им е тоа премногу повторно ќе скинат 5 Македончиња, само сега уште посвирепо , пошто гледаат дека слабо реагираме на првиве убиства. Така да ги молам пацифистите на форумов да си ја разсмотрат и таа опција, дека војна можеби ќе има по секоја цена, и никој нема да биде крив од македонска страна, нит партии, нит млади луѓе на протести. Немој некој да ме обвинил дека јас сакам војна пошто уште сега знам дека ќе серам цигли од страв, ама за мене знам едно, нити сум бегал, нити ќе бегам. Прашање е што вие би сториле. И кого ќе обвините за вашето кукавичко бегање и предавство на сопствената нација.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.793
Поени од реакции
26.353
Вие што сте за војна, ме интересира какво ви беше чуството 2001? Или не се пуцаше во вашите градови? Изгледа пола од вас не знаат како е, да излезеш на улица и да се плашиш, да не нагазнеш на мина.
Јас ја имав таа среќа, да не живеам блислку до селате кај што се пуцаше, ама често идевме со кола натаму, за да преселуваме роднини и пријатели.
Добро би било пред да сереш еве да кажеш и да покажеш кој тоа е за војна. Каде е експлицитно напишано од некој член дека сака војна. Ако некој спомнува војна тоа сте вие „миротворците“.
 

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Почекајте бе шо почнавте сите војна војна војна со кој војна бе? 2001 албанците беа снабдени со оружје се разбира од УСА ама само во момент да се ставиме во кожа наша и српска и грчка кои се повикани да ги напуштт своите територии и се предупредени и му е даен датум за ултиматуми кои некои ани ананаси му ги даваат ТОА Е ЗАКАНА била важна или не закана е и мора да се превземи со кој ке се има војна? албанија? косово? НЕ косово нема војска албанија не ги одобрува чиновите кои албанците ги прават во македонија па затоа ги плукаат на сите нивни телевизии албанските политичари од мк. значи сите страни за војна не се логични, само треба строг закон како за нас така и за албанците конфискување на сите оружја и депортирање на криминалците да не можат да влезат во Македонија повеке да нема влез со лични карти од страната со косово и да се воведат визи за нив иначе ако има војна уса нема да биде на нивна страна туку ке биди како порано миротворител иначе ако почнат албанците нешто тешко дека ке направат нешто немаат поке персонал сите што беа во уцк она ана банана се во мвр и МВР ГИ ЗНАЈ ОД А ДО Ш
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.793
Поени од реакции
18.424
Епа не се согласувам дека сите албанци го оправдувале убиството...каде сретна таква информација? И како може да бараат нивно ослободување, кога сторителите уште не се ни пронајдени?
Плус, невладините организации не го претставуваат ставот на цела една етничка група, тоа е во најмала рака наивно да се верува.
Во секој случај, незадоволството и револтот треба да се насочат кон одкривање на сторителите и нивно казнување, а не кон генерализации и обвинување на цели етнички заедници, за дела сторени од поединци или групи. Во спротивно ќе си ја повторуваме историјата наместо да учиме од неа.
Добро бе човек што се напна толку? Ко да пола форум тргна на фронт па вака жестоко ги учиш другите што значи војна. И што ако се изрази револтот кон откривање на сторителите и нивно казнување? Мислиш ќе ја забрза истрагата тоа? Имам доволно причини да генерализирам и да спомнувам етнички заедници, ако тоа тебе ти смета, твој проблем.
 
Член од
24 јуни 2011
Мислења
224
Поени од реакции
159
Ако си немаш проблеми и ако си задоволен со се во државава, многу ми е мило за тебе, дури и ти завидувам. Само не ми е јасно зошто си го губиш времето да читаш и да коментираш на темава?
Имам проблеми и несум задоволна со се во државата, но истотака знам дека има луѓе кои се многу попаметни, многу по искусни од мене и тебе, и кои се одговорни да ги решат тие проблеми.
Сум доволно свесна дека со тоа што ке правам цело време кикикики, кикирикууу нема да придонесам во подобрувањето на нештата.
 
Член од
25 јуни 2011
Мислења
90
Поени од реакции
65
Kompleksi.. Idiot od prva klasa si ;))) se gleda

Ne sum kosovar kako prvo. Postojat samo Albanci .. Vasata drzava ne funksionira od koa Tito ve naprai drzava .. RAZBIRAS ?? Em so site sosedi si imate problemi , isto taka ne ste nitu 1 milion i pol vo vaseto parce zemja koe site go pcuete sekojdnevnoo .. Ustvari nema sto da se gledaaa ovde i ve razbiram celosonoo :)) NE SE SEKIRAJTE..

Imaate 1001 problemi i rascistite gi , so vaseto VMRO na vlast :facepalm: A ostajte da kritikuvate Albanci , koi dobija mnogu malku vo Balkanot od toa sto REALNO e ;)) PRESEVO CAMERIA ULCIN ILIRIDA , em togas ke zborime.. Ne ni trebat drzavi vestacki , Albanija go dobija nezavisnosta so BORBA i so KRV a vie sekojdnevno pcuete po nas , a ustvari vie ste tie koi si nemate nitu eden avtoritet vo Evropa i vo svet site ve znaat kako Fyrom ..

Pozz do site , ne e provokacija ovaa , tuku cista REALNOST :) za vas e bolno no e VISTINSKO
Од сесрце ти посакувам ти лично да дадеш СЕ за вашата Голема Албанија (пример, да загинеш ти и браќата во борба). Така стварно ќе бидеш голем патриот, како другар ти ЈАШАРИ или како се викаше. А во РАЈОТ ќе те чекаат 100 девици (пошто изгледа ништо не дупиш во реалниов живот).

Мене стварно ми е жал за муслиманите генерално. Цел живот ве лажат - не пијте, не се забавувајте, не смеете секс да имате со девојки, итн. итн. (Само немој нешто да ми враќаш како сте правеле со Србинки или Македонки, пошто се што правите е со пари во борделине по западна Македонија и Косово).

Затоа сте ИСФРУСТРИРАНИ цел живот. Заради муслиманската вера и вашите дволични ЛИДЕРИ.

Јас лично сум атеист и уживам во животот како што ти никогаш нема да правиш.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.044
Поени од реакции
7.635
http://www.facebook.com/events/410220465656260/
Протест за загинатите Македонски деца! (БИТОЛА)



    • Среда​
    • 18:00​
  • Сите заедно на протест во среда во 18:00 часот пред плоштад магнолија!!!
    Да го искажеме револтот за прерано загинатите Македонски деца!

    Не дозволувајте да ве убедат дека протестот има политичка позадина.

    Затоа што утре може да биде ТВОЈОТ брат
 
Член од
14 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
50
Makedonija e mojata drzava. tolku kolku sto ti ja sakas ja sakam i jas i nemoj da mesas raboti. jas samo vikam sto tolku ste zapnale albanci pa albanci, koga se uste ne se znae koj e ubiecot. so ovoj stav koj go imate samo sozdavate podelba i tenzii, nikakva korist od ova nemate. da ne ve vodat emociite pred razumot. nothing it's what it seems!
Moze si ti nekoj redok isklucok ama vidi gi prijatelive (ilirot so ne gubel) tvoj tuka so mislat.

Ako nekogas se iduciraat i civiliziraat mozno e da ima sozivot no se dodeka sonuvaat za iliri, mudzahedini i pakistanci nema soziviot, ima samo farsa i zataskuvanje na realnosta.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.793
Поени од реакции
26.353
Ко шо следам по интернетов, заклучокот е овој - Деца се повеќето што дрндаат за војна. Курлиња, сами не си ни го бришеле газот во 2001ва.

Остајте тие прикаски, секој има интернет овие денови.
Никој не спомнува војна освен тие што обвинуваат некого дека е за војна. И што викаат дајте да ќутиме да не има војна.

Епа јас неќум да ќутам и сметам дека тоа со што ќе се побунам не е причина за војна, туку е причина да се поработи на мојата безбедност. Ако се смета гласот на загрозен граѓанин како повик на војна, тогаш ние живееме под тешка опресија.
 

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ни јас не мислам дека Србите ги боли ку..т за нас ама на Албанците уште помалку ги боли ку..т за нас, вие сте тие што колку и да дадат права и рамковни вработувања пак не сте задоволни и плукате по оваа наша мила напатена држава. п.с А колку данок вие плаќате во тетово ,гостивар чаит итн ? А први сте да барата права и пари од оваа држава.Вие знаете што се ПРАВА ама не знаете што се ОБВРСКИ кон оваа држава
Ocigledno ne si bil vo ZAPAD dolgo vreme,pa 2-or grad e spored danokot so go plaka vo drzavno nivo(imas statistiki,istrazuvanja itn ) za vozvrat 80 % od investicite vo gradot,i rabotnite mesta, se od PRIVATEN sektor..od drzava nisto!!!!!!Najdi mi nekoja firma vo makedonija(izdrzuvat po iljada semejstva) sto ima i filijali i vo drugi drzavi osven makedonija a da se od Tetovo!!! zatoa,ne treskaj,prvo informiraj se pa potoa postiraj nesto..izvini za off topic ama samo dobronamerna informacija e ovaa
 
Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Каде кажи ми имате пратеници и министри, во Швајцарија, Германија, Австрија? Како што се пишувате таму? Никаде на светот немате права како во Македонија, па дури ни во вашата матична Албанија. Тешко нас ако се држиме по вашата култура и сеуште затуцаната крвна одмазда.
ne sporeduvaj svajcarija germanija i avstrija so Makedonija. vo Makedonija sum roden i tuka od sekogas sum bil jas i moite pra pra pra dedovci. za tebe ista e Makedonija i Avstralija?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom