Па објасни ми како успеа цел Гостивар да го поврзе настанот и да ги окриви сите Македонци?ti samo off topic nesto postiras,ok,vo gv imas poznat storitel i nisto ne bese misterija,vo ovoj slucaj se e misteria(zasega) a ti od prviot post na ovaa tema zboris deka se e poznato ,siris omraza, povikuvas na odmazda itd itd..
koj najde da zbori za LICEMERIE pa spored tebe,ne od temata tuku trebase od drzavava da izbegam bidejki povikuvase da mi go zapalat imotot..za pricina koja si sam uste ne znaes da kazes so dokazi !
А тебе како ќе ти биде цел живот да го поминеш во страв дека можеби ти си следниот target,зар не е подобро сега да се дадат неколку жртви,одколку цел живот да се даваат по малку и на крај сите да не сотрат?Вие што сте за војна, ме интересира какво ви беше чуството 2001? Или не се пуцаше во вашите градови? Изгледа пола од вас не знаат како е, да излезеш на улица и да се плашиш, да не нагазнеш на мина.
Јас ја имав таа среќа, да не живеам блислку до селате кај што се пуцаше, ама често идевме со кола натаму, за да преселуваме роднини и пријатели.
Човече разговараме за популација која е околу 20% во Македонија и која би требало да ја истребиме до корен, ти свесен си дека заговараш убиство на 400.000 луѓе ? Плус убиства од македонска страна сигурно ќе биде бројка од 500.000 или 600.000. Тоа е рамно на геноцид.Без шодае/претпоставка муабети кога не се ни знаеме. Од гранатирањето на арачиново бев одалечен само 500 метри, можеш да замислиш што било тоа Ама не е тоа муабетот, туку не се трпат веќе, затоа и пишав без американците(нивните спонзори у глобала) ќе ги потопиме за 3 минути. А за загинување, не се гине така лесно...ако не те предадат однапред
Добро би било пред да сереш еве да кажеш и да покажеш кој тоа е за војна. Каде е експлицитно напишано од некој член дека сака војна. Ако некој спомнува војна тоа сте вие „миротворците“.Вие што сте за војна, ме интересира какво ви беше чуството 2001? Или не се пуцаше во вашите градови? Изгледа пола од вас не знаат како е, да излезеш на улица и да се плашиш, да не нагазнеш на мина.
Јас ја имав таа среќа, да не живеам блислку до селате кај што се пуцаше, ама често идевме со кола натаму, за да преселуваме роднини и пријатели.
Добро бе човек што се напна толку? Ко да пола форум тргна на фронт па вака жестоко ги учиш другите што значи војна. И што ако се изрази револтот кон откривање на сторителите и нивно казнување? Мислиш ќе ја забрза истрагата тоа? Имам доволно причини да генерализирам и да спомнувам етнички заедници, ако тоа тебе ти смета, твој проблем.Епа не се согласувам дека сите албанци го оправдувале убиството...каде сретна таква информација? И како може да бараат нивно ослободување, кога сторителите уште не се ни пронајдени?
Плус, невладините организации не го претставуваат ставот на цела една етничка група, тоа е во најмала рака наивно да се верува.
Во секој случај, незадоволството и револтот треба да се насочат кон одкривање на сторителите и нивно казнување, а не кон генерализации и обвинување на цели етнички заедници, за дела сторени од поединци или групи. Во спротивно ќе си ја повторуваме историјата наместо да учиме од неа.
Имам проблеми и несум задоволна со се во државата, но истотака знам дека има луѓе кои се многу попаметни, многу по искусни од мене и тебе, и кои се одговорни да ги решат тие проблеми.Ако си немаш проблеми и ако си задоволен со се во државава, многу ми е мило за тебе, дури и ти завидувам. Само не ми е јасно зошто си го губиш времето да читаш и да коментираш на темава?
Од сесрце ти посакувам ти лично да дадеш СЕ за вашата Голема Албанија (пример, да загинеш ти и браќата во борба). Така стварно ќе бидеш голем патриот, како другар ти ЈАШАРИ или како се викаше. А во РАЈОТ ќе те чекаат 100 девици (пошто изгледа ништо не дупиш во реалниов живот).Kompleksi.. Idiot od prva klasa si )) se gleda
Ne sum kosovar kako prvo. Postojat samo Albanci .. Vasata drzava ne funksionira od koa Tito ve naprai drzava .. RAZBIRAS ?? Em so site sosedi si imate problemi , isto taka ne ste nitu 1 milion i pol vo vaseto parce zemja koe site go pcuete sekojdnevnoo .. Ustvari nema sto da se gledaaa ovde i ve razbiram celosonoo ) NE SE SEKIRAJTE..
Imaate 1001 problemi i rascistite gi , so vaseto VMRO na vlast A ostajte da kritikuvate Albanci , koi dobija mnogu malku vo Balkanot od toa sto REALNO e ) PRESEVO CAMERIA ULCIN ILIRIDA , em togas ke zborime.. Ne ni trebat drzavi vestacki , Albanija go dobija nezavisnosta so BORBA i so KRV a vie sekojdnevno pcuete po nas , a ustvari vie ste tie koi si nemate nitu eden avtoritet vo Evropa i vo svet site ve znaat kako Fyrom ..
Pozz do site , ne e provokacija ovaa , tuku cista REALNOST za vas e bolno no e VISTINSKO
Moze si ti nekoj redok isklucok ama vidi gi prijatelive (ilirot so ne gubel) tvoj tuka so mislat.Makedonija e mojata drzava. tolku kolku sto ti ja sakas ja sakam i jas i nemoj da mesas raboti. jas samo vikam sto tolku ste zapnale albanci pa albanci, koga se uste ne se znae koj e ubiecot. so ovoj stav koj go imate samo sozdavate podelba i tenzii, nikakva korist od ova nemate. da ne ve vodat emociite pred razumot. nothing it's what it seems!
Никој не спомнува војна освен тие што обвинуваат некого дека е за војна. И што викаат дајте да ќутиме да не има војна.Ко шо следам по интернетов, заклучокот е овој - Деца се повеќето што дрндаат за војна. Курлиња, сами не си ни го бришеле газот во 2001ва.
Остајте тие прикаски, секој има интернет овие денови.
Ocigledno ne si bil vo ZAPAD dolgo vreme,pa 2-or grad e spored danokot so go plaka vo drzavno nivo(imas statistiki,istrazuvanja itn ) za vozvrat 80 % od investicite vo gradot,i rabotnite mesta, se od PRIVATEN sektor..od drzava nisto!!!!!!Najdi mi nekoja firma vo makedonija(izdrzuvat po iljada semejstva) sto ima i filijali i vo drugi drzavi osven makedonija a da se od Tetovo!!! zatoa,ne treskaj,prvo informiraj se pa potoa postiraj nesto..izvini za off topic ama samo dobronamerna informacija e ovaaНи јас не мислам дека Србите ги боли ку..т за нас ама на Албанците уште помалку ги боли ку..т за нас, вие сте тие што колку и да дадат права и рамковни вработувања пак не сте задоволни и плукате по оваа наша мила напатена држава. п.с А колку данок вие плаќате во тетово ,гостивар чаит итн ? А први сте да барата права и пари од оваа држава.Вие знаете што се ПРАВА ама не знаете што се ОБВРСКИ кон оваа држава
ne sporeduvaj svajcarija germanija i avstrija so Makedonija. vo Makedonija sum roden i tuka od sekogas sum bil jas i moite pra pra pra dedovci. za tebe ista e Makedonija i Avstralija?Каде кажи ми имате пратеници и министри, во Швајцарија, Германија, Австрија? Како што се пишувате таму? Никаде на светот немате права како во Македонија, па дури ни во вашата матична Албанија. Тешко нас ако се држиме по вашата култура и сеуште затуцаната крвна одмазда.