Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Друже, и Албанците во Гостивар не се собраа спонтатно, туку им наредија од ДПА, ДУИ, Руфи Османи.Партиите директно застанаа позади тој протест во Гостивар, затоа и беше помасивен.Ги организираа и носеа од секаде.
Да застанеше некоја македонска партија позади протестов и да ги повикаше своите членови ќе имаше 20 000 народ со сигурност.
Која е таа партија што ќе застане? Па не ни сакаме да застане партијата која е највиновна за пропаѓањето на државава позади вакво нешто.
Подобро ќе бидеме 1000 души, 1000 од срце што излегле, а не од интереси.
Тие би подржале вакво нешто, само за да дојдат на власт, а видоа дека не се такви протести, па не се ни осмелија, затоа што ќе ги шутираат по улици ако видат транспарент на улица.
Седи, нема играње со народ кој му е преку ... од се, кога животот му е у прашање, ќе сме глеале партија..
А за Мартин Нешковски, ти гарантирам дека првите учесници не беа таму како дел од партија, туку беа затоа што одлучија тие дека треба да бидат таму.
А после кога се здружија со УЧК, кога се држеа за рачија со УЧК, сфативме колку е саат.
СТОП ЗА ПОЛициска бруталност, раче за раче, со тој УЧК што ги бранеше, а од страна викаат Голема Албанија. И такви ли сакаш да го подржат? Ич нека не доаѓаат, нека си седат дома, подобро дома отколку болници

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
1.Oва не личи на протест
2.Планирав , ама дојдов до некои информации ...и решив дека е попаметно да почекам за следен ако има :)
Aко си планирала, а не си дошла, не се жали дека била мала посетеноста.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Друже, и Албанците во Гостивар не се собраа спонтатно, туку им наредија од ДПА, ДУИ, Руфи Османи.Партиите директно застанаа позади тој протест во Гостивар, затоа и беше помасивен.
И после зашо не не бива? Зашо сме поделени до смрт. Планинците биле обединети без оглед на која партија припаѓаат, имале една и единствена цел. А ние очи ќе си истераме кој е поголем вмровец, комуњар....Кај беа нашите глаучи да повикаат на масовност за протест ако толку се фаќате за тој ебан лидер шо ни фалел. Имавме ли лидер коа победија кошаркарите, ракометарите за да се собереме на плоштад? НЕ
Кога и да сакате да се вадите на немање лидер за успешност на протест, сетете се на масовните собири за кошаркарите, ракометарите....

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
1.Oва не личи на протест
2.Планирав , ама дојдов до некои информации ...и решив дека е попаметно да почекам за следен ако има :)
1.што е протест за тебе ?
Извадени пароли во стил,сакаме соживот убијци предајте се,ќе ве направиме министери за внатрешни работи и такви разни пароли,а ?
2.какви информации бе пиле,олесни си ја душата тука,сигурна си,никој нема да те издаде,имаш јак ник,убав аватар (ако си ти уште охохооо медови :icon_lol: )

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Па доколку си ме читал цело време ќе сфатеше кого бранам и што поддржувам. Ги бранам сите граѓани на Македонија без разлика на националност, никој невин не заслужува да биде претепан или убиен поради тоа што дел од неговиот народ е неандерталски. Ги осудувам убијците и сите што не и мислат добро на државата. Не сум за војна затоа што сме во 21 век и работите треба да се решаваат цивилизирано - незнам ти што очекуваш од мене? Да ги поддржувам оние што викаат „гасна комора за Албанци“ и да урлам низ градов за да покажам колку сум македонец? Излегов на протест како човек што си ја сака земјата за да им оддадам почит на загинатите браќа но за жал бројот на луѓе кои излегоа со таа цел беше 1%. Сеуште не сфативте дека зад сите овие работи стојат луѓе на кои им одговара во Македонија да има немир и да се створи граѓанска војна. Јас нема да им одам по ќефот на тие луѓе.

Back to reality, има разлика кога дел од еден народ се неандерталци и кога 90% се неандерталци.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Власта си гледа да си остане на власт, а опозицијата гледа како да дојде на власт ........... е за тоа се борат партииве наши и ништо повеќе !
Само незнам кого попрво да мрзам Албанците или партииве !

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
1.што е протест за тебе ?
Извадени пароли во стил,сакаме соживот убијци предајте се,ќе ве направиме министери за внатрешни работи и такви разни пароли,а ?
2.какви информации бе пиле,олесни си ја душата тука,сигурна си,никој нема да те издаде,имаш јак ник,убав аватар (ако си ти уште охохооо медови :icon_lol: )
Протестирам против што???

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ако не ја сакам државата не значи дека не ја сакам земјата и планирам добро да се потрудам да сменам нешто.

А на вас лажни патриоти јас не знам како да ви нацртам дека држава не значи колку ќе може ви даде.Видете пола се буните како албанците добивале факултети и работа :(:( :( но не се буните за државата да не дава такви работи туку се буните дека само вие сакате да добивате.

Кога зборите за како Албанците се изживуваат врз Македонците и како треба тоа да се сопре мислите само на тоа дека вие треба да сте тие кои се изживуваат врз нив и ништо повеќе.
Ма, немој да ме јебеш:tapp:
Ние да мислевме така до сега ќе се изживуваме, ама видиш дека не мислиме така ;).Тој што мисли да се изживува тоа и го прави, а доказ се стотиците претепани Македонци и стотиците скршени дуќани на Македонци и стотиците скриени инциденти во коишто се тепани Македонци.
Аааааа, затоа Албанците извикувале ’Голема Албанија’, потпишуваат меморандуми и ред други работи, затоа што тие ја сакаат земјата, ама како Албанија и како муслиманска така?
На Артан Груби, Али Ахмети, Тачи да не им фали нешто во Македонија, некој да не им го оспори образованието и ред други работи, па ја мразат Македонија.Дуи и ден денес никогаш нема македонско знаме и грб во свој штаб, прес конференции, а се во влада на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?Исто и Дпа.Појасно здравје.

Член од
30 декември 2008
Мислења
98
Поени од реакции
142
Сега не ни треба собирања и глупости... Состојбата за Македонецот е многу незавидна и се наоѓаме у период кај што е работава да се биде или не...Знаејќи дека сме немоќни на повеќе фронта одеднаш треба да избереме еден од нив - пример спорот со Грција...што се однесува до Албанците секој човек у Македонија е свесен дека стално прават проблеми и треба еднаш да им се покажат заби но предходно треба да си ги зацврстиме нашите позиции и после многу лесно ке ги натртиме.....Јас лично сум сигурен дека ако ни дува ветер во грбот можеме да ги згазиме колку и да бидат помагани од косово и Албанија
Да ама во државата има 2 3 момци кој си земале за право да доесуваат одлуки во името на целиот народ.Може и ним така им наредуваат но кога ке покажеш заби ко на пример денес одма ти доаѓа ЕБР и те малти и другпат кога ке чуеш протест ке викаш не не на баба нешто не и е арно ке седам со неа .

Kajgana Shop

На врв Bottom