Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
нема ништо друго свести се!!затоа толку молк од сите страни и смирување дури и шпиунот на кос од ШИТЕЛ зборува за соживот, тоа кажува се.
Ме заболе стојко што кажуваат на сител, избришана ми е. А ти ако си го болдираш постот не значи дека си во право...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А за тоа дека читаат од горе ?

Па поубаво да читаат,иако 90% се шпекулации и рекла казала муабети пак некој доректно или индиректно ќе помогне со некое свое мислење.

Повеќе глави подобро мислат,уште за ова фали да почнеме да се делиме.
Почекај уште два-три дена, да видиш како одма ќе почнеме со поделби. Во крв ни е да се делиме за се, не се ни сомневам дека и за ова ќе почнеме. За жал.

Член од
30 март 2011
Мислења
95
Поени од реакции
74
Ме заболе стојко што кажуваат на сител, избришана ми е. А ти ако си го болдираш постот не значи дека си во право...
право не право тоа е, кос оперативец латас никогаш не спомнал соживот јасно е ко два и два етничко мотивирано убиство.Во харачина оди си во чајџилница и пред полиција можеш да си направиш било каков дил.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Никаде не пишав дека работата е океј ако не се малтретирани децава, само пишав дека постои голема веројатност да не се мотиви за убиство од националистички побуди во тој случај.
Да се доизјаснам по ова прашање за да ти биде појасен мојот став. Мислам дека во скоро секоја држава нормална држава може да се најде помалку или повеќе некоја криминална група која егзистира и ќе изврши убиство.
Но во скоро ниедна нормална држава не егзистира вооружена група која би убила луѓе од причина што се од друга националност.
Ќе бидам многу позагрозен и поразочаран ако истрагата го покаже ова второто.
Види, заради мир, сака да се наметне теза, дека демек не е до толку страшно тоа што се направило. Јас не реков дека ти си мислиш дека е ОК, пошто не може ова да е ОК.

Мотивот е да се направи изнуди реакција која би била етнички конфликт, тоа од авион се гледа. И нормално е тој што го нарачал ова го нарачал да се изврши од етнички Албанци, која и да е националноста на нарачателот. И нормално дека не е цел народ крив.

Но се бара одмазда, дека е удрено многу ниско. Без разлика дали биле малтретирани или не. Се бара одмазда тоа е факт. И е нормално да се очекува и нов ваков случај, дека нема да се престане се додека не се фатат групите и нарачателите или се додека не се воведеме во крвав меѓуетнички конфликт.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Почекај уште два-три дена, да видиш како одма ќе почнеме со поделби. Во крв ни е да се делиме за се, не се ни сомневам дека и за ова ќе почнеме. За жал.
Ne e za delenje vo edno sme slozni tuka a i site makedonci deka sakame vistinata da izleze da se dokaze sho mu se sluce na decata i barem zakonot da se pokazi deka raboti oti i ako ova se zatashka a i izlezat informacii deka poradi etnicki pricini e ke bidi mnogu tesko vo makedonija da se nadevame na najdobroto pravda za decata i nivnite familii cistenje na zapadna makedonija od oruzje migranti i kriminalci i da se vospostavi red

SpiderWeb

Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Ама нели бркчето рече дека таа варијанта е најмалку веројатна?
Многу варијанти се малку веројатни, но не значи дека не можат да се земат во предвид... а бркчето нека запленува покер апарати, барем за тоа ја бива... А оваа истрага нека ја остави на други, покемпетентни...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ne e za delenje vo edno sme slozni tuka a i site makedonci deka sakame vistinata da izleze da se dokaze sho mu se sluce na decata i barem zakonot da se pokazi deka raboti oti i ako ova se zatashka a i izlezat informacii deka poradi etnicki pricini e ke bidi mnogu tesko vo makedonija da se nadevame na najdobroto pravda za decata i nivnite familii cistenje na zapadna makedonija od oruzje migranti i kriminalci i da se vospostavi red
А бе апсолутно дека сите сакаме да се разреши ситуацијата и да ги видиме суратите на оние суштества кои го направија ова, ама имам чувство дека ќе почнеме да се караме меѓу себе. Почекај само уште неколку дена. Се надевам дека грешам. Навистина се надевам.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
9

Ова се вистински информации а не шпекулации, што може да заклучиме?
1.Ѕверствово е планирано. - zakluci samo so podatokot deka bile nakmalku 3ca?Значи се возеле накај харачина си застанле убиле 5 души, во моментот им текнало? nemam logicen zaklucok dali e dobro isplanirano ili samo loso vreme na loso mesto.
2.МВР и ДБК тотално потрфрлија. -zatoa sto ne dadoa in informacii vo javnosta?Вакви структури се возат по улици со мене и тебе. Toa ne znaci deka podfrlile vo slucajov, barem ne seuste. Izbrzan komentar.
3.Медиумите се змолчени поради сериозност на ситуацијата. -stvarno e cudno kolkavo vlijanie ima MVR vrz mediumite.Државна безбедност. Znaci nacionalno motivirani ubistva od vnatresen ili nadvoresen neprijatel? Dali treba da ocekuvame uste vakvi napadi?
4.Ункле САМ е затекнат без информации, оди кај терорист бр.1 да праша дали е ова некој од неговата екипа(незадоволен,одбегнат) -ne mora da znaci, mozel po tel da prasa, bi gi pratil operativcite da doznaat, ne mora da odi licno da rasprasuva.Америте вакви или такви секогаш се темелни вакви работи се одговараат директно, амети не би можел во лице да го лаже претпоставениот. Neubedlivo glediste, poveke veruvam deka amerot i ameti gledale kako politicki da go izigraat slucajot.
5.Руфи и 90% од населението знае дека се алудира на рамковните сограѓани па смируваат. -mnogu cudno, provociraat ili smiruvaat albancite?Руфи смирува, искусен е знае дека рагорување на ситуацијата не им одговара ни на македонските Албанци. Znaci ne e vnatresen neprijatel.
6.Диктаторот чека да добие на време да се смират страстите, спинување и пр. -dojde do vakopv zaklucok zatoa sto premierot bil vo crkva za veligden? zasto bi cekal i sto bi dobil?Бранењето на Диктаторот нема да ги оживее децава,имаше време за во црква а 3 дена не гукна ништо,време добива а тоа е најбитно. Ne e diktator, dojden e na vlast so regularni(najverojatno) izbori. Ke te razberam ako sakase da kazes deka kupuva vreme za da poentira politicki od celiov slucaj, a izjavata sto ja dade deka gospod ke gi kaznel mu e neseriozna i izbrzana.

Останато..
Дефинитивно може да се две опции според мене
1.Банда без команда- поранешна овк,муџахедини организирани во мал група 3-10 луѓе,чисто ради Гостивар и ништо друго. -ne veruvam deka postoi takvo nesto vo R.M. no sepak logicno razmisluvanje..Психопати има колку сакаш во РМ,добар дел од учк се во влада,другите се бизнисмени,дел се криминалци(успешни) и дел се неуспешни криминалци желни за кеш кој им бил ветен 2001. Mislev na "Banda bez Komanda". Site bandi se dobro kontrolirani.
2.Странските раз.агенции кои имаат намера дестибилизација, организирани преку грција,србија косово до домашна помош, затоа и србите први се јавиа, еве и некој србин ко за чудо се појави овде да долее масло. -nema ama bas nikakov dokaz niti obid da se napravi destabilizacija vo slucajov.Отвори медиуми на нет од регионов, значи на Грција ,Бугарија и Србија. Spekuliraat, nemaat konkretni dokazi seuste.
Наа кој му одоговара дестибилизација?
Moe mislenje samo na USA, ama nema da objasnuvam teorii za toa ovde.

.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Многу варијанти се малку веројатни, но не значи дека не можат да се земат во предвид... а бркчето нека запленува покер апарати, барем за тоа ја бива... А оваа истрага нека ја остави на други, покемпетентни...
Ти си се држиш до твојата, јас до мојата варијанта. И двете држат вода па се надевам се ке излезе на виделина и ке видиме која била точна!

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
ako imashe sozivot ke videvme albanci kaj sho palat sveka za decata a niv ni pd drvo ni pod kamen gi nema sega toa kazuva mnogu neli site sme vo ista drzava makedonci?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ова е возможно, затоа што очигледно не си ја исполнија целта.
Рано е да кажеме дали си ја исполниле целта или не. Некогаш и е потребно време да се организира одмазда. Не идат одмаздите само спонтано.

Но според мене, нема да се чека реакција пред да се направи нова егзекуција (провокација), доколку се такви структури, за да се осигура реакција. Замисли, уште не е до нигде истрагата и се удира на ново слично злосторство. Гневот тогаш сигурно го надминува разумот. Нема враќање. Се превзема правдата во сопствени раце. Се помалце Македонци ќе веруваат во мирна разрешница, ќе се осеќаат загрозени.

Моето мислење е дека не се работи само за една група, туку за можеби десетина помали групи, кои имаат логистика во Македонија.

SpiderWeb

Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Ти си се држиш до твојата, јас до мојата варијанта. И двете држат вода па се надевам се ке излезе на виделина и ке видиме која била точна!
Јас искрено се надевам дека мојата варијанта ќе биде точна, но ако излезе варијантата на snajderot е тогаш... држ`те се!

Член од
30 март 2011
Мислења
95
Поени од реакции
74
Ова се вистински информации а не шпекулации, што може да заклучиме?
1.Ѕверствово е планирано. - zakluci samo so podatokot deka bile nakmalku 3ca?Значи се возеле накај харачина си застанле убиле 5 души, во моментот им текнало? nemam logicen zaklucok dali e dobro isplanirano ili samo loso vreme na loso mesto.
2.МВР и ДБК тотално потрфрлија. -zatoa sto ne dadoa in informacii vo javnosta?Вакви структури се возат по улици со мене и тебе. Toa ne znaci deka podfrlile vo slucajov, barem ne seuste. Izbrzan komentar.
3.Медиумите се змолчени поради сериозност на ситуацијата. -stvarno e cudno kolkavo vlijanie ima MVR vrz mediumite.Државна безбедност. Znaci nacionalno motivirani ubistva od vnatresen ili nadvoresen neprijatel? Dali treba da ocekuvame uste vakvi napadi?
4.Ункле САМ е затекнат без информации, оди кај терорист бр.1 да праша дали е ова некој од неговата екипа(незадоволен,одбегнат) -ne mora da znaci, mozel po tel da prasa, bi gi pratil operativcite da doznaat, ne mora da odi licno da rasprasuva.Америте вакви или такви секогаш се темелни вакви работи се одговараат директно, амети не би можел во лице да го лаже претпоставениот. Neubedlivo glediste, poveke veruvam deka amerot i ameti gledale kako politicki da go izigraat slucajot.
5.Руфи и 90% од населението знае дека се алудира на рамковните сограѓани па смируваат. -mnogu cudno, provociraat ili smiruvaat albancite?Руфи смирува, искусен е знае дека рагорување на ситуацијата не им одговара ни на македонските Албанци. Znaci ne e vnatresen neprijatel.
6.Диктаторот чека да добие на време да се смират страстите, спинување и пр. -dojde do vakopv zaklucok zatoa sto premierot bil vo crkva za veligden? zasto bi cekal i sto bi dobil?Бранењето на Диктаторот нема да ги оживее децава,имаше време за во црква а 3 дена не гукна ништо,време добива а тоа е најбитно. Ne e diktator, dojden e na vlast so regularni(najverojatno) izbori. Ke te razberam ako sakase da kazes deka kupuva vreme za da poentira politicki od celiov slucaj, a izjavata sto ja dade deka gospod ke gi kaznel mu e neseriozna i izbrzana.Диктатор е ,затвори медиуми опозиција итн ама он не е битен овде,како што реков нема да ги оживее.

Останато..
Дефинитивно може да се две опции според мене
1.Банда без команда- поранешна овк,муџахедини организирани во мал група 3-10 луѓе,чисто ради Гостивар и ништо друго. -ne veruvam deka postoi takvo nesto vo R.M. no sepak logicno razmisluvanje..Психопати има колку сакаш во РМ,добар дел од учк се во влада,другите се бизнисмени,дел се криминалци(успешни) и дел се неуспешни криминалци желни за кеш кој им бил ветен 2001. Mislev na "Banda bez Komanda". Site bandi se dobro kontrolirani.има мала веројатност за ова но сепак е битна можност,затоа мислам амерот отиде да провери, бидејќи и вујко и ибар се збунети од ситуацијава.
2.Странските раз.агенции кои имаат намера дестибилизација, организирани преку грција,србија косово до домашна помош, затоа и србите први се јавиа, еве и некој србин ко за чудо се појави овде да долее масло. -nema ama bas nikakov dokaz niti obid da se napravi destabilizacija vo slucajov.Отвори медиуми на нет од регионов, значи на Грција ,Бугарија и Србија. Spekuliraat, nemaat konkretni dokazi seuste.кој бара докази за дотурање масло?
Наа кој му одоговара дестибилизација?
Moe mislenje samo na USA, ama nema da objasnuvam teorii za toa ovde.локална работа која им одговара на грција,бугарија,србија,косовски и домашни банди.

D

Deleted member 53418

Гостин
I da gi fatat ubicijte nema da gi kazat ako se albanci ke zataskaat nesto da ne ima destabilizacija :D garant kaj nas e taka

S

Sagan

Гостин
Ај едно инфо, кој може.
На заобиколницата не се приклучуваат локалните патишта, така? Гледам дека локалниот пат кој врви паралелно со заобиколницата минува над неа кај езерото, по надвозник.

Screenshot from 2012-04-15 20:14:41.png

Kajgana Shop

На врв Bottom