.
“Време е за будење!“
кураишкиот крваво обоен и лажно преставен “бог“ и ислам - кој што се противи на Новозаветниот - е навреда за
Совршениот БОГ (и
Ислам), како што Тој лично ни се престави во
Исус Христос, Кој што не е отелотворение на земја или човечко семе (како што тоа е случај кај сите останати од тебе погоренаведени личности) туку отелотворение на единствено спасителната Мудрост БОЖЈА, Која постои пред се’ што е создадено!
Денот доаѓа кога сите тоа ќе го препознаат, признаат и увидат, тогаш сите ќе се поклонат пред Вечниот БОГ, Неговата вечна Мудрост и Неговиот вечен Дух!
Амин
п.с. Крвавите јудејски и христијански верзии на верата, исто - како и кураишката верзија - се навреда за Вистинската вера, лично од Совршениот БОГ покажана и докажана во Исуса Христа!
.
Molim te podsetise ako si go procital Koranot kako e pretstaven Isus Xristos ,Isa sinot Mejremin neka e (bozjiot mir vrz niv),da te podsetam deka e spomnat 25 pati dodeka Muhamed s.a.w.s samo 5 pati,I ne zaboravaj deka nie muslimanite neizmerno go sakame Isa sinot mejremin a.s. i go sakame negoviot Islam kao shto go sakame Islamot na drugite bozji pratenici koj po nisto ne se razlikva eden od drug,nie muslimanite ne pravime nikakva razlika megju bozjite poslanici.
3. Ali 'Imran
45.A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;
46.on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit"-
47.ona reče: "Gospodaru moj, kako ću imati dijete kada me nijedan muškarac nije dodirnuo?" - "Eto tako" - reče - "Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: ’Budi!’ - i ono bude."
48.I poučiće ga pismu i mudrosti, i Tevratu i Indžilu,
49.i poslati kao poslanika sinovima Israilovim: "Donosim vam dokaz od Gospodara vašeg: napraviću vam od ilovače nešto poput ptice i puhnuću u nju, i biće, voljom Allahovom, prava ptica. I iscijeliću slijepa od rođenja, i gubava, i oživljavaću mrtve, voljom Allahovom, i kazivaću vam šta jedete i šta u domovima svojim gomilate; to će, uistinu, biti dokaz za vas, ako pravi vjernici budete;
50.i da potvrdim istinitost Tevrata, objavljenog prije mene, i da vam dopustim nešto što vam je bilo zabranjeno. I donosim vam dokaz od Gospodara vašeg - zato se Allaha bojte i mene slušajte -
51.Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!"
59.Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi.
60.Istina je od Gospodara tvoga, zato ne sumnjaj!
Nikogas ne bi se osudile nie muslimanite da navredime nieden bozji pratenik.Molimte ne mi imputiraj nesto sto ne e vistina.