За што е ова, и како се користи ?

А колку да е долго јажето ?
треба да пробаш према својата висина. ќе измериш од хоризонтално испружени раце (висина на раменици) негде до коленици или до препони. На таа должина ќе одземеш должината на ланецот (не мораш со ланец, но позгодно е да менуваш тежини) и ќе ја добиеш должината потребна за јажето (плус делот намотан и врзан за самата рачка). Ако си просек 180 цм, метар ипол мислам дека ти е доволно, ако ставаш и ланче. Кога ќе го прицврстиш ќе видиш, ако е долго ќе го потскратиш. А можеш должината на јажето и ланчето да ја пуштиш само до појас. Зависи како ќе ти пасува.
Ако набавам материјал деновиве ќе пробам да склопам едно вакво

треба да пробаш према својата висина. ќе измериш од хоризонтално испружени раце (висина на раменици) негде до коленици или до препони. На таа должина ќе одземеш должината на ланецот (не мораш со ланец, но позгодно е да менуваш тежини) и ќе ја добиеш должината потребна за јажето (плус делот намотан и врзан за самата рачка). Ако си просек 180 цм, метар ипол мислам дека ти е доволно, ако ставаш и ланче. Кога ќе го прицврстиш ќе видиш, ако е долго ќе го потскратиш. А можеш должината на јажето и ланчето да ја пуштиш само до појас. Зависи како ќе ти пасува.
Ако набавам материјал деновиве ќе пробам да склопам едно вакво

Епа ок,ако направиш,пиши ми ПП...

Колку повеќе ја стискаш толку повеќе ти се зајакнува стисот и цврстината на раката јас ја користам.

Ова е за музичари...поготово за оние кои свират на дувачки инструменти или пак на пијано.Се вежбаат прстите така што се стискаат тоа копчињата...

И,како се користи ? прстите само ги ставаш внатре или ?
Не,не...не се пикаат прстите, само го земаш и со четирите прста (освен палецот) притискаш на тие жолтите и ти се зајакнува стисот..

Не,не...не се пикаат прстите, само го земаш и со четирите прста (освен палецот) притискаш на тие жолтите и ти се зајакнува стисот..

Одлично ! фала.(таа цена е што пишува така ?)

Кога ? и ја сум од Скопје...
Па пред неколку месеци ама не беше одамна..битно отиди во веро и прашај (Имате ли алатка за заврстување на стисот на рацете) И некој/а од вработените ке ти го покаже одделот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom