Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.418
Поени од реакции
16.697
Еве ќе ти објаснам што мислев. Тоа дека ти не си војвода и дека "присилно" стануваш таков кога игра Тетекс против Шкендија. Тој впечаток го добив од тоа што го кажа ти дека ако не идат симпатизери на Шкендија ти ќе си седиш на главна трибина.
Ајде да разјасниме, ја не станувам присилно Војвода, туку поради сплет на околности и поради личната физичка безбедност се решавам да одам на трибина позади гол или евентуално у ложа. Ако тоа не е така и јас ко сите останати ќе платам карта колку што ќе чини и колку што ќе плаќаат останатите.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ајде да разјасниме, ја не станувам присилно Војвода, туку поради сплет на околности и поради личната физичка безбедност се решавам да одам на трибина позади гол или евентуално у ложа. Ако тоа не е така и јас ко сите останати ќе платам карта колку што ќе чини и колку што ќе плаќаат останатите.
Па затоа де реков "присилно"....

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Четири евровизи и за новата сезона
Македонскиот фудбал со 5,666 поени се најде на 39. место на најновото рангирање на УЕФА и следната сезона ќе остане со вкупно четири претставници во европските клупски натпреварувања. Шампионот во Прва лига ќе игра од второто квалификациско коло во Лигата на шампионите, а три екипи ќе играат во квалификациите за пласман во Лига Европа. Помалку од четири претставници во европските натпреварувања имаат само Сан Марино и Малта (по 3 екипи) и Лихтенштајн со само еден претставник.

Лидер на ранг-листата е Англија со 83,410 поени, пред Шпанија со 80,757, Германија со 74,352 и Италија со 59,981 поени.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=A47639E9355B2C4288AE16FD911E8F2E

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Zboram za Shkendija , podobro vo EL , kade mozno e da pomineme eden krug so nekoja Latviska , ili sto da znam ekipa ..

Za toa trebaa malku renoviranje na sostavot , i se e mozno..

Vaka vo Sampionskata Liga , odma ke ti padne eden Partizan , BATE , Dinamo Z. i sigurno ke padnes. I Metalurg moze da mine eden krug , no vrlo tesko ke bide , nemame poeni mnogu i ke ni padne nekoja nezgodna ekipa . A ako Rabotnicki odi vo finaleto na kupot na RM i go osvojuva , ima mn sansi da mine 2 kruga , so Amateri ne e koj znae sto :D

B

Beck's

Гостин
Inaku vcera se odrzela sredba pomegu celnici na Ballistite i na klubot, potocno kapitenot Nebi Mustafi i trenerot Qatip Osmani, kade voglavno se diskutiralo za slabite igri na klubot, kako bi se nadminalno krizata i za slednoto derbi so Teteks. Sredbata zavrsila so obostrano vetuvanje, za podobri igri i bezprekorna podrska od Ballistite.

Ubav poteg(y)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Работнички пред крајот губи 2-0 од Брегалница дома.

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Работнички пред крајот губи 2-0 од Брегалница дома.
Изгубивме 3:0.Оваа сезона ни е катастрофална,единствена надеж е купот. Според муабетите што кружат другата сезона ке биде сосема друга песна.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.961
Изгубивме 3:0.Оваа сезона ни е катастрофална,единствена надеж е купот. Според муабетите што кружат другата сезона ке биде сосема друга песна.
Абе сте ја наместиле сто посто :)
И така не ви значи ништо, сте им ја дале на Штипјани да се спасат од испаѓање ;)

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Абе сте ја наместиле сто посто :)
И така не ви значи ништо, сте им ја дале на Штипјани да се спасат од испаѓање ;)
Може е наместена за кладилница,а за опстанок не верувам бидејки бевме тука некаде со бодови со нив. Сепак се е можно,не ја гледав денес заради ракометот,па незнам што се случувало.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Прекинат натпреварот во Првата женска фудбалска лига помеѓу Истатов и Билјанини Извори. Според неофицијални извори фудбалерка од гостинската екипа го “натепала“ судијата.

o_O

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ипак според резултати.ком завршило 3-1 :) Маневски у 94-та дал гол.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.130
Поени од реакции
8.075
Прекинат натпреварот во Првата женска фудбалска лига помеѓу Истатов и Билјанини Извори. Според неофицијални извори фудбалерка од гостинската екипа го “натепала“ судијата.

o_O
Истатов – Билјанини
07.04.2012 во 15 часот во Црничани
Главен судија Јованов Јове – Гевгелија
1 асистент Милошевски Иле – Гевгелија
2 асистент Гинев Методија – Гевгелија
делегат Горан Јанкулов

којзнае кој бил среќникот..

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Утре која ќе ја даваат на ФФМ каналот да не знае некој ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom