Нов луд закон “Забрането сушење гаќи“

• Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Во Германија исто така има ваков закон, не смее да се суши веш на балконите кои гледаат кон улица. Овде се почитува, кај нас којзнае (односно, нема шанса, за инает некој ќе ги закачи сигурно). А, покрај тоа што е баш грдо да се распостелат гаќи, нели и се замирисуваат од издувните гасови од главните улици секако?

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Во Германија исто така има ваков закон, не смее да се суши веш на балконите кои гледаат кон улица. Овде се почитува, кај нас којзнае (односно, нема шанса, за инает некој ќе ги закачи сигурно). А, покрај тоа што е баш грдо да се распостелат гаќи, нели и се замирисуваат од издувните гасови од главните улици секако?
Германија е држава. Далеку сме ние од Германија.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Овој глуп закон(како и повеќето други глупи закони) се коси со основните човекови права, кој како сака ќе си прави во својот дом(куќа/стан), тоа е приватна сопственост, уредувањето си го вршат домаќините, а не властите, улицата е веќе јавен простор, но терасите не се !
Куќата+дворот или пак станот вотева е приватен имот, а не е јавно место(како улицата на пр.), така да терасите се дел од таа куќа/стан и според тоа сопственикот има право што си сака да си стави на таа тераса, на кого би му сметале гаќите или мајците на комшиите, на нивна тераса си се сушат, а не на моја !
ОК ајде и овој закон ќе пројде, но што е следно ?!
Како што кажа еден член претходно, казни за дупење накриво ! :D
Јас на пр. сум да се донесе закон против прдењето и тоа не само на јавни места, туку и по дома !
Исто така да се плаќа и данок за користење на сончевата светлина, како и данок за дишењето на воздух, бидејќи нели и сонцето и воздухот се во државна сопственост, па мора и тие да се оданочат, ами како :pos:
Вдишуваш кислород, а издишуваш јаглероден-диоксид, епа неможе така, мора и тоа да се наплати ! :ROFLMAO:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
хахахахха,
ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ КАЗНУВА ЗА СУШЕЊЕ НА ТЕРАСА
Гаќите мора да бидат спуштени
дали ова значи кога ќе пружаш алишта на тераса гаќите мора да ти бидат спуштени :eek::oops: ?!:pos:

I

Iblis

Гостин
хахахахха,
ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ КАЗНУВА ЗА СУШЕЊЕ НА ТЕРАСА
Гаќите мора да бидат спуштени
дали ова значи кога ќе пружаш алишта на тераса гаќите мора да ти бидат спуштени :eek::oops: ?!:pos:
Во знак на поддршка јас уште вечерва ќе си ги спуштам гаќите и не само тоа со спуштени гаќи ќе шетам низ град *flexing biceps*

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Абе седи се во државава е средено уште гаќите твои останаа.
Држава со закони се средува,и со почитување на истите... а во држава без закони владее хаос и анархија..

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
лелеееееее како ќе се офајдам со овој закон (y)

ајмо народе , 3 пара за 100 денари
Аааааааааајмо гаќи за еднократна употреба
ни перење ни сушење
носи -фрли
ајде -пријавуивајте се :pos:

има и секси гакички :LOL:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ај ко стока да живиме !
А законот за забрана за сушење на гаки ке го подобри квалитетот на нашиот живот... :tapp:

ОК ајде и овој закон ќе пројде, но што е следно ?!
Како што кажа еден член претходно, казни за дупење накриво ! :D
На мене не ми се верува да донесат таков закон бидејки тоа значи дека ке донесат закон против нив самите. Ако се донесе таков закот тогаш треба оние што ги донесуваат ваквите дебилни закони да бидат осудени на смртна казна поради дупење на народот и тоа дупење од прв степен.

Kajgana Shop

На врв Bottom