Велес

М

Мартин`

Гостин
Сериозно. Има на Лисица.мк
Како не им е срам?!
За што да им биде срам ? :D

Државната комисија за одлучување во управна постапка ја поништи одлуката на министерството за животна средина со која на Метрудхем и одобри да продолжи со постапката за рестарт на Топилницата. Ваквата одлука ја донесе по жалбата на општина Велес и Зелената коалиција, со образложение дека решението е конфузно.
Сега зелените очекуваат Метрудхем да се откаже од желбата да ја рестартираат фабриката. „Со ова решение сето она што досега им се одобри на Метрудхем паѓа во вода и сметаме дека во иднина оваа процедура треба да се води на полегален и законски начин", рече Ненад Коциќ, Зелена коалиција. Зелените со апел до надлежните институции, во иднина кога ќе донесуваат какви било одлуки во врска со Топилницата во предвид да го имаат и фактот дека сегашната локација не може да биде наменета за изградба на објекти за тешка индустрија.

„Оваа одлука е излезена во службен весник на општина Велес и не е логично да се почнува постапка за изградба на објект за тешка индустрија кога во нашиот ДУП не постои таква локација", рече Коциќ.
Од министерот за животна средина зелените бараат да ги санкционира оние кои ја прекршиле постапката уште од самиот почеток. Очекуваат поодговорен и сериозен пристап на министерството во иднина.

Значи ако јас добро читам поништена е одлуката која дозволи рестарт на топилницата..

M

Moon Child

Гостин
Оф па јас само насловот го видов прееска на брзина, она Метрудхем вратен на почеток, и не го ни прочитав, само од мислењето на корка си заклучив друго. Се извињавам :D
Убаво чим така, ќе видиме дали и ќе остане овака или пак ќе им текне да го чепкаат тоа прашање.

Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
Нобел.....единствено решение и за метрудхем и за топилница

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Близок комшија ми е иначе исчезнатиот, денеска го закопаа..

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
VELES EASTERN FESTIVAL
Vol 1 : Македонско Издание
Line up :
-Stereotipovi
-Pumpers
-Day Off
-Beni & Non Stop
-NOKAUT
15 Април, Недела - Сала "Ѓемиџии"
Влезници во Тобако Маркетот.

A

AnFem

Гостин
А зошто да не се убедат, и они се луѓе сакаат пари :D инаку кој е фул составот на Стереотипови ме интересира ?
Последно беше: Членот, Пинталот, Исус и Роберт :icon_mrgr:

Добро си живеам со некои од нив, затоа го искоментирав тоа. Небитно... :)

М

Мартин`

Гостин
Последно беше: Членот, Пинталот, Исус и Роберт :icon_mrgr:

Добро си живеам со некои од нив, затоа го искоментирав тоа. Небитно... :)
Значи и професоров уште е со нив, тоа ме интересираше само .. фала.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Нешто асално и низ градов да се организира како за промена малку.....

Kajgana Shop

На врв Bottom