Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
М

- Миланело -

Гостин
Тактички добро од страна на Алегри, ги запревме нападите на Барса ама во напад на ништо не личевме само нафрлени топки, воопшто немаше креативност на средина.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Единствена замерка кон Алегри би била влегувањето на Урби, мислам дека многу повеќе ќе влијаше на играта доколку влезеше Аквилани.
Ама тоа е тоа Урби беше единствената алтернатива за Боа (можеби Макси со некои ротации на Ибра и ЕЛ92 ) ама тоа се се работи кои ќе се случеа.
Јас сум релативно задоволен. Рамноправно се спротиставивме на најдобриот тим на светот со крпен состав, а со малце среќа и ќе победевме.
Тоа е тоа одиме на нерешено со голови на Ноу Камп.
Milano siamo noi

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.916
Поени од реакции
41.879
Не заслужувам штооо...?Брат, немој да ме јебеш.Барселона, Реал Мадрид го полни на Камп Ноу кој што е дупло посилен од Милан.Дома се браневме ко ПИЧКИ, еден напад добар не направивме на домашен терен пред 70.000 публика наша, што очекуваш таму да направиме?

Милан требаше да постигне барем два гола, и таму да игра ваква игра а не обратно.Се бранат дома, напаѓаат на гости.

Реално, јас сметам дека немаме шанси, ја прокоцкавме шансата и не им дадовме гол на Сан Сиро.Поздрав!
Добро ај оди навивај за тие што имаат шанси да идат во 1/2 финале.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Алегри се надмина на тактички план, одлично позиционирање, покривање, удвојување, а со оваа тактика он не е крив што Ибра и Циганчето промашуваат 100% шанси за гол... Со оваа игра можеш во дефанзива многу да ќариш но во офанзива ако не ги искористиш малкуте прилики за гол тоа е тоа...
Втора работа во која се надмина и самиот Алегри, е тоа што да направиш од ботовите Абате, Бонера и Антонини играчини кои ќе им се спротивстават на Меси и компанија и нема да им дозволат да мрднат е стварно за воодушевување и поздравување...
Ништо не е готово, одличен резултат и кога можевме пред 3-4месеци да им дадеме 2гола на кампот, негледам причина зашто пак не би повториле, а со ваква тактика имам надеж и за одбраната во која денеска фалеше и најдобриот!
Forza Milan!!!

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Ае, уште едно реми пак таму (по можност 1-1 или 2-2) и то е то. :icon_lol:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ебати напаѓачите шо незнат 100% шанси да искористат. Чукни му 2 гола за 20 минути таму и дрви го после цела утакмица.

Бонера и Антонини дефинитивно ова им беше најдобрата партија во нивните животи.

Читам Сидорф требало да излези второто? Тој Сидорф и Амброзини (за кој велевте дека е во катастрофална форма) изиграја перфектно.

За Алегри имам само една забелешка. Никако, ама баш никако не смееше да го клај Емануелсон. Пушти го таму Аквилани, ем имаш постабилна и освежена средина ем покреативен напад. Па она контраната шо не успеа да ја застани топката Емануелсон :facepalm:.

Како и да е, добра партија според мене, убо ја постави играта Макс и во реваншот со малку среќа имаме реални шанси за 1/2 финале.

И да, една Барса со Меси-Санчез-Иниеста не успеа да дај гол против еден Милан со одбрана Бонера-Мексес-Неста-Анте, а после то и Анте-Бонера-Мексес-Месбах :pos:

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Да го стави Аквилани на пример, или Јепес на местото на Мезбах.Го става Емануелсон глупакот...
Слично мислиме околу Урби ама тие му беа опциите ограничен беше Алегри, немој да мислиш дека Аквилани ќе играше како полушпиц или нешто слично.
А стварно незнам какво влијание на играта ќе имаше доколку влезеше Јепес??? да не спомнеме дека дечкото нема играно фудбал месец дена минимум.

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Ибра беше срање денес, Робињо да не зборувам.Такви шанси не смееа да се промашат, поготово не кога играш 1/4 финале против Барселона...

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Реал Мадрид го полни на Камп НоуДома се браневме ко ПИЧКИ, еден напад добар не направивме на домашен терен пред 70.000 публика наша, што очекуваш таму да направиме?

Милан требаше да постигне барем два гола, и таму да игра ваква игра а не обратно.Се бранат дома, напаѓаат на гости.

Значи зборуваш за Ел Класико нема врска кој кого пуни оваа сезона мизерниот Интер го победи Милан па никому ништо.
Кај виде дека се браниме бе човек? за тебе тоа што Барса игра со топка во нозе над 60% од времето е бранење? трпеливото чекање на противникот наместо бркање на играчите до бескрај е бранење?

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Само едно ќе кажам ... нешто што беше симбол за Милан , нешто што на неколку години се изгуби во тимов но годинава и те како е присутно, фајтерскиот дух, Алегри успеа и те како да го врати, кај некој играчи што не ни сум очекувал да ги пофалам успеа да им го дигне нивото на форма до врв да го извади максим од нив лани искрено бев скептик за неговата иднина во Милан но веќе некое време и те како сум сигурен дека долго време ќе остане во Милан.

Изиграа 5ка како колектив како тим се надевам дека во Барселона ќе бидат на истово ниво!
Сидорф и Амброзини. :love:

Хмкало и уште еднаш да те прочитам да го фалиш Урби за било што те утепав !

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Tolku blokiranja na eden natprevar nemam videno , primarno bese da ne primite gol :)
Така е, тимот што често пати ги блокира нападите на противникот по дифолт се брани. Честитки за мислењево кажува многу за тебе.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Не заслужувам штооо...?Брат, немој да ме јебеш.Барселона, Реал Мадрид го полни на Камп Ноу кој што е дупло посилен од Милан.Дома се браневме ко ПИЧКИ, еден напад добар не направивме на домашен терен пред 70.000 публика наша, што очекуваш таму да направиме?

Реално, јас сметам дека немаме шанси, ја прокоцкавме шансата и не им дадовме гол на Сан Сиро.Поздрав!
Доволно бев јасен во претходниот пост за да ти ги цртам работите пак.

Еден гол на гости мења многу работи и Милан може многу лесно да го постигне на Камп Ноу.

Сепак тебе впечаток ти има оставено поседот на топката кој како и секогаш е на страната на Барса но мене тоа не ми игра улога.
Барса беше успешно затворена и само кружеше околу голот.

Но да напоменам,не знам искрено од кога си ти фан на Милан и како го сфаќам моменталниов тим но ова е тим кој е во фаза на создавање и моментално е на половина тој проект и само треба да гледаш и да бидеш задоволен со досегашните резултати.

Милан вечерва не беше посрамотен,на Милан вечерва му фалеа многу играчи,ова не е оправдување,само сакам да ви доловам дека треба да сте задоволни и со ова.
1.Силва и Абате одбрана
2.Ван Бомел клучен за средината а од друга страна Сидорф после толку време се враќа и игра против Барса.
Од друга страна го имаш и Амброзини кој ужасно играше против Рома но тука многу добро си ја заврши работата.
3.Робињо само што се врати на тренинг,Пато отсутен,Касано отсутен.

Милан цела сезона ја гура со многу проблеми и фактот што има сеуште активен резултат во ЛШ и е прв во Серија А говорат за неговата големина.

Да не го тупам повеќе пошо не верувам дека некој ќе го чита постов ама не го нарекувајте Милан ПИЧКАРСКИ ТИМ да не ви дојдам да ве кољам на спиење !

Не праимо муабет тука за некој второразреден тим,овој тим има своја вредност и традиција која ја нарушувате заради тоа што недоволно ги согледувате фактовите.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Не заслужувам штооо...?Брат, немој да ме јебеш.Барселона, Реал Мадрид го полни на Камп Ноу кој што е дупло посилен од Милан.
Барса и на гости ги полни Реал, а тука не беше тоа случајот.

Дома се браневме ко ПИЧКИ, еден напад добар не направивме на домашен терен пред 70.000 публика наша, што очекуваш таму да направиме?
Кога беа во групи Милан не се бранеше на Сан Сиро и што се случи?

Се на се солиден резултат. Не е во стилот на Милан да се задоволува со нерешено на домашен терен против било кого, но реалната ситуација е таа. Сега на Camp Nou, Барса ќе биде принудена да даде гол (веројатно не планираат на пенали да играат :icon_lol:) , а се надевам дека Милан тоа ќе го искористи.

Kajgana Shop

На врв Bottom