Дали откога сите зли луѓе на светов ќе умрат, светот ќе биде мирен?

• Креатор на темата Креатор на темата smihajlo
  • Време на започнување Време на започнување

"After all the evil people in this world are dead,will this world be peaceful?"

• Вкупно гласачи
    87
До кога ќе опстануваш на планетава со твојата борба?
Ако не си вечно тука џабе ти е борбата. Го чекам денот кога ќе бидеш 1 минута пред умирање да кажеш нешто за отстранетите(во било која смисла на зботот) :)
иииии... зошто да умрам бе Боди? :P
А ти се бориш?

Не зборам ја ни за природата, ни за бетонот - зборам за човековата психа, таква каква што е.
И не ми ги извртувај зборовите, кој рече дека ми е интресно во тепачка? (или било која форма на насилство)
И молим те, немој со тие срцепарателни пароли - кај ти е срцето, кај ти е душата? Срцето ми е во градниот кош, разумот одлучува кај мене
Разумот користи една алатка која се нарекува рационализација. Да користиш рационализација.........тоа ти е како мало дете да го оставиш да си игра покрај автопат, кај што поминуваат коли да речеме.
Има начин да се активира Анахата, ама тоа си е индивидуална работа. До тогаш со среќа во вртењето во круг, со среќа со рационализацијата. Само немој да си рационализираш само-повредување и тоа му е една од специјалностите на разумот.
--- надополнето: 27 март 2012 во 13:00 ---
иииии... зошто да умрам бе Боди? :P
А ти се бориш?
Не се борам, немам противник. Постојам само јас, не постои ништо друго освен мене.

Не се борам, немам противник. Постојам само јас, не постои ништо друго освен мене.
Значи според тебе, не постојат зли луѓе!
а за болдот ... намали со „зенот“ или сподели со другарчињата, ќе ја вртиме заедно :)

Етикетирањето е омилен спорт на народецов,не постои форма за злото

За да знаеме што е ден, мора да знаеме што е ноќ.
За да знаеме што е убаво, мора да знаеме што е грдо.
За да знаеме што е топло, мораме да знаеме и што е ладно.

За да знаеме што е добро, мораме да знаеме и што е лошо.

Се на светот има свои две страни. Денот не може без ноќта, ниту убавото без грдото. Светот без ,,лошите,, би загубил голем дел од својата смисла, човекот би станал робот.
Тотално погрешно.
За да знаеме што е ден, не мора да знаеме што е нок. Ако ја нема нокта денот пак ке си биде ден, сончевиот период од 24-те часа за кои земјата се врти околу својата оска.
Тогаш пак ке знеме што е ден, нема да знаеме што е нок.
За да знаеме што е добро не мора да знаеме што е лошо. Ако паднеш одејки по улица не мора некој да те шутне па потоа некој друг да ти помогне да станеш за да знаеш дека вториот постапил добро, (а првиот лошо).

Нема шанси. За жал. Злото не може да исчезне, затоа што истото му е како баланс на доброто, а и доброто му е баланс на лошото. Во секое лошо има добро, во секое добро има лошо. Дури и моментално да ги тргнеме сите лоши и зли луѓе, повторно ќе се создаде зла жичка и злото одново ќе се роди. Има нешто труло во човекот, длабоко во него. Не е возможно да исчезне злото, исто како што не може да исчезне доброто. Можеме само да се надеваме дека може да го намалиме злото и лошотилакот до минимум и како луѓе да се бориме за љубов, среќа, чесност, добрина и хуманост.
Овде зборуваме за совршенство, така да заборавете го тоа "злото не може да исчезне", "злото пак ќе никне", "совршенство не постои", "бла, бла, бла, бла". Зборуваме за фиктивно совршенство.
И како тоа во секое добро има зло, во секое зло има добро.
Татко две години ја силувал својата ќерка
Мајка ги продавала за пари осумгодишните ќерки- близначки
Каде е овде доброто?
Твоите родители што те израснале од 300 грама месо и што ти мислат добро цел живот всушност ти мислат зло?
togas bi nemalo so shto da gji razlikuvame dobroto i loshoto
ORLY? Ако не знаеш да го разликуваш доброто од лошото тогаш ти имаш сериозни проблеми.

Т

Овде зборуваме за совршенство, така да заборавете го тоа "злото не може да исчезне", "злото пак ќе никне", "совршенство не постои", "бла, бла, бла, бла". Зборуваме за фиктивно совршенство.

.

Не можеш да зборуваш за совршенство, кога истото никогаш не постоело, никогаш нема ни да постои. Зборуваме дали е возможно? Според мене не е.
Јас сакам да верувам дека е возможно да се искорени злото, ама во тоа само сакам да верувам и е идеал, што не значи дека истото е возможно.
Што ако зборуваме за совршенство, кога знаеме дека истото не е возможно?

Не можеш да зборуваш за совршенство, кога истото никогаш не постоело, никогаш нема ни да постои. Зборуваме дали е возможно? Според мене не е.
Јас сакам да верувам дека е возможно да се искорени злото, ама во тоа само сакам да верувам и е идеал, што не значи дека истото е возможно.
Што ако зборуваме за совршенство, кога знаеме дека истото не е возможно?
Зборуваме што би било, ако би било, не дали е возможно.

Зборуваме што би било, ако би било, не дали е возможно.

И да се случи тоа, кој ти гарантира дека бебињата што ќе се родат нема да пораснат и прават злобни работи? Никој, значи пак ќе се појави зло...

Прашањето е: Дали ако злобните луѓе умрат, светот ќе биде мирен?

Одговорот е: Да, на ептен краток период, по што повторно светот ќе си се врати како што бил.

Сам рече зборуваме за што би било кога би било.
Па ете ти го одговорот.

Јас ја проширувам - И да не се рагаат повеке злобни луге.

И да се случи тоа, кој ти гарантира дека бебињата што ќе се родат нема да пораснат и прават злобни работи? Никој, значи пак ќе се појави зло...
Твојот одговор илустриран :)

422542_3118624840048_1097314384_33358928_93808752_n.jpg

Да ама само за Дедо Мраз.

Злите луѓе никогаш нема да исчезнат. Тоа е закон на природата, никогаш нема да може да има апсолутно добро или зло. Затоа и се си има своја спротивност, добро-зло, црно-бело, ден-ноќ. Тоа е едноставно начин на кој се одржува рамнотежата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom