Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паспарту

Гостин
da ne puknes od maka od ovoj nacionalizam,gleam tvojte postovi poveke se provokativni i celis kon nesto drugo,pazi da ne puknes od zavist...
Што е провокативно и неточно во мојот пост те молам да ми образложиш, а не само да истресеш нешто па да се скриеш како мечка во зима... Втора работа, од каква завист да пукнам!? Дали знаеш дете што значи зборот завист?

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Што е провокативно и неточно во мојот пост те молам да ми образложиш, а не само да истресеш нешто па да се скриеш како мечка во зима... Втора работа, од каква завист да пукнам!? Дали знаеш дете што значи зборот завист?
Gi vrtis rabotive kako sakas ti,a nemat nikakva vrska so realnosta...pametnjakovic !!!
fudbalski analiticar koj gi znae site raboti,pocnuvajki od Balan STOKOKOMERC pa do denesno Miravci...
So mesas i sto te boli za toa kakov klub bese i kakov e Sloga!!! So ima vrska nacionalnosta so futbalot? pa seuste e Muminovic Presedatel,toa e fakt..
Pa vo Skendija sekogas imalo igraci makedonci,turci pa i srbi..Vo Sloga isto taka,samo kaj vas se pravi takva selekcija a sega prefrluvas ovde,kako eden klub kako sto bil vo kakov se transformiral , i deka tamu lezi pricina za neuspeh..
ti celi godini se kriese i se borese protiv uprava(preku net normalno), a od ova godina koga drzava vi vodi tim pocna demagogija da predavas i deka sega cini se i deka e najnormalno..ma ajde breee ....

П

Паспарту

Гостин
Gi vrtis rabotive kako sakas ti,a nemat nikakva vrska so realnosta...pametnjakovic !!!
fudbalski analiticar koj gi znae site raboti,pocnuvajki od Balan STOKOKOMERC pa do denesno Miravci...
So mesas i sto te boli za toa kakov klub bese i kakov e Sloga!!! So ima vrska nacionalnosta so futbalot? pa seuste e Muminovic Presedatel,toa e fakt..
Pa vo Skendija sekogas imalo igraci makedonci,turci pa i srbi..Vo Sloga isto taka,samo kaj vas se pravi takva selekcija a sega prefrluvas ovde,kako eden klub kako sto bil vo kakov se transformiral , i deka tamu lezi pricina za neuspeh..
ti celi godini se kriese i se borese protiv uprava(preku net normalno), a od ova godina koga drzava vi vodi tim pocna demagogija da predavas i deka sega cini se i deka e najnormalno..ma ajde breee ....
Па нормално дека се разбирам, не го следам фудбалот од вчера како тебе и останатите слични на тебе... Јас македонско првенство следам нешто над 20 години, а ти од кога?

Каде ја спомнав ебаната Шкендија и играчите што настапуваат во неа? Дали реков нешто за вас!? Гледаш кој ги извртува сега работите? Слога вредеше додека беше таква како што ја опишав, откако почна да се форсираат исклучиво албанци ја снема... Форсирањето на сето ова беше проба за ќарување на политички поени, но на крај ФК го изеде стапот ни крив ни должен, или подобро кажано навивачите на клубот. Каква селекција се форсира кај нас? Дали ти се познати овие играчи: Шаќири, Мемеди, Абази, Арб. Нухиу, Ард. Нухиу, Демири? Според презимињава тешко дека се Македонци, а сепак играа за Вардар и беа едни од подобрите играчи.

За управата на Вардар нема што да ти објаснувам на тебе, нив ги имам критикувано милион пати, а можам уште толку. Но, јас навивам за Вардар, а не за управата! И не сум се криел не се секирај, јас бев на стадион и кога Вардар беше доминантен во една лига посилна 5 пати од оваа, во една лига каде што не се форсираа рамковни клубови по секоја цена, јас го следев Вардар и кога му беше најтешко, а го следам и сега. Град Скопје и ЈПССДП не се вечни спонзори во Вардар, но таквите како тебе не го сфаќаат тоа. Мене нема да ми биде чудно и утре да го откаже спонзорството градот, јас сум помирен со фактот дека фудбал кај нас нема, а со тоа и добри (големи) спонзори. Затоа сите клубови се оставени на милоста на поединци и не се знае дали утре мојот, твојот или клубот на Петко и Станко ќе се бори за титула, опстанок или за преживување.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Lepi,ja sledam mak fudbal od koga Trajcev so brkovi branese za sileks,Ljupco markovski so kosa igrase stoper za Vardar..taka da vo godini ne znam 93-94 bilo togas..
Ti sekogas vo tvojte postovi pisuvas,ne znam od koja maka za: Nacionalitet,Ramkovni Klubovi,Publika(omalozuvas,minimaliziras broj etc.)..
Mene mi se poznati ama vie nikogas ne gi spomnuvate,samo se fakate za nesto vonfudbalsko..
i da,prv pat na nekogo drzavata mu e sponzor, a protiv drzava ne se moze ;)
FARSA
zatoa 1111000 po rang lista na FIFA :)

П

Паспарту

Гостин
Lepi,ja sledam mak fudbal od koga Trajcev so brkovi branese za sileks,Ljupco markovski so kosa igrase stoper za Vardar..taka da vo godini ne znam 93-94 bilo togas..
Ti sekogas vo tvojte postovi pisuvas,ne znam od koja maka za: Nacionalitet,Ramkovni Klubovi,Publika(omalozuvas,minimaliziras broj etc.)..
Mene mi se poznati ama vie nikogas ne gi spomnuvate,samo se fakate za nesto vonfudbalsko..
i da,prv pat na nekogo drzavata mu e sponzor, a protiv drzava ne se moze ;)
FARSA
zatoa 1111000 po rang lista na FIFA :)
Не омаловажувам, ти ја сфаќаш вистината како омаловажување. И на навивачите на Тетекс им смета што државата дала одредена цифра на пари во Шкендија, а на Тетекс ништо, па што не се бунеше за тоа? Истата држава 3-4 пати го спаси твојот клуб од бришење, ама тука нема никаква политика нели!?

Против држава не се може, тоа барем вие треба да го знаете најдобро. Околу она фудбалското, Вардар е заслужено прв, вината треба да ја барате кај оние што ви го водат клубот, запрашајте ги каде отиде толку голема сума на пари, зошто нема засилувања итн. Ти кажав еднаш, парите што ги земавте од трансфери се дупло поголеми од буџетот на Вардар, а во овој момент сте класа послаби од Вардар, не ти е малку чудно тоа? Остани ми поздравен!

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Не омаловажувам, ти ја сфаќаш вистината како омаловажување. И на навивачите на Тетекс им смета што државата дала одредена цифра на пари во Шкендија, а на Тетекс ништо, па што не се бунеше за тоа? Истата држава 3-4 пати го спаси твојот клуб од бришење, ама тука нема никаква политика нели!?
dokazano e 100 pati deka drzavata 1 den mu nema davano na SKENDIJA,pa me zabole mene so ke kaze nekoj od teteks,i oficijalno i neoficijalno skendija nemalo grad ili drzava za sponzor...od kakvo brisenje ??? i zasto!!! 2002 god poradi konfliktot ova federacija ne isfrli od liga vo ZELENA MASA be aloo!!!vo 2008 ne isfrli od Kupot zasto ne otidovme 200km od tetovo da igrame,mesto vo svojot stadion i toa bez nikakov pismen povod!!!!sega za incidenti vo SK futbal ne se igrase vo tetovo,togas ne isfrlija zasto ne sme igrale bidejki nemalo nisto-vojna 2001(so zaginati i raneti)!!!!!! nie sme igrale i vo vtora pa i vo treta liga(93-95) ama na drzavata sekogas trn vo oko sme bile,a pazi sega i ni POMOGNALA i ne spasela od BRISENJE!!!!!!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.255
Поени од реакции
2.590
Уште не се свесни дека уствари Австриецот си напраи криминал и перење пари во Шкендија криејќи се под маската поддржувач на Балисти. Примерот со клубови како Ренова исто и кај нив се повтори, една сезона титула после наредната сезона драстично послаби !

Зема нивната управа големи пари (во џеб нормално) од Евро настапот со Партизан и од продажбата на најдобрите фудбалери и сега јасно ќе пати самиот клуб. Затоа имаше и раздор кај управата, несогласувања, поделби итн. А Балисти наместо да работат на тоа да ја откријат вистината, они се занимаваат со Вардар и спонзорствата на Вардар, тука лежи зајакот за нивната (не)интелигентност.

П

Паспарту

Гостин
dokazano e 100 pati deka drzavata 1 den mu nema davano na SKENDIJA,pa me zabole mene so ke kaze nekoj od teteks,i oficijalno i neoficijalno skendija nemalo grad ili drzava za sponzor...od kakvo brisenje ??? i zasto!!! 2002 god poradi konfliktot ova federacija ne isfrli od liga vo ZELENA MASA be aloo!!!vo 2008 ne isfrli od Kupot zasto ne otidovme 200km od tetovo da igrame,mesto vo svojot stadion i toa bez nikakov pismen povod!!!!sega za incidenti vo SK futbal ne se igrase vo tetovo,togas ne isfrlija zasto ne sme igrale bidejki nemalo nisto-vojna 2001(so zaginati i raneti)!!!!!! nie sme igrale i vo vtora pa i vo treta liga(93-95) ama na drzavata sekogas trn vo oko sme bile,a pazi sega i ni POMOGNALA i ne spasela od BRISENJE!!!!!!
Зборувам за инцидентите кои беа направени на стадионот, тепањето судии, играчи итн, не зборувам за исфрлувањето од лига.

Инаку како што тебе те боли за Тетекс, така и сите навивачи на Вардар ги боли за твоето мислење поврзано со тоа кој го финансира клубот, ти си имаш проблем со тоа, а не јас/ние! Пак ќе ти повторам, насочи ја силата кон откривањето на виновникот за постепеното слабеење на твојот клуб.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ти текнуе пред 5 године како ве спаси ФФМ? Иако беше донесена одлука баражот да се игра у Скопје (што и ја не се сложуем и не се сложуев ни тогај, зошто немаше причина утакмицата да се игра надвор од Тетово), ама ипак од ФФМ беше донесена одлука утакмицата да се игра у Скопје. Мие отидовмо у Скопје, вие останавте у Тетово и на крај пак вие излеговте како победници.

И за инцидентите што сте ги праеле у Тетово до сега (у тунел, притисок над судие, притисок над противнички играчи) требаше до сега да го кркате и да играте у трета лига. Немој да ми речеш не, зошто по свите правила тоа што го праевте у минатото требаше да биде казнето, а вие само добиавте минимални парични казне.

А за тоа дека Шкендија не добила паре од Општина Тетово, можеш самиот да се лажеш. Може ќе ги убедиш другите, ама мене и останатите од Тетово сигурно нема. Поздрав.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Хахаха, НЕ ВЕ ИСФРЛИЈА НА ЗЕЛЕНА МАСА, ТУКУ ВЕ ВРАТИЈА НА ЗЕЛЕНА МАСА.

Никој не ве исфрли, туку неможевте да составите тим, пошто играчите уште се криеа во ровови на Шара ;)

Тетекс одлучи куп мечот да се игра вон Тетово, никаква улога немаше федерацијата тука. Домаќинот ако сака може и во Свирипичино да го игра мечот, ако теренот таму е слободен.

Кај ви помогнале? :eek:
При толку инциденти, скршени судиски глави, тепани играчи, требаше одамна да ви мавнат катанец на клубот, а секогаш сте поминувале со благи ретардирани казни како 2 меча без публика, или 3 меча вон тетово.
Да е прв инцидент, се оделува ваква казна. Ама континуирано во секоја сезона имаше бар по 3-4 ПРИЈАВЕНИ инциденти, а казните бесмислени.

Нешто забораваш да го споменеш баражот со Тетекс во 2006? (не сум сигурен за годинава).
Кога не допшатувавте да играте во Скопје, ПА НА ЗЕЛЕНА МАСА ви дозволија да играте вие во прва лига, иако легитимно требаше Тетекс да игра.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ти текнуе пред 5 године како ве спаси ФФМ? Иако беше донесена одлука баражот да се игра у Скопје (што и ја не се сложуем и не се сложуев ни тогај, зошто немаше причина утакмицата да се игра надвор од Тетово), ама ипак од ФФМ беше донесена одлука утакмицата да се игра у Скопје. Мие отидовмо у Скопје, вие останавте у Тетово и на крај пак вие излеговте како победници.

И за инцидентите што сте ги праеле у Тетово до сега (у тунел, притисок над судие, притисок над противнички играчи) требаше до сега да го кркате и да играте у трета лига. Немој да ми речеш не, зошто по свите правила тоа што го праевте у минатото требаше да биде казнето, а вие само добиавте минимални парични казне.

А за тоа дека Шкендија не добила паре од Општина Тетово, можеш самиот да се лажеш. Може ќе ги убедиш другите, ама мене и останатите од Тетово сигурно нема. Поздрав.
Хах одлуката баражот да се игра во Скопје го донесе тој што сакаше да игра преседател на ФФМ, а не актуелниот преседател подржан од УЕФА. Така да вие испаднавте глупи што отидовте во Скопје.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Хах одлуката баражот да се игра во Скопје го донесе тој што сакаше да игра преседател на ФФМ, а не актуелниот преседател подржан од УЕФА. Така да вие испаднавте глупи што отидовте во Скопје.
Ок, нека биде ка што викаш ти (иако не си у право). За останатиот дел од постот, имаш да кажеш нешто? Може и за тоа не сум у право?

п.с (биди барем малку реален, зошто единствено со тебе може да се прае муабет овде)

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Зборувам за инцидентите кои беа направени на стадионот, тепањето судии, играчи итн, не зборувам за исфрлувањето од лига.

Инаку како што тебе те боли за Тетекс, така и сите навивачи на Вардар ги боли за твоето мислење поврзано со тоа кој го финансира клубот, ти си имаш проблем со тоа, а не јас/ние!
;) :) znaev jbg,toa e toa ..ti kazuvas maalski muabeti jas Fakti i toa sto e OFICIALNO(gradot t.e drzavata e sponzor na vas klub)...Vtor Fakt: 28 Maj 2011 Skendija OFICIALNO proglasen sampion,Vardar OFICIALNO Vtoroligas..Napravi Razlika..
za boldiranoto,tvojot post:Bas kazuvase kolku ne branela drzavata a jas so fakti ti navedov dali so tie postapki ne branela ili ne!!! Napravi Razlika

П

Паспарту

Гостин
;) :) znaev jbg,toa e toa ..ti kazuvas maalski muabeti jas Fakti i toa sto e OFICIALNO(gradot t.e drzavata e sponzor na vas klub)...Vtor Fakt: 28 Maj 2011 Skendija OFICIALNO proglasen sampion,Vardar OFICIALNO Vtoroligas..Napravi Razlika..
za boldiranoto,tvojot post:Bas kazuvase kolku ne branela drzavata a jas so fakti ti navedov dali so tie postapki ne branela ili ne!!! Napravi Razlika
Дете, не вреди да се дискутира со тебе. Маалски муабети се тепањата на судии и играчи? :pos:

Со другово се согласувам, Вардар беше прогласен за второлигаш, но со ЗАКОНСКА фузија си остана во прва лига и пред некој ден ви одржа лекција, што е тука нејасно!? Никој не негира дека Вардар требаше да игра во втора лига, не се обидувај на долнодупенски начин топката да ја префрлиш во друг двор.

Да не се повторувам по 100 пати, ти имаш проблем со спонзорството во Вардар, а не јас! Мене ми е битно да ве сексаме исто како што ви свршивме во уста пред некој ден, сфаќаш? Без разлика дали ВМРО, СДС, ЛДП, град Скопје или општина Зелениково дава пари за сето тоа. Филингот кога ја пуниш устата на некого со семена течност е голема, без разлика од каде идат парите ;) Мене на пример ме боли од каде се финансира твоето клубче, но и тебе исто така те боли каде одат парите од трансфери, а твојата управа си го користи сето тоа. Од сето тоа губиш ти, а не јас...

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Дете, не вреди да се дискутира со тебе. Маалски муабети се тепањата на судии и играчи? :pos:

Со другово се согласувам, Вардар беше прогласен за второлигаш, но со ЗАКОНСКА фузија си остана во прва лига и пред некој ден ви одржа лекција, што е тука нејасно!? Никој не негира дека Вардар требаше да игра во втора лига, не се обидувај топката да ја префрлиш во друг двор.
da definitivno maalski ti se muabetive,ti nikogas sam ni si bil vo gradskiot stadion vo tetovo(koga igralo Skendija) pa da znaes so e rabotava,vo Kratovo incidentite!? Acule sekoja utakmica tepase sudii vo Prilep,Kralevsi lani vo napredok vo Bolnica ostana nekolku denovi neli???vie vo Gradski mnogu pati imate tepano protivnicki igraci,pa i oficijalni prestavnici na drugi klubovi(ne mu go pamtam imeto na toj od Belasica presedatelot)..ama sepak za Skendija vi e drugo,,nas ne kaznuva i koga gostinski amaterski navivaci mesto dimna bomba zapalia solzavec,ama ajde,igra skendija,polni zapisnik, ne e bitno koj zapalil !!!
Da be zakonska fuzija-zelena masa,``vo ova ZAKONSKA DRZAVA``vie ste drzava ,protiv drzava ne se moze..Pa zatoa rekov 103 na FIFA lista..na zelen teren znaeme site +18 :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom