Вакцина - измама или не?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување

Измама ?

• Вкупно гласачи
    57
С

Само Човек

Гостин
Nije tačno da su ljudi ranije živeli kraće, tj. da je životni vek produžen zahvaljujući medicini. Ljudi su ranije živeli duže nego danas, navešću samo par primera:

- Li Čun Jun - živeo 252 godine
- Tomas Karnej - 207 god.
- Katrin de Silva - živela je 174 godine, a porodila se u 131. godini
- Janoš Rovin - živeo je 172 godine, a njegova supruga Sara 164 godine. U braku su živeli 147 godina
- Henr
i Dženkinson - živeo je 169 godina, posle smrti ostavio je dva sina od kojih je stariji imao 113, a mladji 109 godina
- Širali Muslimov - 168 godina
- Žan Torel - 143 godine
- Lena Jantjes - 136 godina
Od Jugoslovena najduže je živeo Trajko Smiljević, koji je umro u 131. godini.
Meni najdraži - Stojko Pešić iz Novog Gloga, kod Vranja, živeo je 121 godinu. Njegov stariji sin Doda Tasić živeo je 116 godina. Umro je 1948. godine. Mladji sin Andjel Tasić živeo je 96 godina. Umro je 1956. godine.
Точно дека умирале на 40 многу, но имаш насилна смрт, несреќа, и природн смрт. Еве од природна на колку години умирале
Само една кашлица постоела и таа вакцина се прима кога се раѓа детето, но и денес во африка имаш вакцинации од уницеф, а сепак таму се најголемите епидемии. Чудно
--- надополнето: 22 март 2012 во 14:46 ---
Danas postoji narod na Himalajima, Hunze, koji žive i do 150 godina

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Nije tačno da su ljudi ranije živeli kraće, tj. da je životni vek produžen zahvaljujući medicini. Ljudi su ranije živeli duže nego danas, navešću samo par primera:

- Li Čun Jun - živeo 252 godine
- Tomas Karnej - 207 god.
- Katrin de Silva - živela je 174 godine, a porodila se u 131. godini
- Janoš Rovin - živeo je 172 godine, a njegova supruga Sara 164 godine. U braku su živeli 147 godina
- Henr
i Dženkinson - živeo je 169 godina, posle smrti ostavio je dva sina od kojih je stariji imao 113, a mladji 109 godina
- Širali Muslimov - 168 godina
- Žan Torel - 143 godine
- Lena Jantjes - 136 godina
Od Jugoslovena najduže je živeo Trajko Smiljević, koji je umro u 131. godini.
Meni najdraži - Stojko Pešić iz Novog Gloga, kod Vranja, živeo je 121 godinu. Njegov stariji sin Doda Tasić živeo je 116 godina. Umro je 1948. godine. Mladji sin Andjel Tasić živeo je 96 godina. Umro je 1956. godine.
Точно дека умирале на 40 многу, но имаш насилна смрт, несреќа, и природн смрт. Еве од природна на колку години умирале
252 години, 207 години? Од Галапагос биле? :cautious: Pics or it didn't happen :cautious:

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Неможам да кажам дали сум за или против вакцинација. Порано се знаеше од кај се и кој ги произведува вакцините, зборам за у Југославија и неколку години потоа, беше наше и проверено. Сега со тие вакцини којзнае од каде, можда и би размислила. Зборам првенствено за ХПВ вакцината која што според мое мислење е една голема грешка. Никогаш не би и дала на ќерка ми, ако ја имам, ваква вакцина. И плус сега децата кои примаат вакцини имаат поголеми реакции на истата, отколку порано. Зашто ѓубре даваат!

I

Iblis

Гостин
Danas postoji narod na Himalajima, Hunze, koji žive i do 150 godina
John Clark stayed among the Hunza people for 20 months and reported in his book, "Hunza - Lost Kingdom of the Himalayas"[19] that Hunza do not measure their age solely by calendar (metaphorically speaking, as he also said there were no calendars), but also by personal estimation of wisdom, leading to notions of typical lifespans of 120 or greater.
Основните вакцини, ОБАВЕЗНО. Нема потреба синот на 20 години да закачи заушка и да остане стерилен или V.V.M. да се врати, па да се чукаме по глава и да измислуваме како вонземјани сакаат да не истребат.

С

Само Човек

Гостин
Под новороденчиња мислев и на бебиња и помали деца :).

Точно, никој не ме тера со сила да јадам таква храна, но приморана сум да живеам во загадена средина.

Ете дедо ти не примал вакцини и бил здрав, а исто и баба ми не примала вакцини па е болна од срце,притисок, има маснотии и слично, без да испие една кеса апчиња она не може да преживи... и кој ќе ти биде заклучокот?
Болните од срце внесуваат премногу масти па крвните садови се стеснуваат. Најчесто поради долгогодишно јадење на месо. Ние луѓето месото го преработуваме со денови ,а месојадите имаат киселина во устата со која се потпомага топењето на мастите.Е сега секој човек има различен метаболизам, кај некого треба пократко па кај некој подолго време да се одразат ефектите. Тоа е тоа просто и едноставно. И размисли мајмунот јаде само лисја , а има највеке протеини од кое било суштесто.Кравата пасе а има многу калциум. Како прва гледај ја вилицата човечка и запрашај се, дали е како лавот или како козата, шаката ни е перфектна за берење плодови
--- надополнето: 22 март 2012 во 15:04 ---
John Clark stayed among the Hunza people for 20 months and reported in his book, "Hunza - Lost Kingdom of the Himalayas"[19] that Hunza do not measure their age solely by calendar (metaphorically speaking, as he also said there were no calendars), but also by personal estimation of wisdom, leading to notions of typical lifespans of 120 or greater.
Основните вакцини, ОБАВЕЗНО. Нема потреба синот на 20 години да закачи заушка и да остане стерилен или V.V.M. да се врати, па да се чукаме по глава и да измислуваме како вонземјани сакаат ддааза не истребат.
Јас не сум вакциниран од заушки, пред 2 години цел клас заболе и одевме само 10 души у школо, пази што се дешава од тие 10 тројца идат да се вакцинираат и за два дена и тие лежеа од заушки.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Болните од срце внесуваат премногу масти па крвните садови се стеснуваат. Најчесто поради долгогодишно јадење на месо. Ние луѓето месото го преработуваме со денови ,а месојадите имаат киселина во устата со која се потпомага топењето на мастите.Е сега секој човек има различен метаболизам, кај некого треба пократко па кај некој подолго време да се одразат ефектите. Тоа е тоа просто и едноставно. И размисли мајмунот јаде само лисја , а има највеке протеини од кое било суштесто.Кравата пасе а има многу калциум. Како прва гледај ја вилицата човечка и запрашај се, дали е како лавот или како козата, шаката ни е перфектна за берење плодови
Метаболизмот на луѓето и животните е различен. Човекот е омнивор со причина. Дланката ни е исто така совршена и за држење сатар :D

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас не сум вакциниран од заушки, пред 2 години цел клас заболе и одевме само 10 души у школо, пази што се дешава од тие 10 тројца идат да се вакцинираат и за два дена и тие лежеа од заушки.
Ама вакцината не спречува да не се заразиш туку полесно да ја прележиш болеста и да не се ископлицира работата па да премине во нешто посериозно.

С

Само Човек

Гостин
Метаболизмот на луѓето и животните е различен. Човекот е омнивор со причина. Дланката ни е исто така совршена и за држење сатар :D
Сатарот луѓето си го направиле според шаката.И да разоличен е ради тоа ЧОВЕКОТ НЕ Е МЕСОЈАД

I

Iblis

Гостин
Вакцината се прима ПРЕД да се појави вирусот, касно се ревакцинирале, вирусот веќе бил во организмот. 14-18 дена на инкубација,инфективност 5-6 дена пред појава на симптоми.
Инаку пред ~2 години кога стана гужвана, отидов да се вакцинирам,уште на почетокот, и не "ја фатив" иако имаше неколкумина од поблиското окружување што "ја фатија".

С

Само Човек

Гостин
Вакцината се прима ПРЕД да се појави вирусот, касно се ревакцинирале, вирусот веќе бил во организмот. 14-18 дена на инкубација,инфективност 5-6 дена пред појава на симптоми.
Имам ситуација и со моите дома, сите се вакцинираа против грип и се разболеа од истиот зимава, а мојот свеж сок излезе пподелотворенод вакцината.:свиркам:
--- надополнето: 22 март 2012 во 15:17 ---
Точно, сештојад е.
Океј, тогаш зошто не јадеш мрави , кучиња, змии, жирафи

S

Sagan

Гостин
Вакцината како вакцина не е измама (иако организмите на дел од популацијата реагира лошо на нив).
Измама се вметнувањата на други супстанци покрај тие од вистинската вакцина, кои можат да делуваат различно, пример, по одреден број години инкубација во телото да предизвикаат летални болести.

I

Iblis

Гостин
Имам ситуација и со моите дома, сите се вакцинираа против грип и се разболеа од истиот зимава, а мојот свеж сок излезе пподелотворенод вакцината.:свиркам:
~30% заштита има вакцината за сезонски грип, под услов да се предвиде точниот тип на грип кој ќе се појави.
~80% заштита кај вакцината против заушки(20% вакцинирани кои имаат инфекција, имаат значајно поблаги симптоми)
Сеа побарај кои се ефектите од вакцинација против Variola Vera, ако сакаш побарај и за Полио.

С

Само Човек

Гостин
Ама вакцината не спречува да не се заразиш туку полесно да ја прележиш болеста и да не се ископлицира работата па да премине во нешто посериозно.
вакцината е во молекуларна форма,а рецепторите на секоја клетка се во наномолекулаарна, така да само 25 % од вакцината и помага на клетката.А другите за 75 организмот создава антела да ги уништи пошто е страно тело. Затоа вакцините не се потребни. А премнува во посериозно кога нема доволно антитела да го отфрлат страното тело:sleep:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
--- надополнето: 22 март 2012 во 15:17 ---

Океј, тогаш зошто не јадеш мрави , кучиња, змии, жирафи
На исток ги јадат првите 3 што ги наброја а во Африка гарант јадат и жирафи.Да имаше и овде жирафи и јас би пробал еден бут да ти кажам.

Тоа селото од Африка на You Tube ако усепа слон за 20 мин до коска да го распарчи не гледам зошто не би го можеле истото и со жирафа.

Човекот да не требаше да јаде месо немаше да ги имаме 3ти и 4ките како заби.

Kajgana Shop

На врв Bottom