Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Можеш НА 20 Македонски кафичи да отидеш и без проблем да пројдеш,ама Македонец да отиде НА албански кафич?Што тогаш?Чај сигурно нема да му понудат.. -.-
Тука не се согласувам.
Секој ден и јас, и колегите Македонци, пиеме кафе во албански кафич.
Ниту еден инцидент, засега.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Тука не се согласувам.
Секој ден и јас, и колегите Македонци, пиеме кафе во албански кафич.
Ниту еден инцидент, засега.
Тој убаво ти вика, ама ти очигледно не го сфаќаш.Има голема разлика од дневна шема и излегување навечер.Многу, многу ретко има муслиманки што излегуваат навечер, што им е дозволено да излегуваат навечер после 21 часот без разлика дали се Албанки, Турчинки или Босанки.После 21 часот во нивните кафичи, слаткарници скоро 98% се мажи.Во Куманово нема ниту еден Албанка што излегува навечер по нивни дискотеки.Празни се.Јас да се избацам во некој нивен кафич со друштво навечер и да пробаме да правиме муабет со некои нивни девојки да видиш што ќе се случи;)Во македонски дискотеки тие да го прават истото нема да имаат никакви проблеми.Тоа сака тој да ти каже.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Тој убаво ти вика, ама ти очигледно не го сфаќаш.Има голема разлика од дневна шема и излегување навечер.Многу, многу ретко има муслиманки што излегуваат навечер, што им е дозволено да излегуваат навечер после 21 часот без разлика дали се Албанки, Турчинки или Босанки.После 21 часот во нивните кафичи, слаткарници скоро 98% се мажи.Во Куманово нема ниту еден Албанка што излегува навечер по нивни дискотеки.Празни се.Јас да се избацам во некој нивен кафич со друштво навечер и да пробаме да правиме муабет со некои нивни девојки да видиш што ќе се случи;)Во македонски дискотеки тие да го прават истото нема да имаат никакви проблеми.Тоа сака тој да ти каже.
Е добро де. Нека научат нешто од вас, јака муда.
Вие сте едно скалило погоре, а тие треба пред нив да гледаат.
Во Скопје, не сум била сведок на колење по дискотеки на национална основа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Не сум бил накај Чаирчанка сигурно :icon_mrgr:
На улица Македонија, кај рекорд, до градска, жена парк, југодрво, имаше само едно ебано комбе што дремеше на рекорд.
Мириса нан војна едноставно, неможе во сабота толку да се празни улиците.
Едноставно одиш и се што мрда ти е сомнително и очекуваш да те нападне...
Колоквиумска е :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Е добро де. Нека научат нешто од вас, јака муда.
Вие сте едно скалило погоре, а тие треба пред нив да гледаат.
Во Скопје, не сум била сведок на колење по дискотеки на национална основа.
Албанка и Турчинка во македонска дискотека нема никогаш да видиш.Има исклучоци, но една во милијарда.Кога тие можат намерно и свесно да ги кријат своите нусиња во подрум, зошто пак ние да изиграваме либерални и да ги примаме во наши кафичи?За Скопје незнам, ама во Куманово тоа не проаѓа и многу, многу ретко, скоро ич не можеш да видиш Албанец во македонска дискотека и кафич.Албанците и Турците, место да ги кријат своите жени во подруми нека си ги еманципираат и образуваат самите, па заедно нека си излегуваат во нивни дискотеки.Мене не ми ги треба искрено.

Пс. Отидовме офтопик!

Член од
1 јануари 2010
Мислења
183
Поени од реакции
290
Многу постови се испишаа на оваа тема, доста жестоки постови, ајде смирно да резимираме некои факти:
1. Секојдневно има по неколку напади врз Македонци од страна на групи Албанци. Ова не може да го побијат но новинари , ни полиција ни власт ни партии-факт.
Некој гадно ги манипулира младите Албанци да ги прават ови напади, и тоа таму каде што има доминантно Македонски население- демек да покажат колку се силни.
2. Со ова само ќе успеат да се гетоизираат, Македонци да не се движат во нивните „гета“, ама и тие нема да бидат безбедни надвор од нивна „територија“-факт.
3. Македонците не смеат да возвратат, веднаш се апсат, Албанците напаѓачи се секогаш непознати и недостапни, Македонците се без заштита-факт.
Но сепак ќе има Македонци кои ќе се организираат и ќе враќаат со иста мерка ако некој Албанец „залута“ надвор од гетото-насилството раѓа само насилство...
4. Одамна имам слушнато нивна „беса“- нивна пара да не падне во Македонски раце. Поточно, тие купуваат само од нивни луѓе,никако од Македонци, а продаваат и на Македонци, кои исто така купуваат од нив. Со тоа економски се јачат, се помагаат, а и Македонците ги помагаат- пример цените на Бит Пазар на Рамазан и на Велигден... - факт.
Од тука , гетоизација + тактика= лесно и мирно решение. Не не сакаат, ОК, нивна работа, се гетоизираат, ОК , нивни избор. Треба само и Македонците да им помогнат во тоа, не купувај од Албанци, нека си живеат во тој нивни свет....Големите пари што ги вртат не се од земја копање, од друга роба се, можат таа роба слободно да си ја тргуваат и користат на нивна територија.
За кратко време, нивните лидери ќе бидат со полна уста љубов и лојалност кон Македонија и Македонците. Кога ќе разберат дека од леб се живее , не од војна.....
Само треба Македонците да им помогнат - со БОЈКОТ на Албански продавници и трговци...
За кратко време , ќе се сменат работите......
Ама, Македонците веднаш ќе ме осудат како кусоглед и националист... Сепак, вреди да се проба, нема тепање, нема жртви-сепак има резултати, позитивни....

S

Shellshock nam67

Гостин
МАЛОЛЕТНО МОМЧЕ ПРЕТЕПАНО ВО ДЕБАР МААЛО

Петнаесетгодишно дете попладнево околу 17 часот е претепано од неколку лица во центарот на Скопје.

Според информациите на полицијата, момчето било нападнато во интернет кафето “Ентернет“ на улицата „Орце Николов“ во Дебар Маало. Полицијата притоа уапси пет осомничени лица.

Повреденото дете е задржано на лекување во Градската болница.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
МАЛОЛЕТНО МОМЧЕ ПРЕТЕПАНО ВО ДЕБАР МААЛО

Петнаесетгодишно дете попладнево околу 17 часот е претепано од неколку лица во центарот на Скопје.

Според информациите на полицијата, момчето било нападнато во интернет кафето “Ентернет“ на улицата „Орце Николов“ во Дебар Маало. Полицијата притоа уапси пет осомничени лица.

Повреденото дете е задржано на лекување во Градската болница.
Абе што постирате по 5 пати иста вест. Дај делитнете ги постовите што се повторуваат.

Член од
9 декември 2008
Мислења
656
Поени од реакции
37
Странци во своја држава. Дојде време да не тепаат во Дебар Маало, срцето на Скопје.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А да беа слободни другариве, да се соберевме и да идевме накај центар или ваму низ населбиве ќе ги баравме тие "тепачите", па ако ги најдевме ќе видиме колку се јаки кога сме иста бројка. Се каам што не ги фативме тие фраерите што сакаа да не нападнат на Гоце Делчев, имаше до ден денес да ме болат рацете од тепање.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Многу постови се испишаа на оваа тема, доста жестоки постови, ајде смирно да резимираме некои факти:
1. Секојдневно има по неколку напади врз Македонци од страна на групи Албанци. Ова не може да го побијат но новинари , ни полиција ни власт ни партии-факт.
Некој гадно ги манипулира младите Албанци да ги прават ови напади, и тоа таму каде што има доминантно Македонски население- демек да покажат колку се силни.
2. Со ова само ќе успеат да се гетоизираат, Македонци да не се движат во нивните „гета“, ама и тие нема да бидат безбедни надвор од нивна „територија“-факт.
3. Македонците не смеат да возвратат, веднаш се апсат, Албанците напаѓачи се секогаш непознати и недостапни, Македонците се без заштита-факт.
Но сепак ќе има Македонци кои ќе се организираат и ќе враќаат со иста мерка ако некој Албанец „залута“ надвор од гетото-насилството раѓа само насилство...
4. Одамна имам слушнато нивна „беса“- нивна пара да не падне во Македонски раце. Поточно, тие купуваат само од нивни луѓе,никако од Македонци, а продаваат и на Македонци, кои исто така купуваат од нив. Со тоа економски се јачат, се помагаат, а и Македонците ги помагаат- пример цените на Бит Пазар на Рамазан и на Велигден... - факт.
Од тука , гетоизација + тактика= лесно и мирно решение. Не не сакаат, ОК, нивна работа, се гетоизираат, ОК , нивни избор. Треба само и Македонците да им помогнат во тоа, не купувај од Албанци, нека си живеат во тој нивни свет....Големите пари што ги вртат не се од земја копање, од друга роба се, можат таа роба слободно да си ја тргуваат и користат на нивна територија.
За кратко време, нивните лидери ќе бидат со полна уста љубов и лојалност кон Македонија и Македонците. Кога ќе разберат дека од леб се живее , не од војна.....
Само треба Македонците да им помогнат - со БОЈКОТ на Албански продавници и трговци...
За кратко време , ќе се сменат работите......
Ама, Македонците веднаш ќе ме осудат како кусоглед и националист... Сепак, вреди да се проба, нема тепање, нема жртви-сепак има резултати, позитивни....
И јас сум за тоа ,ништо да не се купува од нивните продавници ,затоа што пола и повеќе од прометот Македонци им го прават.
Е да сме само малку посложни па да се собере едно 150-200 илјади народ на плоштад ,па да видат дека нема заебанции со нас.
Треба секој Македонец да ја прочита “Вештина на војување“ од Сун Цу

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.242
Ајде се смирува пополека ситуацијата:icon_lol: денес е недела па не искачаат младиве толку нема да има многу тепачки,утре да има многу полицајци низ автобусиве и ке се среди работата..

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
изгледа институциите се подразбудија - следуваат истраги,апсења и одредување мерки на притвор и одземање на лични патни исправи.........ЛИНК

(прочитајте и во подолните статии - Поврзани вести)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom