Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
G

_Ghost_

Гостин
богами јас како што гледам малу ТРОА појке страдаат на Македонска страна да не кажам ама 90% од жртвите се Македонци не се прај мн мн миротворец , они се ГОВЕДА и тоа е реалноста душо не ми глуми мн мн ко од Сиднеј да си
Не глумам ништо другар, и јас живеам во Скопје, знам каква е ситуацијата. Сосем друга ми беше поентата на постот.

Член од
4 март 2012
Мислења
25
Поени од реакции
28
Демек само на критичните места се они ама пак се ку*одрвачи ништо не прават..
Абе братко не е до џандарите. До тие што дават наредби е. Немаат муда да се спротистават тоа е проблемот а не дека нема капацитет полицијата да се справи со мрсулковци.

Пак ќе повторам, и повеќе нема да пишувам,ВМРО-ДПМНЕ ќе ја растури МКД, нив им е важно по секоја цена да останат на Власт!!
за тебе ортомата околу врат. ја мислам тоа е лекот

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не глумам ништо другар, и јас живеам во Скопје, знам каква е ситуацијата. Сосем друга ми беше поентата на постот.
поентата ти беше да не изедначиш со Албанците што е апсурдно ;) мн сме различни они се грозни и гадни и секогаш коа се повеке и кога ќе начекаат помалце македонци напаѓаат така да несакам да чујам поистоветување како тоа и на ЕДНАТА и на ДРУГАТА страна имало жртви и слично

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Нека земат нека си ги приберат тоа малолетните неписмени говеда албанските политички партии оти од небо се гледа дека некој праќа некакви „одреди за тепање“ за да се подгрева ситуација, не чуди ни некаква организирана акција и од некои наши групи.

Нецивилизиран народ да ти е страв у Скопје да отидеш.

Нема да се правам лажен моралиста и искрено ќе си кажам, ние во останатиот дел од Македонија каде нема албанци не го доживуваме ова така лично како вие од Скопје и другите мешани градови.

И искрено, многу ми е мило што живеам во етнички чиста средина, без оглед дали е економски попримамливо, не би го избрал Скопје за место на живеење, а секој ден добивам се повеќе потврди дека таквата одлука е исправна.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Пак ќе повторам, и повеќе нема да пишувам,ВМРО-ДПМНЕ ќе ја растури МКД, нив им е важно по секоја цена да останат на Власт!!
Да сме живи и здрави ... нека ти даде Господ што подолг живот јас сум за едно 100че да ти даде да си дочекаш да ја видиш Македонија и младите генерации како прави Македонци а Македонија како гази се пред себе на секој план па и во Фудбал !!! ;) Секогаш ме интересирало....ти мислиш дека нема да не биде, зошто не фатиш пат под нозе да си одиш ако не ти се допаѓа тука а ?!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Нема да се правам лажен моралиста и искрено ќе си кажам, ние во останатиот дел од Македонија каде нема албанци не го доживуваме ова така лично како вие од Скопје и другите мешани градови.

И искрено, многу ми е мило што живеам во етнички чиста средина, без оглед дали е економски попримамливо, не би го избрал Скопје за место на живеење, а секој ден добивам се повеќе потврди дека таквата одлука е исправна.
Ти си среќен човек...

G

_Ghost_

Гостин
поентата ти беше да не изедначиш со Албанците што е апсурдно ;) мн сме различни они се грозни и гадни и секогаш коа се повеке и кога ќе начекаат помалце македонци напаѓаат така да несакам да чујам поистоветување како тоа и на ЕДНАТА и на ДРУГАТА страна имало жртви и слично
Не сум дарданиа да ве правам наудрени кога се гледа што е, како е. Јасно е кој страда најмногу. И пак не ме свати, поентата ми е за народов како се пали на политика, ко фамилија си им чепнал. За тоа е мојот палец надолу.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Да сме живи и здрави ... нека ти даде Господ што подолг живот јас сум за едно 100че да ти даде да си дочекаш да ја видиш Македонија и младите генерации како прави Македонци а Македонија како гази се пред себе на секој план па и во Фудбал !!! ;) Секогаш ме интересирало....ти мислиш дека нема да не биде, зошто не фатиш пат под нозе да си одиш ако не ти се допаѓа тука а ?!
Затоа што Македонија му е татковина, ама го боли за мајка му.
Затоа што е класичен предавник, какви што сме виделе многу низ историјата.
Ова парче земја најмногу страдало од домашните...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.964
Уште колку инциденти имало што не излегле на телевизија папапапапапа....

И кај мене нападнале во автобус девојче од основно школо. Двајца фраери што биле со женските Албанки кои живеат овдека.
Али заборавиле дека некој може да ги види. Наредниот пат кога се вратиле биле претепани од 6 души.
Чудно како не излегоа на протести :eek:
Мислам како така, да се напаѓани момчиња од 17-8 години кои напаѓаат тринаесет годишно девојче во автобус?
Пичондри...

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
СТОП!! Ае тука да го запреме национализмот и да ја усмериме енергијата кон смирување на страстите. Мораме да сватиме дека единствено на нас Македонците во овој момент не ни иде у прилог хаосот и безредие. Нека пукнат таквите како Realen и носастите браќа..... Ајде да ја смириме работата и да си ги завршиме нашите задачи, економски да си зајакнеме и да влеземе у Нато без да мењаме име па после се ке биде лесно.....

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ти си среќен човек...
Па да ти кажам верувам дека сум, со оглед на сите овие срања кои ги читам не само деновиве туку години наназад за ваквиот вид на проблеми со кои вие се соочувате, реално вие сте многу похрабри луѓе од нас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom