Скандалозна дебата за Македонија на бугарска ТВ!

• Креатор на темата Креатор на темата Македонеро
  • Време на започнување Време на започнување

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.524
Поени од реакции
1.946
Локација
Скопје
Скандалозна дебата за Македонија на бугарска ТВ!

02.03.2012 - 19:22 |
Скандалозна телевизиска дебата на бугарската национална телевизија. “Може да кажете дека сте Јапонци, но вие сте Бугари” !

snezebugari_89030.png

Ова јавно му го кажа екс бугарскиот амбасадор во Македонија Александар Јорданов на Стојко Стојков , Претседателот на партијата на Македониците во Бугарија .

Гостите кои дебатираа на тема “Македонија наша болка и љубов”, го нападнаа Стојков дека македонскиот народ не постои.

Дебата е испровоцирана од последниот извештај на ООН, во кој се бара од Бугарија да го воводе изучувањето на македонскиот јазик во бугарските училишта. За Бугарите овој извештај не бил релевантен.

Бугарскиот Академик Гиргор Велев ја обвини МАНУ дека постојано но фабрикува историски документи и ги лиферува до меѓународните организации.

Емисијата, водителката сепак ја заврши со паролата “Еден народ – две држави”.

http://nbtv.bg/?page=air-event-deta...pe=47&FCID=FC2c44027f1bb2c70b268d91ba6fb98734
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/skandalozna-debata-za-makedonija-na-bugarska-tv

Снежана Јовановска

Ништо ново од истокот.
Све додека не ми откријат татарски (Bulgar) и тракијски гени, можат да ме нарекуваат како сакаат. Тоа не го менува фактот дека сум Македонец по потекло.

Инаку, сите ние припаѓаме во групата луѓе, така да игнорирам поделби по национална или верска основа.

де бе нека се реша шо сме бугари срби грци нека кажа, ако треба шо треба.

Абе тие викаат дека сме бугари, ама подсвесно знаат дека сме Македонци.

Po ruzen narod od bugarcinjava nemalo i ke nema pa duri i novinarkive im se ''begaj da begame '':sick:

Истите Бугари кои газот го дадоа на фашистите затоа што немаа храброст да се борат за сопствената татковина, сега јадат лајна за достоинство и историја?

Па то треба да се убие.

Во право се бе.Колку ли Македонци се натртија за бугарски пасоши,да можат ефтина канта на бг таблици да возат.Зет ми одамна им се натрти и им го лапна само за да вози WV Pasat од 2004,а татко ми па роден МАКЕДОНЕЦ во МАКЕДОНИЈА(Берово) само поради близината и сличниот дијалект со нашите МАКЕДОНЦИ во Пиринска Македониа тој се чуствува бугар.Бидејќи ми е зет за сестра исто и мојот роден татко се живи инаку до сега имаше да бидат ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЈА

Се додека има вакви продадени татарите(бугарите) ќе си земаат за право да не нарекуваат тоа што ни самите не се (бугари)

досадни се веќе, ко расипана касета едно исто over and over again..

Па и они викат дека се бугари,а уствари се татари.

Каква глупост кажа тој Јорданов :facepalm:
Моментот кога кажа "ние како мали деца му веруваме на некој експерт" , заборавајќи дека тој експерт е претставник на ООН а они како земја членка се обврзани да ги почитуваат сите конвенции и декларации.
Обединетите нации џабе постојат кога неможат да ги заштитат основните човекови права, никаков механизам да се немало.
Срамота.
Утре истиве овие Бугари ќе ти поставуваат услови за влез во ЕУ.:tapp:

Една малка Мивка на Празниа Татарски мозок.:)

на исток ништо ново,дечките обожаваат да се бламираат,попаметна работа немаат :facepalm:

Скандалозна дебата за Македонија на бугарска ТВ = Скандалозна дебата за Бугарија пред кооперација во село Ракотинци

Това ако е дебата, селските конференции кај нас во времето на Тито беа научни симпозиуми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom