Скандалозна дебата за Македонија на бугарска ТВ!

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.478
Поени од реакции
1.848
Скандалозна дебата за Македонија на бугарска ТВ!

02.03.2012 - 19:22 |
Скандалозна телевизиска дебата на бугарската национална телевизија. “Може да кажете дека сте Јапонци, но вие сте Бугари” !

Ова јавно му го кажа екс бугарскиот амбасадор во Македонија Александар Јорданов на Стојко Стојков , Претседателот на партијата на Македониците во Бугарија .

Гостите кои дебатираа на тема “Македонија наша болка и љубов”, го нападнаа Стојков дека македонскиот народ не постои.

Дебата е испровоцирана од последниот извештај на ООН, во кој се бара од Бугарија да го воводе изучувањето на македонскиот јазик во бугарските училишта. За Бугарите овој извештај не бил релевантен.

Бугарскиот Академик Гиргор Велев ја обвини МАНУ дека постојано но фабрикува историски документи и ги лиферува до меѓународните организации.

Емисијата, водителката сепак ја заврши со паролата “Еден народ – две држави”.

http://nbtv.bg/?page=air-event-details&instanceID=1686&type=47&FCID=FC2c44027f1bb2c70b268d91ba6fb98734
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/skandalozna-debata-za-makedonija-na-bugarska-tv

Снежана Јовановска

S

Sagan

Гостин
Ништо ново од истокот.
Све додека не ми откријат татарски (Bulgar) и тракијски гени, можат да ме нарекуваат како сакаат. Тоа не го менува фактот дека сум Македонец по потекло.

Инаку, сите ние припаѓаме во групата луѓе, така да игнорирам поделби по национална или верска основа.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.222
Поени од реакции
7.305
де бе нека се реша шо сме бугари срби грци нека кажа, ако треба шо треба.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Абе тие викаат дека сме бугари, ама подсвесно знаат дека сме Македонци.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Po ruzen narod od bugarcinjava nemalo i ke nema pa duri i novinarkive im se ''begaj da begame '':sick:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Истите Бугари кои газот го дадоа на фашистите затоа што немаа храброст да се борат за сопствената татковина, сега јадат лајна за достоинство и историја?

Па то треба да се убие.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Во право се бе.Колку ли Македонци се натртија за бугарски пасоши,да можат ефтина канта на бг таблици да возат.Зет ми одамна им се натрти и им го лапна само за да вози WV Pasat од 2004,а татко ми па роден МАКЕДОНЕЦ во МАКЕДОНИЈА(Берово) само поради близината и сличниот дијалект со нашите МАКЕДОНЦИ во Пиринска Македониа тој се чуствува бугар.Бидејќи ми е зет за сестра исто и мојот роден татко се живи инаку до сега имаше да бидат ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЈА

Се додека има вакви продадени татарите(бугарите) ќе си земаат за право да не нарекуваат тоа што ни самите не се (бугари)

S

Sheldon Cooper

Гостин
досадни се веќе, ко расипана касета едно исто over and over again..

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Па и они викат дека се бугари,а уствари се татари.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Каква глупост кажа тој Јорданов :facepalm:
Моментот кога кажа "ние како мали деца му веруваме на некој експерт" , заборавајќи дека тој експерт е претставник на ООН а они како земја членка се обврзани да ги почитуваат сите конвенции и декларации.
Обединетите нации џабе постојат кога неможат да ги заштитат основните човекови права, никаков механизам да се немало.
Срамота.
Утре истиве овие Бугари ќе ти поставуваат услови за влез во ЕУ.:tapp:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Една малка Мивка на Празниа Татарски мозок.:)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
на исток ништо ново,дечките обожаваат да се бламираат,попаметна работа немаат :facepalm:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Скандалозна дебата за Македонија на бугарска ТВ = Скандалозна дебата за Бугарија пред кооперација во село Ракотинци

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Това ако е дебата, селските конференции кај нас во времето на Тито беа научни симпозиуми.

Kajgana Shop

На врв Bottom