Економски факултет (reloaded)

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Колеги менаџмент на мал бизнис треба да се учи исто како основи на менаџмент, само набројување или треба поинаку? Ај ако го имал некој до сега нека каже како било
Па познавајќи го професорот и неговите тестови, да, набројуванки и табели. Само не знам зошто, али мене некако ми е потежок овој од менаџмент, посебно со оние фамилијарнине бизниси, ми пукна глава.

Колеги да не знае некој до која страна треба да се учи по следниве предмети. Ова е јас како мислам, а ако грешам некој нека ме поправи.

Меѓународна економија - 125
Менаџмент на мал бизнис - 176
Менаџмент на човечки ресурси - 148
Статистика за бизнис и економија - 302

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Колеги, ние (дисперзирани студии Струга) од нареднава недела го започнуваме семестарот и треба да одбереме изборен предмет. Прва година сум на Фин. менаџмент и ако може да ми кажете кој е полесен да го запишам сега за втор семестар. Прв семестар го имав Трговско Право. Фала однапред :)
Англиски 2 , правни и етички аспекти на интернет , МЧР, организациско однесување ... овие се најчесто избрани предмети за летен семестар во Скопје .

Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
Колеги од менџмент трета година,ај ве молам совети за меѓународна економија,стрикно скрипта? и дали менаџмент на мал бизнис пак има некои игри со зборчињата.Благодарам :)

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
ке те замолам и мене да ми пратиш материјали јавни финансии, тоа што имаш!:)
и ако знаеш како е на колоквиуми што да се учи?
фала многу
позз :)
Може ли и на мене да ми пратите тоа по Јавни финансии ?
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 19:00 ---
Монетарна економија што стана со додатоците дали сите не требаат или тие само до сега што кажа дека не требаат ?

Член од
2 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
3
Колеги, дали знаете некој што држи приватни часови по МЕТЕМАТИЧКИ МЕТОДИ???
ќе полудам со предметов!!! Вонреден студент сум, божем почнав да одам на предавањата ама џабе. Бев на вежбите, ок е..ама тоа беа лесни задачи..ама дома седнав и заглавив. plissss ако знаете за некој што држи часови!!!! :confused:

Dietrich

Just a fan...
Член од
12 мај 2010
Мислења
161
Поени од реакции
80
Колеги од менџмент трета година,ај ве молам совети за меѓународна економија,стрикно скрипта? и дали менаџмент на мал бизнис пак има некои игри со зборчињата.Благодарам :)
За меѓународна искрено учев од книга и не ми беше многу тешко, плус интересно е. А менаџмент на мал бизнис ти е скратена варијанта на основи на менаџмент, со кејсови, замки, се комплет.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
39
Поени од реакции
0
Знае ли некој до која страна ( глава) е првиот колоквиум по маркетинг на трговски претпријатија.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Колеги, може ли некој да ми каже до која страна треба да се учи за колоквиум меѓународна, МЧР, менаџмент на мал бизнис и статистика? Сакам некој да ми потврди

Член од
19 февруари 2011
Мислења
21
Поени од реакции
3
Колеги, Сметководствени контролни системи до која глава е за прв колоквиум, и Анализа на финансиски извештаи до кај треба да се учи за прв колоквиум?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Колеги, Сметководствени контролни системи до која глава е за прв колоквиум, и Анализа на финансиски извештаи до кај треба да се учи за прв колоквиум?
Скс за прв колоквиум е првите 5теми, и од 5та тема неколку лекции треба да се учат, само не знам точно до каде..

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Јавни финансии ја заврши ли 4та тема , и дали кажа кога ќе биде дебатата ?

Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
Колеги, може ли некој да ми каже до која страна треба да се учи за колоквиум меѓународна, МЧР, менаџмент на мал бизнис и статистика? Сакам некој да ми потврди
megunarodna 130,mcr 150,mal biznis 180,statistika so kraj na sedma glava mislam :)

Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
За меѓународна искрено учев од книга и не ми беше многу тешко, плус интересно е. А менаџмент на мал бизнис ти е скратена варијанта на основи на менаџмент, со кејсови, замки, се комплет.
Ти благодарам за одговоров,а како одговараше во кратки црти концизно така, само тоа што пишува?

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Монетарна економија до која страна е првиот колоквиум , на каков принцип се прашањата Монетарна и Јавни Финансии ? некои прашања како за пример ? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom