Ako moeto prezime e Dos Santos, a imeto i prezimeto na zena mi e Purple Puma, mene voopsto nema da mi prechi ako zhena mi odluchi da si go zadrzi svoeto prezime, t.e. da se vika Purple Puma Dos Santos. Znachi tuka da sme jasni site, da ne si lepime etiketi edni na drugi bez da si raschistime nekoi raboti. Ama ako zhena mi, saka i decata da go zadrzhat nejzinoto prezime, t.e. da se vikaat Imeto Puma Dos Santos, e toa nikogash nema da se sluchi, ne samo za mene, tuku i za 99% od mashkite tuka na forum, osven nekoj koj saka da e najdobra prijatelka na tebe i na pumata toj (chitaj taa) ke reche deka ke go zeme prezimeto na zhenata kako svoe...
Nemojte so prikazni "ke se zaljubish vo nekoja takva", zatoa sto preku nok ne se zaljubuva chovek. Ne mozhe ti da se zaljubish vo nekoj kako mene i jas vo nekoja kako tebe, tuku taka. Postojat vrski, traat po godini, partnerite se zapoznavaat i na kraj reshavaat da se zemat. Sigurno posle 1 godina vo vrska temite za brak, ova-ona, veke ne se tolku "tabu" za da si gi imaat partnerite. Ako od prviot muabet ti gledash deka jas nikogas nema da te ostavam na takvo glupo nesto (barem za mene), a toa e da go nosat prezimeto tvoe decata, sigurno ke pochne neshto da smrdi vo vrskata. Ednostavno e ova, ama vie dvete chim davate vakvi primeri "ke se zaljubish vo nekoja takva", se gleda kolku ste zreli za vakva tema...
Ti slobodno mozhe da me citirash, kolku tolku barem pishuvash neshto, Pumata se moli da ne me citira zatoa shto e prosta. Mnogu prosta. Ke pochne da spomnuva za nea seuste nepoznati zborovi, kao demek vidi kolku sum nachitana... a ne si.