Атина гори, над 50 повредени од кои повеќето полицајци

а овие швабите и французиве биле наивни?! абе ајде, давале пари под лихва и како да не знаеле дака ке дојде до ова. се е ова политика каква криза какви бакрачи! не треба грција да му ги враќа парите на приватните белосветски лихвари! и крај краева парите треба грција да ги бара од оние кои со тие пари станале милјардери а не од обичниот свет! само нема ова да помине кај грчкиот народ, и порано покажаа а и сега се гледа дека имаат муда да застанат на вистински протест и да се борат за своите права, да направат вистински протест, штрајк! и убаво одбираат тие што да запалат.... не палат обични куќи. кога ке ги споредам нивните протести и причините за нивните протести со нашиве протести и причини за протест ми се гади од тоа колкави пичиња сме, абре кожата ни ја одраа а ние еден асолен штрајк не направивме, се собираме по стотина и ке дојде еден пандур и сите ке не избрка! срамота!

Зошто пак милјардерите да го враќаат долгот на Грција ? Не значи дека ако станал милјардер и дека тие пари ги стекнал на нелегален начин напротив имал идеа имал памет вложил труд и ги направил парите за разлика од просечниот Грк што зимал бонус пари за навремено стигнување на работа (лол), машиновозачите за миење на рацете и слични глупости.. и сега кога им кратат се и сешто да ги пополнат дупките протестираат.

Парите мора и ќе си се вратат од народот, но ги подржувам барем оние што протестираат за против владата како и да не ги прифати новите кредити.. но ако не ги прифати (а веќе ги прифати мислам) оди во банкрот но важно пак ќе си исплатат долгови ..

Или е тоа четвртата интернационала.

Незнам дали си била во Атина за време на протести. Овие 10тина иљади луѓе, успеаваат секој мирен протест да го претворат во вандализам. И секогаш слични слики, но секојпат се понасилни. Во неделата овие 2-3 иљади вандали, со своите вандализми, успеаа да натераат толпа од неколку десетици иљади луѓе да се откаже од протести во неделата. Протести на обични граѓани, највеќе засегнати од политиката на владата на Грција, кои ги довела до ова дереџе. Или тие не биле интернационалисти, одобрувале класи и автоматски немаат право на протести.
Овие вандали прават се што е во нивна моќ од дрвата да не се види шумата. Едноставно во своите обиди за нова крвава револуција, го користат секој протест.

Политичка партија? Кај спомнав политичка партија, само те прашав дали имаш појма со што си играат овие. Незнам колку луѓе знаеш ти Грци, ама јас во Кавала малтене сум пораснал. Во Атина живеев неколку месеци. И сум имал можност да видам во живо вакви протести.

Хехе, да не ги оспоруваме сега жртвите, како што го оспоруваме холокаустот. Види ги бројките, 200 милиони жртви неистомисленици. Има ли помрачна епоха во човештвото одколку таа што започнала на 1917? Епа најгласните, највандалите се следбеници на таа иста идеологија.

Доволно е да се следи здравата логика и здравиот разум. 2008-2009 „социјалните“ дивеења престанаа со интервенцијата на Израел во Газа и преку ноќ престана да ги интересира социјалната состојба и протестираа за Слободата воља на Хамас да ја уништат Израелската држава.

Знам со што си играат оние кои размислуваат слично на мене, затоа и и бранам. Не ми е јасно само каква врска имам јас и мојата идеологија со 1917? Да не се криви анархистите и за ова можда? :)

Или е тоа четвртата интернационала.

Незнам дали си била во Атина за време на протести. Овие 10тина иљади луѓе, успеаваат секој мирен протест да го претворат во вандализам. И секогаш слични слики, но секојпат се понасилни. Во неделата овие 2-3 иљади вандали, со своите вандализми, успеаа да натераат толпа од неколку десетици иљади луѓе да се откаже од протести во неделата. Протести на обични граѓани, највеќе засегнати од политиката на владата на Грција, кои ги довела до ова дереџе. Или тие не биле интернационалисти, одобрувале класи и автоматски немаат право на протести.
Овие вандали прават се што е во нивна моќ од дрвата да не се види шумата. Едноставно во своите обиди за нова крвава револуција, го користат секој протест.

Политичка партија? Кај спомнав политичка партија, само те прашав дали имаш појма со што си играат овие. Незнам колку луѓе знаеш ти Грци, ама јас во Кавала малтене сум пораснал. Во Атина живеев неколку месеци. И сум имал можност да видам во живо вакви протести.

Хехе, да не ги оспоруваме сега жртвите, како што го оспоруваме холокаустот. Види ги бројките, 200 милиони жртви неистомисленици. Има ли помрачна епоха во човештвото одколку таа што започнала на 1917? Епа најгласните, највандалите се следбеници на таа иста идеологија.

Доволно е да се следи здравата логика и здравиот разум. 2008-2009 „социјалните“ дивеења престанаа со интервенцијата на Израел во Газа и преку ноќ престана да ги интересира социјалната состојба и протестираа за Слободата воља на Хамас да ја уништат Израелската држава.

Прва работа анархистите бааги немаат врска со болшевиците. Болшевиците успеаа да ја земат власта и покрај граѓанска војна со странска интервенција, а овие се дружат со ГЛТБ организации и после чудно ќе ти биде зошто не успеваат.

Дали има помрачна епоха од 1917? Има . Од 1991 наваму.

Знам со што си играат оние кои размислуваат слично на мене, затоа и и бранам. Не ми е јасно само каква врска имам јас и мојата идеологија со 1917? Да не се криви анархистите и за ова можда? :)
Па добро, иди таму, има интернационална бригада што делува во Атина. Се идентификуваат со Шпанските интернациоални Бригади.

Иначе Анархистите сами по себе не се криви за настаните после 1917. Но крајно левата идеологија (само прогласени марксисти-интернационалисти) која ја практикува најбројното крило Анархисти во Грција има и тоа како. А другото крило што е демек понадесно се свртени кон друг еден Вампир од 20 век, кој ја организираше најкрвавата војна што некогаш постоела.
Инструменти на здружената „алтерно-глобалистичка“ коалиција на Црвената багра и Црниот оркестар ништо повеќе.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 12:32 ---
Прва работа анархистите бааги немаат врска со болшевиците. Болшевиците успеаа да ја земат власта и покрај граѓанска војна со странска интервенција, а овие се дружат со ГЛТБ организации и после чудно ќе ти биде зошто не успеваат.

Дали има помрачна епоха од 1917? Има . Од 1991 наваму.
Ајде објасни како е тоа помрачна. Самото тоа што го кажуваш тоа јавно те демантира самиот себе. :)
200 М директни жртви на режимите, далеку сме од тоа.

Па добро, иди таму, има интернационална бригада што делува во Атина. Се идентификуваат со Шпанските интернациоални Бригади.

Иначе Анархистите сами по себе не се криви за настаните после 1917. Но крајно левата идеологија (само прогласени марксисти-интернационалисти) која ја практикува најбројното крило Анархисти во Грција има и тоа како. А другото крило што е демек понадесно се свртени кон друг еден Вампир од 20 век, кој ја организираше најкрвавата војна што некогаш постоела.
Инструменти на здружената „алтерно-глобалистичка“ коалиција на Црвената багра и Црниот оркестар ништо повеќе.

Ајде објасни како е тоа помрачна. Самото тоа што го кажуваш тоа јавно те демантира самиот себе. :)

Ма какви 200 милиони жртви во која бајка го прочитоа тоа? Архипелаг Гулаг? Црна книга на Комунизмот? Јутуб од Дејвид Дјук? Дури и во нив каде што бројките се претерани даваат цифра за 100-150 милиони помалку од твојава.

Ма какви 200 милиони жртви во која бајка го прочитоа тоа? Архипелаг Гулаг? Црна книга на Комунизмот? Јутуб од Дејвид Дјук? Дури и во нив каде што бројките се претерани даваат цифра за 100-150 милиони помалку од твојава.
Минимумите естимирани податоци даваат само од СССР(25) и Кина(45) 70 милиони жртви. Тука не се наброени, Источноевропските држави од Варшавскиот пакт, СФРЈ, Албанија. Режимите во централна Азија и далечниот исток, како на пример Пол Пот, Северна Кореја, Виетнам и така натака. Режимите во Африка како оној на Иди Амин. Режимите во Централна и Јужна Америка.

Потоа не се бројат успешните и неуспешните револуции проследени со крвави граѓански војни предизвикани од Црвената багра, како на пример граѓанската војна во Русија 1917-1922 која земала 9 М жртви според најоптимистичките претпоставки. 2 граѓански војни во Кина со над 6 М мртви, Окупацијата на Тибет, Авганистан(кој допринесе на денешната ситуација), Виетнам, Кореја и ред други револуции.

Тука збориме со најблагите естимации за жртви. И пак ако ги собереме сите ќе надминат 150 М. А што ќе се случи ако ги земеме средните естимирани вредности ?

Тогаш како жртви на режимите и на револуциите само во Кина И Русија овие бројки се приближуваат до 200 М

Средната вредност на естимирани жртви на Црвената багра е 200 Милиони. И да не 200 и да е 100, сепак, сите се сложуваат дека тоа е најтемната епоха која ја доживеало човештвото.

Минимумите естимирани податоци даваат само од СССР(25) и Кина(45) 70 милиони жртви. Тука не се наброени, Источноевропските држави од Варшавскиот пакт, СФРЈ, Албанија. Режимите во централна Азија и далечниот исток, како на пример Пол Пот, Северна Кореја, Виетнам и така натака. Режимите во Африка како оној на Иди Амин. Режимите во Централна и Јужна Америка.

Потоа не се бројат успешните и неуспешните револуции проследени со крвави граѓански војни предизвикани од Црвената багра, како на пример граѓанската војна во Русија 1917-1922 која земала 9 М жртви според најоптимистичките претпоставки. 2 граѓански војни во Кина со над 6 М мртви, Окупацијата на Тибет, Авганистан(кој допринесе на денешната ситуација), Виетнам, Кореја и ред други револуции.

Тука збориме со најблагите естимации за жртви. И пак ако ги собереме сите ќе надминат 150 М. А што ќе се случи ако ги земеме средните естимирани вредности ?

Тогаш како жртви на режимите и на револуциите само во Кина И Русија овие бројки се приближуваат до 200 М

Средната вредност на естимирани жртви на Црвената багра е 200 Милиони. И да не 200 и да е 100, сепак, сите се сложуваат дека тоа е најтемната епоха која ја доживеало човештвото.

Се сложуваат пар будали кои на секој број додаваат нула и кои покрај тоа имаат проблеми со собирање. Најтемна епоха, маде голо.

Се сложуваат пар будали кои на секој број додаваат нула и кои покрај тоа имаат проблеми со собирање. Најтемна епоха, маде голо.
OK тогаш било розево за време на комунизмот. Супер било. Само незнам зошто источна Европа го отфрли. Немој да ми кажеш дека го бараат назад. Сум бил како дете во Полска и Чешка за време на комунизмот, а прошетав и пред некој месец таму.

Greece on the brink of Civil War!

Greece is on the edge of civil war, say analysts after one day of the biggest riots in the streets in which 68 policemen were injured, more then 130 civilians, and at least 45 buildings were torched and burned down.

The adopted packages of austerity measures, which are a prerequisite for obtaining a new loan of 130 billion euros, a reduction of salaries, pensions and the number of jobs are predicted this year to save 3.3 billion euros and by 2015 even 14 billion euros.

Total public debt of Greece reached 350 billion euros.
Analysts say that the Greek people can no longer withstand the reduction of income and savings so their revolt is taken to the streets, which could cause chaos.

"The citizens say they can not renounce various things that the current austerity measures require and that they endanger their standard of living" say experts.

Otherwise firefighters yesterday morning were still trying to put down the fires of the burning buildings, and special teams are clearing the streets of downtown Athens. Among the burned buildings are two historic cinemas, dozens of shops and cafes in the center of Athens are demolished and robed.

Прави разлика помеѓу анархисти и марксисти.
Инаку, за вандализмот...

404259_3259076685570_1526741997_33025259_2101296348_n.jpg

Знаеш колку овакви ги има на таквите протести? Е тука не можеш да ги обвиниш анархистите, ниту оваквите да ги наречеш анархисти. Милион пати сум добила понуда од некои идиоти без мозок, да сме направеле како во Грчка, за тие да се изурлале, изнакршеле... Затоа реков: Секогаш размисли два пати кога ќе прочиташ некаква вест.

Полицијата соопшти дека меѓу уапсените 79 лица во текот на ноќта на бурните протести во центарот на Атина, проследени со опожарување на голем број објекти, има 53 Грци и 26 странци, а тројца од нив се малолетни. За време на демонстрациите против новите владини мерки за штедење кои беа гласани во Парламентот, беа опожарени 29 банки, 71 продавница, од кои во 30 се извршени грабежи. Оштетени се историски згради во центаропт на Атина, а синоќа жители на градот таму организираа мирен протест со запалени свеќи против насилството и вандализмот.

Полицијата соопшти дека ситуацијата изглегла од контрола. Според властите инцидентите биле предизвикани од крајно десничарски и крајно левичарски елементи, од фудбалски навивачи и анархисти, кои сакале по секоја цена да предизвикаат човечки жртви.

Она што најмногу ме нервира на протести (пример Англија, сега Грција, а и многу други пример) е вандализирањето и ограбување на продавници и слични објекти. Па добро бе мамата ваша невоспитана, тие продавници може ги држат чесни луѓе кои имаат дома усти да хранат, кои за разлика од вашето џаболебарење, навистина работат за да спојат крај со крај. Да им се посерам на тоа невоспитаните штеточини. Не ми е гајле дали се десничари, левичари, анархисти, навивачи - тоа се треба у затвор да се спика или да се протера од држава. Штеточини. Срам да им е кретени едни малоумни. Ќе кршат они продавници, а демек се лути они на Владата. Па иди Владата крши ја, што ти се криви продавничките. Опортунистички протестирачи највеќе од се ме нервираат. Паметам кога беа во Англија протестите, имаше зезанции (кои не се смешни, туку одраз на тажната реалност) од типот на : АДИДАС - Главен спонзор на протестите во Англија. Имаше еден чичко што држел книжара, кога го прашале што ќе прави за безбедност им рече: Ништо, слободно нека дојдат да ме ограбат, барем ќе прочитаат и научат нешто.
Протестираат наводно, а одат прават штета на недолжен народ. Кретени малоумни, штеточини безвредни.
Многу ми идат на нерви ваков профил на луѓе без разлика каде на планетава живеат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom