шо коментираше бе ?одамна ја знам чупава, по моториве сум и имам коментирано на нејзината фан пејџ порано одма ме блокираја од страната. не сум 100% сигурен ама мислам дека е фејк. видеата шо ги има по пат кај шо возела од минхен до струмица мислам дека ги имам видено на еден друг јутуб канал ако го најдам че ви го пратам.
Да не дошол да бара патека за F1,па и Македонија да влезе во календарот на FIAФранцузинот Жан Тод, едно од најзвучните имиња во автомобилистичкиот спорт на сите времиња, пладнево треба да допатува во посета на Македонија како главен промотор на глобалната кампања за зголемување на безбедноста во сообраќајот чиј главен покровител е Светската автомобилистичка федерација (ФИА), а на чие чело се наоѓа во последните три години.
Тод е едно од најпознатите имиња од светот на спортот што некогаш биле во нашата држава со оглед на тоа што цели 14 години беше предводник на Скудерија Ферари, една од најтрофејните екипи во формула еден-шампионатот и тоа во периодот кога Михаел Шумахер дури пет пати по ред беше светски првак. Французинот е познато и признато име и во светот на бизнисот со оглед на тоа што во периодот од 2004 до 2008 година беше извршен директор на италијанската компанија за производство на спортски автомобили „Ферари“, која е еден од најголемите светски автомобилистички брендови.
За време на посетата на Македонија, Тод ќе се сретне со неколку високи политичари. Прв ќе го прими претседателот Ѓорѓи Иванов и тоа во неговата вила на Водно, денеска нешто после пладне, а потоа првиот човек на ФИА ќе има средба со министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска.
Во текот на утрешниот ден ( 9ти Јануари ) е планирано и официјално потпишување на меморандум за соработка помеѓу ФИА и македонското МВР кое ќе се случи во 12 часот на Скопски саем како и промоција на акциониот план за безбедност на сообраќајот и тоа од страна на самиот Тод.
Првиот човек на светскиот автомобилизам во Македонија доаѓа од албанската престолнина Тирана каде што вчера се сретна со министерот за транспорт на оваа држава. Официјални домаќини на посетата на Тод во наша држава се Автомобилистичката федерација (АФМ) и Автомото сојузот на Македонија (АМСМ). За време на посетата на Тод ќе биде потврден приемот на АФМ во ФИА и тоа под уставно име.
Прегледај го приврзокот 39747
Прашањето ми е,што мислите дека ке смени ова во областа на автомобилизмот во Македонија?Дали ќе се организираат повеќе настани во областа на автомобилизмот ( Рели трки и сл. )
П.С:Дали можеби знаете каде поточно на Скопски саем ке се потпишува меморандумот за соработка?Би сакал да отидам таму
Македонија е веќе во календарот на FIA и тоа со минимум две трки (некогаш и три зависи дали организираат круг CEZ)Да не дошол да бара патека за F1,па и Македонија да влезе во календарот на FIA
За мењавање ке видиме што ке се смени ако успееме да извлечеме некое париче од нив. За сега најпотребна ни е стаза во близина на Скопје.Прашањето ми е,што мислите дека ке смени ова во областа на автомобилизмот во Македонија?Дали ќе се организираат повеќе настани во областа на автомобилизмот ( Рели трки и сл. )
П.С:Дали можеби знаете каде поточно на Скопски саем ке се потпишува меморандумот за соработка?Би сакал да отидам таму