Масони

N

Nessa Alcarin

Гостин
Како прво, не сум МАЛИ, а како второ, боље ПЛУКАЧ него ЛИЖАЧ како мноооогу од форумов... јас плукам со причина и имам право, а они за кого, или за што, лижат?
Која е причината за плукањето? Те повредиле, те расплакале, не си играт со тебе, не те примаат во нивните кругови? Голи оток?
Што толку ти пречат бре Александарче? Дај изјасни се: Ве мразам, поради тоа и тоа...

п.с Јас искрено немам никакви чуства кон нив, ни ги мразам, ни ги сакам... Не ми е јасна твојата омраза, а сепак морам да ја читам секогаш кога сум на подфорумот...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Извини, ама имам информации од луѓе внатре кај вас оти човекот е масон уште пред вие да станете такви. Зошто ова продавање муда за бубрези, незнам... да не беше скандалов со затворов ќе кажевте дека е масон? Не, никој од вас не постои и никој не е масон. Зараза...
Ако некој ТАКОВ МАСОН ти рекол такво нешто ти велам дека под дифолд треба да знаеш дека типот не е ниту М од масон оти 1000 пати имаме кажано и тука на форумов дека само лично масонот може да се декларира или не како масон во јавноста додека е жив,никој друг во негово име не смее да кажува дека тој и тој е масон.Значи им веруваш на лажговци.Единствено после смртта на масонот може во јавноста од страна на друг масон да се каже да тој и тој беше масон .Едноставно тоа е масонско правило.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Која е причината за плукањето? Те повредиле, те расплакале, не си играт со тебе, не те примаат во нивните кругови? Голи оток?
Што толку ти пречат бре Александарче? Дај изјасни се: Ве мразам, поради тоа и тоа...

п.с Јас искрено немам никакви чуства кон нив, ни ги мразам, ни ги сакам... Не ми е јасна твојата омраза, а сепак морам да ја читам секогаш кога сум на подфорумот...
Деца, ако се најдовте себеси во моите излагања јас не сум ви крив. Фактот што се праќате пост секогаш кога некое кутро кученце што ика ќе се појави со квази-сопствени мисли кои тешко проаѓаат кај повеќето нормални особи се и повеќе од очигледни. Да не се договарате случајно? А тоа лајковите што ти ги дели младичот што те симпатизира (па дури и со претење на приватен демек... незнам ни јас што му е поентата) кажи му да ти изразува љубов на приватен, а не да се изживљава врз други и нека ти ја запее I put a spell on you со нежно милозвучен глас. Не си спомнувам дека со вас нешто започнав разговор бидејќи уште минаиот пат (пред да ја “затворат”, нели, дискузијата за масони) си покажавте колку чините. Исто така не си спомнувам дека сум рекол оти ги “мразам масоните” туку наведов на нивното беобразно лажење и лицемерие кое ги краси и е нивниот белег на распознавање, а таквите особини ги презирам (дефиниција што е различна од поимот: мразење).
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 01:55 ---
Ако некој ТАКОВ МАСОН ти рекол такво нешто ти велам дека под дифолд треба да знаеш дека типот не е ниту М од масон оти 1000 пати имаме кажано и тука на форумов дека само лично масонот може да се декларира или не како масон во јавноста додека е жив,никој друг во негово име не смее да кажува дека тој и тој е масон.Значи им веруваш на лажговци.Единствено после смртта на масонот може во јавноста од страна на друг масон да се каже да тој и тој беше масон .Едноставно тоа е масонско правило.
Значи, пријателе, еве да веруваме на твоите зборови и да претпоставиме дека само после смртта може да се каже за некој дека бил (па дури и да не бил) масон од овие, такоречи, јавни личности, истото по принцип важи и за Тупурче наш. Демек само кога ќе умре (троп троп троп – чукам в дрво да не чуе злото, пошто нели, вие како масони сте доста суеверни) само тогаш, или не, ќе се дознае, што значи и тврдењата на Ајварски и сите останати, едноставно, нели, не држат вода. Ах бе среќо.... каде со тој памет. Па кај не најде нас да и ги кажуваш тие гачки... Ви благодарам и обидете се повторно. Ви поскакувам повеќе среќа следниот пат.

Член од
16 ноември 2011
Мислења
114
Поени од реакции
34
Ова се уште поголеми глупости. И ќе им ги соопшти своите ставови и после Големите Мајстори што? Ќе молчат за тоа навек, затоа што во ложите не можат да зборат на таа тема? Ќе им наредат на своите членови да гласаат за некој кандидат, и со тоа ќе ризикуваат да станат нерегуларни? Што точно ќе направат?! Како тоа ќе го спроведат, кога во ложите (на пример еве во Канада) има и либерали, и конзервативци, и членови на левицата? На кого што ќе му кажат во случајов? Или сите топтан ќе одат да гласаат? При тоа - на тајно гласање.
Вакви глупости кога ќе прочитам, обично се прашувам, дали тој што ги постира првин размислил самиот за практичниот аспект на тоа што го пишува или едноставно му се видело како добра идеја, па ајде, пиши, трпи се екранот...?!

Која тоа ложа е штаб?! Наведи конкретно, која ложа, според твоите всеопфатни сознанија била нечиј политички штаб? Што ако е основач на партија и лидер? Има масони кои се сопственици на фирми. Тоа е мешање на масонеријата во бизнисот? Или масоните што се професори - значи дека масонеријата се меша во образованието? Или пак докторите - масонеријата се меша во здравството? Глупости. Секој член на ложата има професија, која не ја засега ложата и неговото членување во неа. Без разлика дали тој член е Чирак или Голем Мајстор.

Твоето членување во ложа е реалност колку што се реалност гуштерите на Ајк. Уште потрагично е ако навистина си веруваш дека членуваш во ложа, дури тогаш има вистински проблем.
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 01:59 ---

:pos::pos::pos:
Оф... Кој тоа направил промени во ритуалите? Која Американска јурисдикција (има 50) си направила промени во ритулите? Наведи еден пример. Ниту си бил во Американска ложа, ниту пак во Европска, за да можеш да споредиш. Многу е интересно како тоа се менуваат античките ритуали, кога античките ритуали велат дека не смеат да бидат сменети. Тоа што си прочитал негде, ама не си доразбрал, е дека има разлика во ритуалите - но тоа се должи на различните антички традиции од кои потекнуваат ритуалите, а при тоа, за твое огромно изненадување - американските ритуали се постари од повеќето европски
Се обидував да најдам некој податок,информација достапна за сите со која не мора да објаснуваме дали сме или не сме масони.
Во 2009 е одржан масонски бал во париз организиран т.е. домаќин на балот бил Францускиот претседател и бил во чест на сите Големи Мајстори од Франција; - ова од чисто забавен карактер,сигурно не разговарале за политика и никој ништо не зборел, само си мцкале бадеми.
Во 2011 е одржана панел дискусија на сите Големи Мајстори во Франција, на кој повторно е поканет францускиот претседател(овој пат масоните директно го канат) - нели повторно да мезат бадеми.
Во 2011(30ноември) е одржана и панел дискусија организирана од ЕУ во Брисел на која присуствуваа Jose Manuel Barroso (President of the European Commission), Herman Van Rompuy (European Council President), Jerzy Buzek (President of European Parliament) од една страна и сите големи ложи и големи ориенти на европа од друга страна - нормално сите јаделе бадеми и разговарале за развојот на демократијата во Европа.
Зидарски и ова погоре споменатото не би било така лошо, со оглед на тоа што е јавно достапна информација,а да размислиме малку и да речеме дека низ историјата од 300-400години има уште дузина вакви состаноци со триста претседатели и важни политички фигури- а дел од тие информации не се споделени со јавноста.
Неможам да замислам како ќе се одвивале работите за масоните да не беше измислен интернетот, којзнае уште колку долго ќе останеа скриени голем дел од ритуалите,учењата и сл.
Масоните имаат огромно политичко влијание и отворено се мешаат во политика.
Мене тоа ми се допаѓа и немам ништо против таквото делување.
Зидарски незнам зошто ја негираш поврзаноста со/и делувањето во политиката.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Деца, ако се најдовте себеси во моите излагања јас не сум ви крив. Фактот што се праќате пост секогаш кога некое кутро кученце што ика ќе се појави со квази-сопствени мисли кои тешко проаѓаат кај повеќето нормални особи се и повеќе од очигледни. Да не се договарате случајно? А тоа лајковите што ти ги дели младичот што те симпатизира (па дури и со претење на приватен демек... незнам ни јас што му е поентата) кажи му да ти изразува љубов на приватен, а не да се изживљава врз други и нека ти ја запее I put a spell on you со нежно милозвучен глас. Не си спомнувам дека со вас нешто започнав разговор бидејќи уште минаиот пат (пред да ја “затворат”, нели, дискузијата за масони) си покажавте колку чините. Исто така не си спомнувам дека сум рекол оти ги “мразам масоните” туку наведов на нивното беобразно лажење и лицемерие кое ги краси и е нивниот белег на распознавање, а таквите особини ги презирам (дефиниција што е различна од поимот: мразење).
:)
Ете така изјасни се... Можеше да ја напишеш и последната реченица и ќе ми беше јасно, не мораше да мешаш приватни работи. Но ти нема да си ти ако не почнеш да плукаш и да се жалиш од се и сешто.
Биди ми поздравен Александаре, се надевам дека горчината што ја имаш во твоето срце брзо ќе те напушти...:love:

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
temava e mnogu dobra
imame 3 tipa na citaci/pisuvaci
1.koj ja kazuvaat vistinata za `dobrite masoni`
2.Masoni(zamisleni masoni koi sto mislat deka se vo masonskata loza a ne znaat nisto)
3.decki neutralni sto seuste ne znaat koja e vistinata za niv

jas imav mnogu golemo i dobro mislenje
ama posle mnogu raboti videno procitano i imam svoe mislenje
tie se samo profiteri na svetski rang
i licnosti sto spremaat nov svetski poredok EX G 8 a sega go napravija G 20
sto navistina sme nie za ovakvi licnosti
samo stoka
kako sto nekoi gazdi imaat farmi za zivotni taka nie svetot sme farma na experimentalni gluvci za celiot ovoj poredok
za nasa zal nie nemame pojma sto se se slucuva i sto se se sreduva
blagodarenie na ovoj internet mozeme da vidime mnogu raboti i samite da odlucime za nas dali e nesto vistina ili ne e
razmislete sto e realnosta

P.S
seuste ne dobiv odgovor od takanarecenite MASONI
koja e nivnata programa na nivnata taka narecena organizacija
i sto se se diskutira na nivnite sostanoci
a i nivnite hramovi za sto sluzat????

ili kako sto kaza Tubal
ropkaat bademi lesnici i cips i si pravat muabet za zamislenava kriza sto e nastanata blagodarenie na nivniot dogovor?????

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
temava e mnogu dobra
2.Masoni(zamisleni masoni koi sto mislat deka se vo masonskata loza a ne znaat nisto)

P.S

ili kako sto kaza Tubal
ropkaat bademi lesnici i cips i si pravat muabet za zamislenava kriza sto e nastanata blagodarenie na nivniot dogovor?????
A zosto mislis deka nie spored tebe zamislenite masoni treba tokmu tebe ili na nekoj drug koj ne e mason da mu polagame smetki i od petni zili da go ubeduvame sto toa nie rabotime vo hramovite vnatre ,za sto diskutirame i sl ...daj mi edna pricina zosto toa bi morale da go storime.. pa dali Murinjo ili bilo koj drug trener mora da polaga smetki na navivacite na Real i da im objasnuva kako toa toj ja kroi strategijata pred sekoj natprevar...mislam smesno e od tvoja strana se postavuvas kako toa nie da sme tuka na forumov za da te ubedime tebe ili nekoj kako tebe deka i vie treba da stanete masoni...ma daj,nie sme masoni zatoa sto nie samite sme go sakale toa a ne poradi bilo koj drug i citatelite na forumot imaat sreka poradi toa sto sme Makedonci Masoni no od nadvor i mozeme da opstime so niv i da im ja doblizime slikata kolku sto sme vo moznost bez pri toa da se trudime da ubedime nekogo i sl.Za kraj ke ti recam vaka zamisli da sedime na edna ista masa i jas i ti i da gledame vo flasha skopsko jas od mojata a ti od svojata perspektiva.Ja gledame istata flasha no imame 2 razlicni sliki za istata flasha i jas i ti sme vo pravo objasnuvajki go svojot pogled na nestoto.I ti i jas sme vo pravo a pri toa govorime razlicni nesta...E toa e goleminata na masonerijata se pocituva tugjoto mislenje i stav i na toj nacin i tvoeto mislenje ke e pocituvano.
PS Se nadevam uspea da me svatis....
So pocit
SOMOTEITBE

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
pa dali Murinjo ili bilo koj drug trener mora da polaga smetki na navivacite na Real i da im objasnuva kako toa toj ja kroi strategijata pred sekoj natprevar...
Не би морал. Во право си за тоа. Ама сите знаат дека во Реал шеф на стручен штаб е Жозе Мурињо, претседател Флорентино Перез и може да се откријат имињата на сите што играат и учествуваат во раководењето со клубот. Вие, за разлика од Реал, сте „малку“ потаинствени, па така паралелата не ти држи.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
A zosto mislis deka nie spored tebe zamislenite masoni treba tokmu tebe ili na nekoj drug koj ne e mason da mu polagame smetki i od petni zili da go ubeduvame sto toa nie rabotime vo hramovite vnatre ,za sto diskutirame i sl ...daj mi edna pricina zosto toa bi morale da go storime.. pa dali Murinjo ili bilo koj drug trener mora da polaga smetki na navivacite na Real i da im objasnuva kako toa toj ja kroi strategijata pred sekoj natprevar...mislam smesno e od tvoja strana se postavuvas kako toa nie da sme tuka na forumov za da te ubedime tebe ili nekoj kako tebe deka i vie treba da stanete masoni...ma daj,nie sme masoni zatoa sto nie samite sme go sakale toa a ne poradi bilo koj drug i citatelite na forumot imaat sreka poradi toa sto sme Makedonci Masoni no od nadvor i mozeme da opstime so niv i da im ja doblizime slikata kolku sto sme vo moznost bez pri toa da se trudime da ubedime nekogo i sl.Za kraj ke ti recam vaka zamisli da sedime na edna ista masa i jas i ti i da gledame vo flasha skopsko jas od mojata a ti od svojata perspektiva.Ja gledame istata flasha no imame 2 razlicni sliki za istata flasha i jas i ti sme vo pravo objasnuvajki go svojot pogled na nestoto.I ti i jas sme vo pravo a pri toa govorime razlicni nesta...E toa e goleminata na masonerijata se pocituva tugjoto mislenje i stav i na toj nacin i tvoeto mislenje ke e pocituvano.
PS Se nadevam uspea da me svatis....
So pocit
SOMOTEITBE

golemo ime nosis i samiot si svesen za nickot tvoj

jas samo prasav da mi se dade odgovor neli vie nemate tajni ?????

se pretstavuvate deka nemate tajni taka???
znaci ako mi kazuvas deka murinjo ima strategija za da pobedi na natprevar ima cel
da go pobedi protivnikot vo sportot i toa mu e rabota
sport i pobeda i se znae deka ke igra protiv real ili bilo koj drug klub samo ne ja kazuva strategijata na igra kako ke bide postaven i koj igraci ke igraat
ako sporeduvas taka znaci deka i vie igrate utakmica golema ama nie obicnite smrtnici ne znaeme kakva utakmica igrame
znaci masoni vs obicni smrtnici( ti mi ja sporeduvas na ovoj nacin)
a nie obicnite smrtnici pojma nemame deka igrame nekakva utakmica

za pivoto ne mozes da mi sporeduvas bidejki pivoto normalno moze da go gledame na 2 razlicni nacina
jas ako sum meraklija da se napijam a ti ako si protiv alkoholot normalno e deka nema da sakas
samo sto za alkoholot znaeme mnogu raboti a za vas ne znaeme totalno nisto
ili pak e se nasminkana rabota-misticna za nas obicnite smrtnici

prasuvam za programata vasa ne deka me interesira jas sum ubeden i mislam deka navedov nekoi raboti koja e vasata programa
samo sakam da procitam tuka od vas deka imate programa

jas vaka gledam
ako zememe edna politicka partija taa ni ja pretstavuva svojata programa na nas obicnite smrtnici
ne e bitno dali e VMRO ili SDSM ili DUI ili bilo koja partija vo svetot levicari desnicari imaat programa
i im ja iznesuvaat na site gragani (obicni smrtnici)
sekoja organizacija dali e nevladina organizacija dali se izvidnici dali e bilo sto mesto za sobiranje imaat svoja programa i imaat cel
jas do sega ne procitav od vasa strana nesto za vasata cel i za vasata programa
sekoja crkva si ima svoi ceremonii
dali e pravoslavna ili katolicka dali e muslimanstvo budizam protestanti
ne e bitno koja i da e religija sto ima hramovi znaeme nie obicnite smrtnici za sto sluzat ovie hramovi
ama za vasiot hram ne znaeme zosto sluzi???
P.S
mislam deka i ti mnogu ubavo mi gi razbiras site ovie prasanja neli????

pozdrav
KORKA

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
golemo ime nosis i samiot si svesen za nickot tvoj

jas samo prasav da mi se dade odgovor neli vie nemate tajni ?????

se pretstavuvate deka nemate tajni taka???
znaci ako mi kazuvas deka murinjo ima strategija za da pobedi na natprevar ima cel
da go pobedi protivnikot vo sportot i toa mu e rabota
sport i pobeda i se znae deka ke igra protiv real ili bilo koj drug klub samo ne ja kazuva strategijata na igra kako ke bide postaven i koj igraci ke igraat
ako sporeduvas taka znaci deka i vie igrate utakmica golema ama nie obicnite smrtnici ne znaeme kakva utakmica igrame
znaci masoni vs obicni smrtnici( ti mi ja sporeduvas na ovoj nacin)
a nie obicnite smrtnici pojma nemame deka igrame nekakva utakmica

za pivoto ne mozes da mi sporeduvas bidejki pivoto normalno moze da go gledame na 2 razlicni nacina
jas ako sum meraklija da se napijam a ti ako si protiv alkoholot normalno e deka nema da sakas
samo sto za alkoholot znaeme mnogu raboti a za vas ne znaeme totalno nisto
ili pak e se nasminkana rabota-misticna za nas obicnite smrtnici

prasuvam za programata vasa ne deka me interesira jas sum ubeden i mislam deka navedov nekoi raboti koja e vasata programa
samo sakam da procitam tuka od vas deka imate programa

jas vaka gledam
ako zememe edna politicka partija taa ni ja pretstavuva svojata programa na nas obicnite smrtnici
ne e bitno dali e VMRO ili SDSM ili DUI ili bilo koja partija vo svetot levicari desnicari imaat programa
i im ja iznesuvaat na site gragani (obicni smrtnici)
sekoja organizacija dali e nevladina organizacija dali se izvidnici dali e bilo sto mesto za sobiranje imaat svoja programa i imaat cel
jas do sega ne procitav od vasa strana nesto za vasata cel i za vasata programa
sekoja crkva si ima svoi ceremonii
dali e pravoslavna ili katolicka dali e muslimanstvo budizam protestanti
ne e bitno koja i da e religija sto ima hramovi znaeme nie obicnite smrtnici za sto sluzat ovie hramovi
ama za vasiot hram ne znaeme zosto sluzi???
P.S
mislam deka i ti mnogu ubavo mi gi razbiras site ovie prasanja neli????

pozdrav
KORKA
Kako prvo masonerijata e drustvo so tajni (znaci ne e tajno drustvo) taka da ovaa e osnova na masonerijata i navistina posle tolku mnogu pisani zborovi i objasnuvanja tokmu tuka na forumov ne sakam da se povtoruvam (vidi na stranicite tuka).Programa vo masonerijata e slednata -MASONERIJATA GO PRAVO DOBRIOT COVEK PODOBAR -ke reces kako normalno a mojot odgovor e licno viduvanje i glasi otprilika vaka :Znaci jas go dozivejuvam toa na nacin sto moite greski vo minatoto mi sluzat realno da gi sogledam i da se trudam istite da ne mi se povtorat.Znaci za mene e cel da gi implementiram tugjite pozitivni dela kako cel dokolku mi se ruzi sansa istite i jas da gi storam.Im pomagam na site koi toa go imaat licno pobarano od mene bez ogled dali se ili ne se masoni(onie koi licno me poznavaat mozat da go potvrdat istoto).Humanitarno deluvam vo sekoja prilika koga imam moznost vo sredinata na moeto ziveenje(zemjata vo koja sto sum) i so red drugi vakvi nesta jas sekojdnevno se trudam sebesi da se podobram od den vo den i toa prvo vo sopstvenite oci za da od dobar bidam podobar,znaci jas se trudam da gi tretiram site luge so ljubov (preku mojot odnos licen kon site niv bez ogled na vera,nacija,rasa i sl) a ljubovta za mene pretstavuva nacinot na koj go tretirame drugiot covek.Znaci sekoj mason ,vistinski mason treba samiot na sebe si da e najolem kriticar so cel da stane od dobar podobar.Ovaa ne se prazni zborovi za necie ubeduvanje tuku moe licno iskazuvanje.I kako za kraj za mene najgolemata pridobivka od masonerijata e faktot sto jas mu veruvam bezrezervno na sekoj moj vistinski brat i znam deka nikoj nikogas nema da me izlaze vo nesto a toa za mene e ogromna pridobivka oti kaj nas lagata ne postoi (za nevernite Tomovi da potsetam deka govoram za masonite koi zivotot go ziveat masonski sekoj den a ne za ostanatite-kalkulatorskite ).I za kraj sekoj koj saka da stane mason ke recam deka mora samiot sebe da se pogledne vo ogledalo i da se zaprasa dali svesno ,namerno povredil,ukral,izneveril i sl nekogo ? -oti za takvite mestoto ne im e tamu bez ogled dali se toa priznati,nepriznati ,vakvi i onakvi masonski lozi koi drzat do principite na masonerijata.Jas licno poznavam covek koj sopstvenata kozza bi ja dal da stane mason a e ziva prevara i gleda i pod drvo i pod kamen da vleze pa duri i vo bilo kakva masonska loza.Ima sekakvi na svetov ama edno e fakt site nie na sudniot ni den ke si ja platime smetkata kojasto ja imame napraveno vo zivotot preku nasite dela.Tamu nema privilegirani site sme isti pred sevisniot kreator gospod bog.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Kako prvo masonerijata e drustvo so tajni (znaci ne e tajno drustvo) taka da ovaa e osnova na masonerijata i navistina posle tolku mnogu pisani zborovi i objasnuvanja tokmu tuka na forumov ne sakam da se povtoruvam (vidi na stranicite tuka).Programa vo masonerijata e slednata -MASONERIJATA GO PRAVO DOBRIOT COVEK PODOBAR -ke reces kako normalno a mojot odgovor e licno viduvanje i glasi otprilika vaka :Znaci jas go dozivejuvam toa na nacin sto moite greski vo minatoto mi sluzat realno da gi sogledam i da se trudam istite da ne mi se povtorat.
(preku mojot odnos licen kon site niv bez ogled na vera,nacija,rasa i sl) a ljubovta za mene pretstavuva nacinot na koj go tretirame drugiot covek.Znaci sekoj mason ,vistinski mason treba samiot na sebe si da e najolem kriticar so cel da stane od dobar podobar.Ovaa ne se prazni zborovi za necie ubeduvanje tuku moe licno iskazuvanje.I kako za kraj za mene najgolemata pridobivka od masonerijata e faktot sto jas mu veruvam bezrezervno na sekoj moj vistinski brat i znam deka nikoj nikogas nema da me izlaze vo nesto a toa za mene e ogromna pridobivka oti kaj nas lagata ne postoi
А како го определувате критериумот за тоа што е "подобар човек", со оглед на тоа што масон може да биде припадник на било која религија?
На пример моралот на некој муслиман кој конзумира говедско, не е репер за моралот на некој хиндус, кој кравата ја смета за божество....или пак моралот на еден јудеец, кој во талмудот Исус го опишува како копиле а неговата мајка како курва.....и еден христијанин кој истиот тој Исус го смета за нешто најсвето?!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
А како го определувате критериумот за тоа што е "подобар човек", со оглед на тоа што масон може да биде припадник на било која религија?
На пример моралот на некој муслиман кој конзумира говедско, не е репер за моралот на некој хиндус, кој кравата ја смета за божество....или пак моралот на еден јудеец, кој во талмудот Исус го опишува како копиле а неговата мајка како курва.....и еден христијанин кој истиот тој Исус го смета за нешто најсвето?!
Znaci kako prvo ne moze da se zacleni nekoj koj e osuduvan za kriminal,vtoro dobar e covek na dobar glas vo sredinata vo koja zivee i raboti ,i treto od dobar da stane podobar mora istoto da si go dokaze prvo pred samiot sebe si i potoa i pred zaednicata vo kojasto istiot zivee i raboti.A okolu verata moe licno ubeduvanje e deka samo eden e gospod bog a razlicnite religii go narekuvaat so razlicni iminja oti samo eden e kreatorot.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Znaci kako prvo ne moze da se zacleni nekoj koj e osuduvan za kriminal,vtoro dobar e covek na dobar glas vo sredinata vo koja zivee i raboti ,i treto od dobar da stane podobar mora istoto da si go dokaze prvo pred samiot sebe si i potoa i pred zaednicata vo kojasto istiot zivee i raboti.A okolu verata moe licno ubeduvanje e deka samo eden e gospod bog a razlicnite religii go narekuvaat so razlicni iminja oti samo eden e kreatorot.
Но како двајца масони од посочените конфесии ќе се согласат за тоа што е "подобар човек"?
Значи хипотетичка ситуација: Ти си христијанин и имаш "брат" во Израел кој е јудеец, и кој верува во талмудот. Некој друг масон е муслиман, и има брат во Индија, кој е хиндус.
Како вие ќе се усогласите за тоа што е "подобар човек" ако твојот "брат" верува дека Исус е копиле, а "братот" од индија, гледа свето животно во ручекот на неговиот муслимански "брат"?

Очигледно дека моралот го посочувате како битен фактор во вашите критериуми за исправност, но моралот не е универзален и неменлив, напротив, различни култури и религии имаат дијаметрално спротивни сваќања за моралот.
Или можеби религиозноста и религијата се само памфлет?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
bla-bla-bla (za nevernite Tomovi da potsetam deka govoram za masonite koi zivotot go ziveat masonski sekoj den a ne za ostanatite-kalkulatorskite.
Има неверни Томи, а томови се големи и дебели книги. Се гледа дека многу такви си прочитал во твојата долга и блескава масонска кариера. Исто така очигледно е дека масонеријата те направила подобар човек, кој на форумов се докажал како многу скромен, хуман и начитан.

Значи постојат „калкулаторски“ масони. Интересно. Како ги иницирате? Дали има некој посебен ритуал во кој се станува „калкулаторски темплар“, на пример? Дали големиот мајстор на калкулаторските масони се нарекува Големиот Калкулатор? Или Врховен Дигитрон? Однапред благодарам за одговорот.

И нека биде светлина (а што да не и топлина) насекаде. Неам ништо против.

Член од
16 ноември 2011
Мислења
114
Поени од реакции
34
temava e mnogu dobra

jas imav mnogu golemo i dobro mislenje
ama posle mnogu raboti videno procitano i imam svoe mislenje
tie se samo profiteri na svetski rang
i licnosti sto spremaat nov svetski poredok EX G 8 a sega go napravija G 20
sto navistina sme nie za ovakvi licnosti
samo stoka
kako sto nekoi gazdi imaat farmi za zivotni taka nie svetot sme farma na experimentalni gluvci za celiot ovoj poredok
za nasa zal nie nemame pojma sto se se slucuva i sto se se sreduva
blagodarenie na ovoj internet mozeme da vidime mnogu raboti i samite da odlucime za nas dali e nesto vistina ili ne e
razmislete sto e realnosta

P.S

ili kako sto kaza Tubal

Масонските храмови во некои држави се големи и убави, но во некои држави како на пример Македонија- храмови се хотелски холови,бизнис соби,ресторани и сл.
Најчесто под работа се подразбира усовршување на ритуалите,некогаш е многу напорно и досадно затоа што едни исти работи се повторуваат по стопати... нема ништо спектакуларно.
Моето образложување за политичкото влијание на масоните малку си го сватил погрешно, влијанието на масоните се подразбира, ама тоа со нов светски поредок се баш глупости од највисок ранг!
Тоа со Г8 и Г20 неможам никако да го ставам во однос со масоните, потруди се малку да објасниш.
И да постојат масоните, па дури и да не постојат, ние и понатака нема да бидеме свесни за многу работи што се случуваат околу нас( тука мислам на разни криминали,тајни договори,тиреков ми рече)
Тоа околу кризата во европа и светот си бара опсежна дебата, не е тука местото за таква дебата,иако би сакал и за тоа малку да прочепкаме:гик:

• Ми се допаѓа
Reactions: zok

Kajgana Shop

На врв Bottom