A zosto mislis deka nie spored tebe zamislenite masoni treba tokmu tebe ili na nekoj drug koj ne e mason da mu polagame smetki i od petni zili da go ubeduvame sto toa nie rabotime vo hramovite vnatre ,za sto diskutirame i sl ...daj mi edna pricina zosto toa bi morale da go storime.. pa dali Murinjo ili bilo koj drug trener mora da polaga smetki na navivacite na Real i da im objasnuva kako toa toj ja kroi strategijata pred sekoj natprevar...mislam smesno e od tvoja strana se postavuvas kako toa nie da sme tuka na forumov za da te ubedime tebe ili nekoj kako tebe deka i vie treba da stanete masoni...ma daj,nie sme masoni zatoa sto nie samite sme go sakale toa a ne poradi bilo koj drug i citatelite na forumot imaat sreka poradi toa sto sme Makedonci Masoni no od nadvor i mozeme da opstime so niv i da im ja doblizime slikata kolku sto sme vo moznost bez pri toa da se trudime da ubedime nekogo i sl.Za kraj ke ti recam vaka zamisli da sedime na edna ista masa i jas i ti i da gledame vo flasha skopsko jas od mojata a ti od svojata perspektiva.Ja gledame istata flasha no imame 2 razlicni sliki za istata flasha i jas i ti sme vo pravo objasnuvajki go svojot pogled na nestoto.I ti i jas sme vo pravo a pri toa govorime razlicni nesta...E toa e goleminata na masonerijata se pocituva tugjoto mislenje i stav i na toj nacin i tvoeto mislenje ke e pocituvano.
PS Se nadevam uspea da me svatis....
So pocit
SOMOTEITBE
golemo ime nosis i samiot si svesen za nickot tvoj
jas samo prasav da mi se dade odgovor neli vie nemate tajni ?????
se pretstavuvate deka nemate tajni taka???
znaci ako mi kazuvas deka murinjo ima strategija za da pobedi na natprevar ima cel
da go pobedi protivnikot vo sportot i toa mu e rabota
sport i pobeda i se znae deka ke igra protiv real ili bilo koj drug klub samo ne ja kazuva strategijata na igra kako ke bide postaven i koj igraci ke igraat
ako sporeduvas taka znaci deka i vie igrate utakmica golema ama nie obicnite smrtnici ne znaeme kakva utakmica igrame
znaci masoni vs obicni smrtnici( ti mi ja sporeduvas na ovoj nacin)
a nie obicnite smrtnici pojma nemame deka igrame nekakva utakmica
za pivoto ne mozes da mi sporeduvas bidejki pivoto normalno moze da go gledame na 2 razlicni nacina
jas ako sum meraklija da se napijam a ti ako si protiv alkoholot normalno e deka nema da sakas
samo sto za alkoholot znaeme mnogu raboti a za vas ne znaeme totalno nisto
ili pak e se nasminkana rabota-misticna za nas obicnite smrtnici
prasuvam za programata vasa ne deka me interesira jas sum ubeden i mislam deka navedov nekoi raboti koja e vasata programa
samo sakam da procitam tuka od vas deka imate programa
jas vaka gledam
ako zememe edna politicka partija taa ni ja pretstavuva svojata programa na nas obicnite smrtnici
ne e bitno dali e VMRO ili SDSM ili DUI ili bilo koja partija vo svetot levicari desnicari imaat programa
i im ja iznesuvaat na site gragani (obicni smrtnici)
sekoja organizacija dali e nevladina organizacija dali se izvidnici dali e bilo sto mesto za sobiranje imaat svoja programa i imaat cel
jas do sega ne procitav od vasa strana nesto za vasata cel i za vasata programa
sekoja crkva si ima svoi ceremonii
dali e pravoslavna ili katolicka dali e muslimanstvo budizam protestanti
ne e bitno koja i da e religija sto ima hramovi znaeme nie obicnite smrtnici za sto sluzat ovie hramovi
ama za vasiot hram ne znaeme zosto sluzi???
P.S
mislam deka i ti mnogu ubavo mi gi razbiras site ovie prasanja neli????
pozdrav
KORKA