Бугарски историчар: Додека спиевме, Скопје создаде Македонци во Егејска Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
Осум теми.
И кога ви кажуват дека има говор на омраза немоите да врескате.

И кога ви кажуват дека национален спорт во МКД е антибугаризмот немоите да врескате.

И кога земат реципрочни мерки, немоите да врекате.

Това са фактите.

Велиш 8 теми има. Сега сите теми од бугари ќе ги избришеме и вас ќе ве банираме, па ќе нема ни една тема ни антибугаризам. За вас само таква „демократија“ треба, ништо помалку. Што барате на Македонски форум, љубов да не ширите или мир во светот? Иди таму мафни се и одлогирај се за навек.
Во врска со бугарскиов професор би му препорачала кога ќе оди во Егејска да земи и лупа со себе, така ќе најде некој бугар.

Моме, нема да не уплашеш. Дискусиата такива како тебе jа разбират како баниране.
"Не те чух шо кажа, ама не си во право". ;)

Велиш 8 теми има. Сега сите теми од бугари ќе ги избришеме и вас ќе ве банираме, па ќе нема ни една тема ни антибугаризам. За вас само таква „демократија“ треба, ништо помалку. Што барате на Македонски форум, љубов да не ширите или мир во светот? Иди таму мафни се и одлогирај се за навек.
Во врска со бугарскиов професор би му препорачала кога ќе оди во Егејска да земи и лупа со себе, така ќе најде некој бугар.
Нема потреба од нервоза, не задираат во националното ткиво, туку само го јакнат. Нивните методи во последните 22 години направија самосвеста како Македонци да ни се зголеми. Така да остави ги, они може пропагираат Бугарштина ама работат за Македонштината.

Јас би рекла микроскоп, ни со лупа нема да може да ги детектира. :) Може и со микроскоп ќе биде неуспешна потрагат. Не може, туку сигурно.

Јас би рекла микроскоп, ни со лупа нема да може да ги детектира. :) Може и со микроскоп ќе биде неуспешна потрагат. Не може, туку сигурно.
А па македонци един до друг во егеиот.

А па македонци един до друг во егеиот.
Не сите, има и по некој Турчин и по некој помак во Тракија, а има ретко и некои Македонци со епитет Бугарин, а огромното мнозинство се со епитет Грчки пред Македонец (Грците покрај асимилацијата и Пунците ги направија Македонци, што не е далеку од вистината :) ). Така да кога ќе видиш пак се сите Македонци. :)
И навивачите од Атина кога сакаат да ги навредат навивачите од Солун и воопшто жителите на цела област Македониа во Грција го користат зборот „Вулгарос“(ring a bell?), што за Македонци во Егејска Македонија е навреда, а за оние кои печатната грешка ја сметаат за нација, тоа е доказ за Бугарштината во Егејска Македонија.

.....многу ми се допадна фразата ‘долгата рака на Скопје‘ хахахааааа :D

Специјален поздрав до историчарот Даскалов ......

Илинден (нов стил 2010 ) Овчарани - Лерин настапува Синтезис со македонската песна ‘Помолила Бога Маца‘

......на бурмата пишуваше име Димитрија ,име Димитрија јунак МАКЕДОНСКИ.;)

Глупости трескање и тоа ќе речеш професор бил па малце попаметен демек, ама џабе од бугарин што може да очекуваш.
Како може да создадеш нешто што отсекогаш постоело бре идиоту!

.....многу ми се допадна фразата ‘долгата рака на Скопје‘ хахахааааа :D

Специјален поздрав до историчарот Даскалов ......
Леее сега го приметив ова, типот е испириран од книгата „Долгата рака на Израел“(од Рабинович мислам дека беше).
Ова веќе преоѓа во параноја од Македонија. Ова веќе е сомнеж во сопствениот идентитет. Да не споредиш со начинот на дејствувањето на Евреите, е тоа е веќе комплимент.

Не би се зачудил дека типов прима плата од Македонски патриоти. :)

Леее сега го приметив ова, типот е испириран од книгата „Долгата рака на Израел“(од Рабинович мислам дека беше).
Ова веќе преоѓа во параноја од Македонија. Ова веќе е сомнеж во сопствениот идентитет. Да не споредиш со начинот на дејствувањето на Евреите, е тоа е веќе комплимент.

Не би се зачудил дека типов прима плата од Македонски патриоти. :)

И повеќе од комплимент ќе да е , ова за мене е исказ на притаен восхит со поголема доза на љубомора ......
Но неисе , камо среќа да бевме толку моќни , јас баш би сакал .:)

Инаку од искажувањата на професорот произлегува една легитимна теза која треба да ја разгледаме. ......додека бугарчињата на нас сакаат на глава да ни се качат со таканаречени комисии по неусогласени истории треба во исто време да кажат дали имаат усогласена таква со грците ........ ......

Да поентирам ....ако грче/гркоманче сега каже во ВСВ Бугарија која беше сојузник на Хитлер , не окупира и ги депортираа Евреите или Старите Бугари кога дојдоа на Балкан беа диво пљачкашко племе дали тоа од бугарска страна ќе се свати како говор на омраза или ние имаме ексклузивни права .:rolleyes:

тамо историските им ‘вистини‘ не важат ...или се плашат од веројатноста да добијат една заушка .....ако кажат .....

И повеќе од комплимент ќе да е , ова за мене е исказ на притаен восхит со поголема доза на љубомора ......
Но неисе , камо среќа да бевме толку моќни , јас баш би сакал .:)

Инаку од искажувањата на професорот произлегува една легитимна теза која треба да ја разгледаме. ......додека бугарчињата на нас сакаат на глава да ни се качат со таканаречени комисии по неусогласени истории треба во исто време да кажат дали имаат усогласена таква со грците ........ ......

Да поентирам ....ако грче/гркоманче сега каже во ВСВ Бугарија која беше сојузник на Хитлер , не окупира и ги депортираа Евреите или Старите Бугари кога дојдоа на Балкан беа диво пљачкашко племе дали тоа од бугарска страна ќе се свати како говор на омраза или ние имаме ексклузивни права .:rolleyes:

тамо историските им ‘вистини‘ не важат ...или се плашат од веројатноста да добијат една заушка .....ако кажат .....
Дали Бугарската армиja се биеше против Хитлер?И зашто вака убаво избегнувате този момент? Нешто срам, развалува мита или...?

се биеше, нема дилема, ама на самиот крај кога бугарите веќе видоа дека нема каде..и мењаат страна во последен момент како и секогаш до сега..и?

Дали Бугарската армиja се биеше против Хитлер?И зашто вака убаво избегнувате този момент? Нешто срам, развалува мита или...?

Сите знаеме зошто и кога се бореше ....во истата година кога Англија и САД ја бомбардираа Софија вие се боревте против Хитлер .

Колку ми е познато , а скопската локална историја ми е доста позната , вие уште се немате извинето за Радио Софија преносите во 1944 дека бугарската армија го ‘ослободи‘ Скопје .

Некој спомна срам .....:rolleyes: .

Туку ништо не спомна дали ви се усогласени историите со гречланд , сигурно се тип-топ усогласени пошто заедно сте рамноправни членки во две престижни светски организации , нели .....

бу:гомце:аришча... :cautious:
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 17:26 ---
Инаку јас мислам дека сите "бугари" на форумов,се мозочно из:cenzura:бани Македонци од Пиринска..

Сите знаеме зошто и кога се бореше ....во истата година кога Англија и САД ја бомбардираа Софија вие се боревте против Хитлер .

Колку ми е познато , а скопската локална историја ми е доста позната , вие уште се немате извинето за Радио Софија преносите во 1944 дека бугарската армија го ‘ослободи‘ Скопје .

Некој спомна срам .....:rolleyes: .

Туку ништо не спомна дали ви се усогласени историите со гречланд , сигурно се тип-топ усогласени пошто заедно сте рамноправни членки во две престижни светски организации , нели .....
Дали се бореше те прашам? Извини, но бомбардировките почнаха доста поназад во времето. Можеш да го провериш. :)
Това во болд - дали да се смеjaм, дали да плачам??? :vozbud:
Вие изпадивте Германските армии и Бугарската... па па па... митови и легенди на квадрат.
Аjде малце посериозно, не сме на кафеjaнски муабет после 5-10 ракии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom