- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.344
- Поени од реакции
- 15.628
Многу јак спојлер за тие што го немаат гледано Game of thrones или не?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу јак спојлер за тие што го немаат гледано Game of thrones или не?
Ќе си гледаат навреме. Се замарам втора сезона да не ја спојлерисаат инаку се знае колку е толеранција: ден-два откако ќе излезе епизодата, после е послободно.Многу јак спојлер за тие што го немаат гледано Game of thrones или не?
Не бе, јас онака спомнав, ако моеш и раскажи ми ја у следниот постЌе си гледаат навреме. Се замарам втора сезона да не ја спојлерисаат инаку се знае колку е толеранција: ден-два откако ќе излезе епизодата, после е послободно.
Така и со Lost беше.
Гледајте да не ви раскажуваат![]()
Април.Не бе, јас онака спомнав, ако моеш и раскажи ми ја у следниот пост
Кога искача втора сезона, да знам кога да почнам да ја гледам?
Не бе, јас онака спомнав, ако моеш и раскажи ми ја у следниот пост
Кога искача втора сезона, да знам кога да почнам да ја гледам?
Немој да ги пумпаш очекувањата од Separation, многу едноставен филм е, и многу реален. Добра глума исто така.Znaci 2ta filmovi so najgolem bum od 2011 uste gi nemam gledano.
The Artist
Separation
![]()
http://www.imdb.com/news/ni20712331/А Меланхонија од што доби награда?
Another Disappointment.. ovaj Earth (2011)
![]()
What the actual fuck, Io? (oбично кога сум разочаран од филм/серија тука е иосоно да го кривам) Филмов не заслужува ни најмалиот маркетинг кој го имаше, не пак победник на Санденс и слични фестивали каде се промовираат вакви инди филмчиња. Само во мрак, во абисот и никогаш надвор. Овој е за претенциозни хипстери и не заслужува одвоеното време. И смрди и има вошки.
There.
Туку можеби ќе навлезам во спојлери, па you know.. на ваш ризик и слично. Минимални сепак, ништо повеќе од обичен трејлер што содржи. Oдкај да почнам.. А, му се допаднал на Иосоно. Стварно бе? Како прво колку лош тајминг има филмот, со Меланхолија и цел тој емоционален ролеркостер, со една неспоредлива плавуша со друга, со немање ни С од Сајфај. Зошто побогу таков нефункционален маркетинг, комплетно погрешна таргет група, зошто се претставуваат како блокбастери со фантастични фотошопирани кавери што репрезентираат најновото што филмската сцена го нуди atm? Mислам, океј прекинете со сликите од новиве планети, не го рекламирате Аватар.
Инаку, има бавни, тензични, статични yet фантастични драми и има драми во кои ништо не се случува и се моронски. Овој е вториот, можеби се одвиваше на втората планета каде светот е досаден. Имаме една анон која премногу се труди ама не дораснала за доловување емоција, поента, што и да е без дијалог. Првите 50минути не прозборува, другите 20 клише реплики, Мајкл Беј скрипта, секоја реплика прво вие ја кажуват во глава, потоа ја слушате истата повторена. Можеби и не беше до девојката, секоја прилика за суспенсија кулминираше со ирационална акција од актериве, нереални човечки потези или беше прекината од самиот филм, бели букви - толку и толку време напред. Ова ме потсети на V серијата, идат екстратеријалци на земјава, пред да слетат БАМ 4 месеца унапред каде гледаме соживот. Немаше шанса дадено филмот, сценариото да процвета. Вкорен го срозеа.
Приказната помалку одговори од лост.Се појавува во далечината mirror планета на нашата - втора земја. Многу малку релативна во однос на приказната. Онака, we're just gonna put.. that here, mkay. Беше точка одпрвин па патуваше накај нас, потоа во понатамошна точка каде се гледа доволно - необјаснљиво стопираше. За драматичен ефект, убаво да ја видеме, и доволно блиску за да евентуално се патува до неа. Како и да е нели, таа беше дупликат на нашата, од научна гледна точка заедно создадени, но не во стил дојдена од паралелен универзум, ама ипак дупликат во еволуцијата, технологијата, расата или барем така прикажано без потковано објаснување, без земено во предвид разноразните влијаниа. И не цел соларен систем, само земјата онака си дојде. И уште посмешно, ако се фокусирате убаво, во исто време од денот/ноќта можете да ја видите на разни позиции отколку претходниот пат.
Сценографијата беше патетична. Куќата во кое се одвиваше дејствието.. ај вака, да се изгасеа рефлекторите од позадина, ќе котираше највисоко меѓу најстрашните куќи од сите хорори соберено. Океј, требаше да има дупка во врата, некои минимални оштетувања, запустеност.. оваа имаше ОДРОНИ. Ѕидот соголен, се гледаа дупки, шкафчињата им се лупеше бојата, иако беа релативно нови, а не земени од подрум од минатиот век. Аt some point во една од собите немаше таван! Онака голи греди. И сето ова немаше позадинска намера и беше беспредметно претерување. Камерата смешна. Од тие што се тресат ама без вкус, без тој моден елемент. Онака рандом се тресеше. Зумираше како од мобилен. Зум х2, зум х4, зум х6.. квадрат по квадрат. Жал ми стануваше за неталентот од камерман понекогаш.
Одговори не чекајте, поврзаност со сај фај нема, глума недискутабилно. Ниту пак драмата, настрана сај фај елеменотот, не поентира. Само гледаме тишина 80 посто од времето, демек доловување длабочина па да сфатиме колку голема болка содржат во себе главните протагонисти. Ако не заспиете во меѓувреме. 3/10.
Сега ме замрзи да го пишам Rango. Погледнете го овој instead. Стварно.
Немој да ги пумпаш очекувањата од Separation, многу едноставен филм е, и многу реален. Добра глума исто така.
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 12:24 ---
http://www.imdb.com/news/ni20712331/
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 13:22 ---
Е ова е веќе солиден хејтерски ефорт. Поштуем.
Во кратки црти:
- кој дел од независен, нискобуџетен, анонимен... проект не го разбра?
- маркетинг катастрофа, едно гледање на трејлер, отиде филмот јабана. Јас имав среќа да не знам ништо за филмот додека го гледав. До сцената со контактот (која ја има и во трејлерот) не знаев дали ќе испадне како што е или нешто сосема десетто.
- пишав и дека е драма, sci/fi е незначително. again, што очекуваше, марсовци?
- science пропусти има мал милион, let it go. Роботи се кршеа од ќотек минатата недела.
- сценографијата била патетична? ти да направиш поарна со 200 000 за цел филм.
Туку, она што заборавив да го пишам во Фринџ а сакав пред некој месец:вака некако би требало да изгледа кога се соочуваш со можноста да постои друг ти. WTF е она во Фринџ? Питер му ја мести Оливија на оној со цвикерите, зошто не била неговата Оливија. Гоу фак јоурселф Питер! Самата појава мора да ти предизвика некакви емоции на некое ниво. Не и е сестра близначка. Двете Оливии се мразат понатаму. Комплетно сите се лишени од емоции кон своето друго јас. Или трето. Не го хејтам Фринџ супер серија е, само многу плитко навлегува во овие работи.
Луѓето би се однесувале многу поинаку, филмов не дава одговори но ни дава тема за размислување.
Кога ќе размислам подобро, можеби не треба да го гледаш Separation![]()