Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ova e cista dezinformacija....preminal od svetlata na temnata strana....
Covekot uvidel kolku e pogresna vashata shkola i ednostavno ja napushtil....intelugjenten bil krishnamurti....
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 05:04 ---

Ipsissimus
ne e kasno da se "spasish"......pogledni go krishnamurti.....pameten bil covekot....
cist prijatelski sovet....
Се е дезинформација кога се нема друг аргумент! Кога веќе е дезинформација, истражи кај кој бил Кришнамурти во Англија, и зошто Англија и сподели!
Знаеме дека не ти се допаѓа телемата, но не само О.Т.О. како Ред го отфрли тој будала како месија во тие времиња!
Само залутан лудак би помислил дека Кришнамурти би спасувал некој!

Ако сите ги следите кои зборуваат за љубов и ги сметате за спасители, никаде нема да стигните!
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 05:21 ---
Јас сум секретар на Сојуз на пчелари на Македонија. Зошто не аспирираш кон членство во нашиот ред? И ние имаме одора, и тоа мошне импресивна, ритуали (тоа чадењето околу пчелите) и ред други практики за унапредување на поединецот и неговото место во општеството. И плус на се тоа немаме ни закони ни бакрачи, прави што ти е воља, без либри, без ѕвезди, ајвази и ајвани. Сертифицирани сме во меѓународната пчеларска асоцијација како Македонија, а не фиром. Нашите големи мајстори се носители на значајни признанија и ордени, меѓу кои и "Златно улиште со три трута" од Британската круна и многу други. Одбери мудро.
И не е лоша понудата! :)
Пчелите и нивната кошница имаат одредена симболика во некои масонски редови.
Еден мој брат е пчелар! Не е лошо тоа!
Имате закон, како немате! Би отворил пчела кога е облачно? Би ја чадел кога не е ок времето надвор? Би и го зел медот ако има малку?Би ја отворил на прва паша ако сеупште е ладно?
Делба на пчела(роење) секогаш се прави со мамец или зависи?
Пчелите имаат Ред! А човекот се обидува да го наруши тој ред или да се соедини и да ги научи законите на тој Ред! И да ја ограбува и лаже самата пчела, без таа да забележи! Човечка работа!
Твојот пример е точно што работи Црната Ложа!
благодарам за примерот!

P.S. Прашањата беа реторички, не оди офтопик.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
И не е лоша понудата! :)
Пчелите и нивната кошница имаат одредена симболика во некои масонски редови.
Еден мој брат е пчелар! Не е лошо тоа!
Имате закон, како немате! Би отворил пчела кога е облачно? Би ја чадел кога не е ок времето надвор? Би и го зел медот ако има малку?Би ја отворил на прва паша ако сеупште е ладно?
Делба на пчела(роење) секогаш се прави со мамец или зависи?
Пчелите имаат Ред! А човекот се обидува да го наруши тој ред или да се соедини и да ги научи законите на тој Ред! И да ја ограбува и лаже самата пчела, без таа да забележи! Човечка работа!
Твојот пример е точно што работи Црната Ложа!
благодарам за примерот!
Токму така, пчеларството ни е само параван да ја скриеме нашата вистинска природа--ние сме Црната Ложа! Во најмала рака сме 10^28 пати посилни од вас, и кога Фродо ќе го однесе прстенот во Мордор, конечно ќе ве уништиме, еднаш за навек!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Токму така, пчеларството ни е само параван да ја скриеме нашата вистинска природа--ние сме Црната Ложа! Во најмала рака сме 10^28 пати посилни од вас, и кога Фродо ќе го однесе прстенот во Мордор, конечно ќе ве уништиме, еднаш за навек!
;)
Добар!

Инаку, да ве прашам, дали знаете нешто за Алан Бенет? Што мислите за овој човек?
Дали некогаш сте ги читале неговите размисли? Дали сте запознаени со неговиот живот?

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
;)
Добар!

Инаку, да ве прашам, дали знаете нешто за Алан Бенет? Што мислите за овој човек?
Дали некогаш сте ги читале неговите размисли? Дали сте запознаени со неговиот живот?
Нема мене да ме вовлечеш во такви замки. Големите мајстори на Црната Ложа добро ме научиле како да се справам со вас. Очекувај гневот на Црната Ложа да удри по твоите слабини, о ти изгубена душо која луташ во непознатото!!!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Може некој да даде свое мислење за овој човек...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Се е дезинформација кога се нема друг аргумент! Кога веќе е дезинформација, истражи кај кој бил Кришнамурти во Англија, и зошто Англија и сподели!
Знаеме дека не ти се допаѓа телемата, но не само О.Т.О. како Ред го отфрли тој будала како месија во тие времиња!
Само залутан лудак би помислил дека Кришнамурти би спасувал некој!
Koi argumeti gi sakas??'...odi i procitaj ja negovata biografija za da RAZBERESH.......nema potreba da istrazuvam koj bil toj vo Anglija.
Znam shto kazuva covekot i dovolno mi e....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Koi argumeti gi sakas??'...odi i procitaj ja negovata biografija za da RAZBERESH.......nema potreba da istrazuvam koj bil toj vo Anglija.
Znam shto kazuva covekot i dovolno mi e....
Штом ти е доволно, оди си по патот и следи го. Никој не ти вели не!
Барем не ние телемитите...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
;)
Добар!

A ti znaesh li za Elena Blavatskij ??

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Да, нејзините книги се препорачана литература. Нејзината книга Гласот на Тишината е издадена и како дел од Equinox Vol.III No.1
http://hermetic.com/crowley/equinox/iii/i/LIBER71/lib71a.html
Се надевам ќе излезе ова чудо на македонски некогаш.
Pa ona vi e edna od fondatorite....
Nego drugo sakav da te prasham....vashata shkola e poveke okultna ili ezoterna???
Greska sum ili e poveke okultna.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Pa ona vi e edna od fondatorite....
Nego drugo sakav da te prasham....vashata shkola e poveke okultna ili egzoterna???
Greska sum ili e poveke okultna.....
Треба да се запознаеш со структурата на Надворешните Редови и како работат... Таа е иницијант, ништо повеќе.
О.Т.О. е полутаен ред. Има документи за тоа.
А и во Книгата на Законот е дадено ритуалите пола да бидат знајни пола не.
Егзотеријата создава проблеми ништо повеќе, според мене.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Треба да се запознаеш со структурата на Надворешните Редови и како работат... Таа е иницијант, ништо повеќе.
О.Т.О. е полутаен ред. Има документи за тоа.
А и во Книгата на Законот е дадено ритуалите пола да бидат знајни пола не.
Егзотеријата создава проблеми ништо повеќе, според мене.
A spored mene e obratno, okultizmot e problem....preoga i vo paganizam
Egzoterijata e samo ucenje,ne nosi posledici, doveduva do napredok....dodeka vo okultizmot mora i da "plakash nekoi danoci" okolu clenuvanjeto..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
A spored mene e obratno, okultizmot e problem....preoga i vo paganizam
Egzoterijata e samo ucenje,ne nosi posledici, doveduva do napredok....dodeka vo okultizmot mora i da "plakash nekoi danoci" okolu clenuvanjeto..
Окултно значи скриено(во превод) од неинициран.Знам што сакаш да ми кажеш. Стандарнтиот став на неупатени дека окултното е зло, сатанизам итн итн. Тука грешиш. Окултното е само непознто за неинициран кој што не е воведен во мистериите на учењето.
Плаќаат луѓето секакви членарини, од обична библиотека па до разни ресторани итн итн... Не знам зошто ова да е проблем.

Егозтеријата ги меша вистинските симболи... најголем преставник на егзотеријата се оние wanna be иницијанти, мистичари, кои не се иницираат заради оваа или онаа нивна причина(не се мешам) и кои немаат допир до вистинската вредност на еден симбол.
Тие само толкуваат и ништо повеќе.
Напредок донесува само вистинска посветеност и пристап до информации.
П.С. Егзотеријата не е учење, туку искасапено, скратено знаење кое е дозволено да излезе надвор, и во кое се губат вистината и напредокот. Тоа е егзотеријата.
Според тебе, најдобро е да го следиме сите Ошо, Кришнамурти, лудите играња на Гурџиев... Знам :)
Не велам не, и тоа е дел од патот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Окултно значи скриено(во превод) од неинициран.Знам што сакаш да ми кажеш. Стандарнтиот став на неупатени дека окултното е зло, сатанизам итн итн. Тука грешиш. Окултното е само непознто за неинициран кој што не е воведен во мистериите на учењето.
Плаќаат луѓето секакви членарини, од обична библиотека па до разни ресторани итн итн... Не знам зошто ова да е проблем.

Егозтеријата ги меша вистинските симболи... најголем преставник на егзотеријата се оние wanna be иницијанти, мистичари, кои не се иницираат заради оваа или онаа нивна причина(не се мешам) и кои немаат допир до вистинската вредност на еден симбол.
Тие само толкуваат и ништо повеќе.
Напредок донесува само вистинска посветеност и пристап до информации.
П.С. Егзотеријата не е учење, туку искасапено, скратено знаење кое е дозволено да излезе надвор, и во кое се губат вистината и напредокот. Тоа е егзотеријата.
Според тебе, најдобро е да го следиме сите Ошо, Кришнамурти, лудите играња на Гурџиев... Знам :)
Не велам не, и тоа е дел од патот.
Egzoterijata e samo ucenje za vnatreshen razvoj kaj covekot,znaci imash i golem broj na uciteli koi na svoj nacin ja objasnuvat toa..sekoj so svoeto neli
dodeka okultnoto,kako shto ti velish neli bukvalno-tajno,e losho koga ke se soedini so magiite i preogja vo satanizam. Site tie inicijacii i ceremonii nemat ama bash nikakva povrzanost so razvoj kaj covekot.
Duri i tvojata inicijatorka elena ima pocnato so egzoterija pa skrenala od patot.
PS A okolu dancite na gospodin G......daleku si ti od toa da mozesh da gi razberesh...po okultno-zdravje

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Egzoterijata e samo ucenje za vnatreshen razvoj kaj covekot,znaci imash i golem broj na uciteli koi na svoj nacin ja objasnuvat toa..sekoj so svoeto neli
dodeka okultnoto,kako shto ti velish neli bukvalno-tajno,e losho koga ke se soedini so magiite i preogja vo satanizam. Site tie inicijacii i ceremonii nemat ama bash nikakva povrzanost so razvoj kaj covekot.
Duri i tvojata inicijatorka elena ima pocnato so egzoterija pa skrenala od patot.
PS A okolu dancite na gospodin G......daleku si ti od toa da mozesh da gi razberesh...po okultno-zdravje
Точно, многу учители и многу следбеници далеку од езотеријата и вистинските пракси.

Ништо не е лошео кога се работи за праксит. Се зависи за што се користи и како. Жилетот само по себе не е ниту добар ниту лош. Но некој го користи за бричење, друг за колење! До човекот е! Затоа ние сакаме сакаме стабилни и силни луѓе!

Ок, тука ќе го прекиниме муабетот. Падна нивото на муабетот. Заглавивме... не би дрдорел овде со тебе што се иницијации, што е МАГИКА, што е церемонија и нормално поврзаноста на иницијацијата со развојот на човекот.
Ќе се сложам со тебе недраго, бидејќи не би сакал да кажам нешто што не треба.

Од се сум јас далеку кога се работи за твојот пат. ;)
И тоа е добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom