Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.255
- Поени од реакции
- 12.266
Се е дезинформација кога се нема друг аргумент! Кога веќе е дезинформација, истражи кај кој бил Кришнамурти во Англија, и зошто Англија и сподели!Ova e cista dezinformacija....preminal od svetlata na temnata strana....
Covekot uvidel kolku e pogresna vashata shkola i ednostavno ja napushtil....intelugjenten bil krishnamurti....
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 05:04 ---
Ipsissimus
ne e kasno da se "spasish"......pogledni go krishnamurti.....pameten bil covekot....
cist prijatelski sovet....
Знаеме дека не ти се допаѓа телемата, но не само О.Т.О. како Ред го отфрли тој будала како месија во тие времиња!
Само залутан лудак би помислил дека Кришнамурти би спасувал некој!
Ако сите ги следите кои зборуваат за љубов и ги сметате за спасители, никаде нема да стигните!
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 05:21 ---
И не е лоша понудата!Јас сум секретар на Сојуз на пчелари на Македонија. Зошто не аспирираш кон членство во нашиот ред? И ние имаме одора, и тоа мошне импресивна, ритуали (тоа чадењето околу пчелите) и ред други практики за унапредување на поединецот и неговото место во општеството. И плус на се тоа немаме ни закони ни бакрачи, прави што ти е воља, без либри, без ѕвезди, ајвази и ајвани. Сертифицирани сме во меѓународната пчеларска асоцијација како Македонија, а не фиром. Нашите големи мајстори се носители на значајни признанија и ордени, меѓу кои и "Златно улиште со три трута" од Британската круна и многу други. Одбери мудро.
Пчелите и нивната кошница имаат одредена симболика во некои масонски редови.
Еден мој брат е пчелар! Не е лошо тоа!
Имате закон, како немате! Би отворил пчела кога е облачно? Би ја чадел кога не е ок времето надвор? Би и го зел медот ако има малку?Би ја отворил на прва паша ако сеупште е ладно?
Делба на пчела(роење) секогаш се прави со мамец или зависи?
Пчелите имаат Ред! А човекот се обидува да го наруши тој ред или да се соедини и да ги научи законите на тој Ред! И да ја ограбува и лаже самата пчела, без таа да забележи! Човечка работа!
Твојот пример е точно што работи Црната Ложа!
благодарам за примерот!
P.S. Прашањата беа реторички, не оди офтопик.