Mnogu mi e milo sto ima seuste Hristijani i Muslimani so cist pogled. Fobija ima od dvete strani,ima Hristijanifobija i Islamofobija,no,se nadevam deka ke se slozis deka dveve strani se,sto bi rekol Ljube,Bandi Kriminalni,a ne nekoi vernici. Jas ubeden sum i odgovorno go velam ova deka luge koi odat vo dzamija,obavuvaat namaz (molitva),iskreni vernici se,takvo nesto ne bi im padnalo na pamet. Nitu na Ednite nitu na Drugite. Koga god da se slucilo vandal vrz nekoja Dzamija,nikogas na pamet ne mi dosle iskreni hristijanski vernici. Sekoj nered od nepismeni doagja. Ulicari,organizirani bandi,prepuknuvanja od nepismeni po forumi ili fb.... a Nikako od luge koi sedat i go pominuvaat vremeto doma vo Citanje,Izucuvanje na Verata,vo Molitva......
A Ubeden sum deka sekogas se podbocnuvani od nekoj TRET.
Naj dobar primer za toa ni e slucajot 911.
http://www.galaksija.com/cof20.htm Citaj ke ti bide jasno.
Za Albancite,ne gi sakaat nitu Albancite Vernici na Amerikancite,osven onie koi se poveke politicki nastroeni. Do vcera se cinese deka i Libijcite gi sakaa Amerikancite ama ne bilo taka.
Bjorn,neli primetuvas kolku si i ti uporen da frlis tuka iskra kako bi potpalil ogan ? Ne ti e Stram koga za Human covek se smetas i ne opredelen,pa da rabotis na pomiruvanje ? Toa li e Ateizmot ? Pa usti takvi kako tebe site Bombi gi ispofrlaa. Mnogu daleku polos si od onie koi palat crkvi i od onie koi palat dzamii,zatoa sto palenjeto predizvikano e od vasa strana.
--- надополнето: 26 декември 2011 во 15:03 ---
Se slucuva,se stepale deteto moe i deteto na komsijata,igrajki,deca,ludi.... ama se pojavuva Bjorn od nekade i ne na bratcinjata nivni da im kaze; "Abe,deca ko deca,igrajki,se podudrile.... bilo pominalo...." toj im vika; "Bratceto tvoe ne bese krivo,onoj prvo go turna i zgora na toa mu ja opsu sestrata,da sum jas na tvoe mesto i dvajcata ke gi istepam." A i na drugiot mu vika: "Bratti ne bese vinoven,onoj prvo mu udri slakanica a bratceto tvoe celo vreme vikase,izvini,zgresiv.... a ovoj samo go udirase...."
Dali mozete od strana da go primetite Bjorn na sto lici ?
--- надополнето: 26 декември 2011 во 16:13 ---
Procitaj tuka:
http://www.galaksija.com/cof8.htm