Законот на Телема

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тебе, кој сеуште скиташ во Дворот на Профаните сеуште не можеме да ти откриеме се; но лесно ќе разбереш дека светските религии се само симболи и превези на Апсолутната Вистина. Исто како и философиите. За посветеникот, кој сиве овие работи ги гледа одозгора, не постои потреба за избор меѓу Буда и Мухамед, меѓу Атеизам и Теизам. Liber X
http://heptagramxi.wordpress.com/2011/11/23/цитати/
Единствениот двор во кој скитам е дворот од мојата куќа, но сега има снег па и таму не скитам.
Инаку, не знам што ми е попретенциозно во цитираниов пасус. Дали претензијата за постоење на апсолутна вистина, или претензијата апсолутната вистина да е во посед на таен ред формиран од неколку наркомани набркани од масонските ложи. Единствената поголема претенциозност е веројатно Еврејската, каде што ЕДИНСТВЕНИОТ ВИСТИНСКИ БОГ во историјата им се појави токму нив, токму во тоа време за да ги спаси. Многу е веројатно тоа.

Без навреда, но кога ќе слушнам дека некој оперира со термин апсолутна вистина, јас право во клозет трчам. Толку немање чувство за иронија и дистанца е despicable.

Оваа поделбата на профани е иницирани е посебна приказна. Не е типична само за тајните редови, се сретнува и во други форми на општествен живот. На пример членовите на Национал Социјалистичката партија се иницирани, оние кои не се членови се профани. Од аспект на Ничеовата филозофија на пример, оној кој го разбира и прифаќа учењето на Ниче е инициран, другите се профани. И така, ad infinitum.

Дајте малку историска дистанца, и компаративно проучување на таквите појави. Никој не го приметува лудилото додека е дел од него...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Ја сум инициран во друг таен ред, толку таен што не смеам ни името да му го напишам, и сум левел 37 Паладин во него. Следејќи ја езотериската пракса на мојот ред, со 100% сигурност тврдам дека твојата пракса и верување се комплетно погрешни, и само ние имаме увид во Апсолутната вистина.
Јас сакам само да го демантирам овој над мене и тој што го цитирал во однос на Апсолутната вистина.
Апсолутната вистина не припаѓа на ниту еден ред или друштво. Таа е наследство на еден, бесмртен човек, кој до неа може да стигне со тоа што ќе ги отсече со мач главите на другите(исто бесмртни, но смртни доколку друг бесмртен им ја отсече главата со мач) трагачи по Апсолутната вистина.
Значи, џабе се натегате. Апсолутната вистина е привилегија на победникот во битката на бесмртни мачувалци.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас сакам само да го демантирам овој над мене и тој што го цитирал во однос на Апсолутната вистина.
Апсолутната вистина не припаѓа на ниту еден ред или друштво. Таа е наследство на еден, бесмртен човек, кој до неа може да стигне со тоа што ќе ги отсече со мач главите на другите(исто бесмртни, но смртни доколку друг бесмртен им ја отсече главата со мач) трагачи по Апсолутната вистина.
Значи, џабе се натегате. Апсолутната вистина е привилегија на победникот во битката на бесмртни мачувалци.
There can be only one...

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Излези мајсторе на мегдан, да видиме кој е поапсолутен.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Излези мајсторе на мегдан, да видиме кој е поапсолутен.
Со lvl 37?
Ја сум lvl 42 Shaban-Hunter, користам science softener као мејн спел, иам јак ризистанс на релативни ствари, сум тренирал мачување со Болеслав, сум се ебел со типка на Титаник...
Не викам дека сум најапсолутен. Сигурно има некој поапсолутен од мене. Ама ај прво среди го тој телемитот, па може ќе се мачувам со тебе. Ако те бива.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Со lvl 37?
Ја сум lvl 42 Shaban-Hunter, користам science softener као мејн спел, иам јак ризистанс на релативни ствари, сум тренирал мачување со Болеслав, сум се ебел со типка на Титаник...
Не викам дека сум најапсолутен. Сигурно има некој поапсолутен од мене. Ама ај прво среди го тој телемитот, па може ќе се мачувам со тебе. Ако те бива.
На мојот втор квест, му ја отсеков главата на Емиин Унџел, уште додека со лоша шминка го глумеше Црна Арапина. Свесен ли си која апсолутност е тоа?
--- надополнето: 26 декември 2011 во 10:23 ---
Не е телемит. Сатамит е. Сатамит = станист + телемит. Или можда телесат?
телемит+таен абсолвент и сатанист = телетабис

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
На мојот втор квест, му ја отсеков главата на Емиин Унџел, уште додека со лоша шминка го глумеше Црна Арапина. Свесен ли си која апсолутност е тоа?
Анасана!
Мене сабквест ми беше, го следев до битпазар, ама сабајлето не земав стамина поушн и не си фортифицирав индјуренс, па коа го видов, ме исплаши со тоа погледот, ем без шминка погрдо било копилето...ми се стресе рака, го скалпував малку и избегав.
Ме замисли....ај ќе те остаам за друг пат. Прилично Апсолутен низаеден.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
[quote="Raziel, post: 4654582, member: 5549"
Ме замисли....ај ќе те остаам за друг пат. Прилично Апсолутен низаеден.[/quote]

Кога е сончево, имам и до 80% readout на апсолутометарот, а и тие 20% ми се чини ги имам, само инструментот има релативна грешка од 20%.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Кога е сончево, имам и до 80% readout на апсолутометарот, а и тие 20% ми се чини ги имам, само инструментот има релативна грешка од 20%.
Мојот покажува некои 64,2% на сонце. Навечер го ставам во черепот на Џими Хофа(си го чувам како сувенир), па неам поим колку покажува.
Ми рекоа дека главен компонент за отфрлање на процентот на релативна грешка бил каменот шо го измоча Shatner од бубрег. Сакав да одам на аукција и да го купам, ама слушнав Кијану Ривс бил таму, а ја со скромни 64,2% апсолутност, не би да ризикувам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сега гледам дека Хептаграм со право ја напушти темава....Премногу суетни и фрустрирани ликови, желни да го понижат, деградираат и исмеваат тоа што е off limit за нив.
Знам некој ќе префрли дека и јас напаѓав на форумов, да, го критикував лицемерието и манипулацијата таму каде што ја гледав. Но во овој случај не се работи за ништо друго, освен обезвреднување со цел да се воздигне обезвреднувачот.
Истите оние кој плукаат, тврдејќи дека Апсолутната Вистина непостои, пласираат позиции од кои не се спремни да одстапат и да се обидат да погледнат ниту за милиметар. Не затоа што не се способни да разберат што е поентата, туку затоа што и слугуваат на својата суета.
За сплетките позади "сцена" кој ми се прават и да не зборувам! Користење лаги, клевети и слично.....
Многу бедно во секој случај....
Некој очигледно тоне овде, само незнам кој! И некој очигледно своите постапки ги должи на "фасцинацијата" спрема одредена личност, само што тоа не сум јас!
Во секој случај, чуството е обострано, максимално сум разочаран од одредени личности од кој не го очекував ова.
Не очекувајте дискусија со мене повеќе на оваа тема.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:pos::pos::pos::pos:
Сега гледам дека Хептаграм со право ја напушти темава....Премногу суетни и фрустрирани ликови, желни да го понижат, деградираат и исмеваат тоа што е off limit за нив.
Знам некој ќе префрли дека и јас напаѓав на форумов, да, го критикував лицемерието и манипулацијата таму каде што ја гледав. Но во овој случај не се работи за ништо друго, освен обезвреднување со цел да се воздигне обезвреднувачот.
Истите оние кој плукаат, тврдејќи дека Апсолутната Вистина непостои, пласираат позиции од кои не се спремни да одстапат и да се обидат да погледнат ниту за милиметар. Не затоа што не се способни да разберат што е поентата, туку затоа што и слугуваат на својата суета.
За сплетките позади "сцена" кој ми се прават и да не зборувам! Користење лаги, клевети и слично.....
Многу бедно во секој случај....
Некој очигледно тоне овде, само незнам кој! И некој очигледно своите постапки ги должи на "фасцинацијата" спрема одредена личност, само што тоа не сум јас!
Во секој случај, чуството е обострано, максимално сум разочаран од одредени личности од кој не го очекував ова.
Не очекувајте дискусија со мене повеќе на оваа тема.
hahahahhaa,,,,pa neli voljata ostanuva sekogash ista...
neshto te napushti tvojta......:pos:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.888
^ Е само си нам ти фалио.

Се зезам.
More the merrier