Професор со шлаканици воведувал ред на час

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
Стварно ги жалам денешниве наставници и професори, да кинеш нерви поради некој млад психопат на кој животниот пат му завршува во Идризово или во некоја темна уличка.

Друго има некои деца кој ни поправен дом и цел тим на психијатри не може да ги доведе во ред, а па не некој си професор кој нема ни право да удира шлаканици. Кратко, не е секој за во школо.

Треба да има и бараби и уличари кои ќе полнат затвори, што ќе им е на таквите школо?

Ама тоа вие, задолжително средно значи дека секој имбецил, уличар, манијак, психопат и сексуален перверзњак мора да оди на училиште. Само ги жалам децата кои навистина сакаат да научат нешто, колку и да се ретки таквите.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.315
Поени од реакции
18.398
Искрено ја сум за не шамари,боксови да им мава на тоа љочките у албанските паралелки кај нас..Не може некој од досада курназ да се праи..Не моеш секое дете да го цивилизираш ,една повратна и нека си учат у арачиново а не у центар на град проблеми да праат.
--- надополнето: Nov 27, 2011 11:20 PM ---
Се уплашиле Скопјанчињата од ЈБТ и одма се дознало, кај нас не шамари со боксој со стапчиња со што не дур се научивме на дисциплина, гледам наназад многумина и оправдуваат ваков чин, сепак професорот е втор родител.:D
ма претеруваат ова новинариве..у основно со шипка по газ не маваше професорот,и уште е така у 90% од школите и се фатиле за шамариве.Претходно и за тој по информатика..колку помрднати професори имало и петција сме потпишувале да ги бркаат само кој нема врски тој ке го сиса..

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Искрено ја сум за не шамари,боксови да им мава на тоа љочките у албанските паралелки кај нас..Не може некој од досада курназ да се праи..Не моеш секое дете да го цивилизираш ,една повратна и нека си учат у арачиново а не у центар на град проблеми да праат.
--- надополнето: Nov 27, 2011 11:20 PM ---

ма претеруваат ова новинариве..у основно со шипка по газ не маваше професорот,и уште е така у 90% од школите и се фатиле за шамариве.Претходно и за тој по информатика..колку помрднати професори имало и петција сме потпишувале да ги бркаат само кој нема врски тој ке го сиса..
А чекај само албанчинава се такви? Ние (македонците ) сме многу разбрани и цивилизирани а?
Не мешај националности, оти не си во право!

п.с. не сум албанец

Член од
17 август 2011
Мислења
10.315
Поени од реакции
18.398
А како така во елитнава социјалистичка гимназија се некој вакви има.
Верувај ваму најмалце ги има..Само има највеќе размазени и богати,моќни мамички кој гракаат ко гуски коа некој ке им го пипне детенцето..
--- надополнето: Nov 27, 2011 11:26 PM ---
А чекај само албанчинава се такви? Ние (македонците ) сме многу разбрани и цивилизирани а?
Не мешај националности, оти не си во право!

п.с. не сум албанец
Не може од 10 македонски паралелки да нема проблеми,а од 2 паралелки да летаат шамари,да влагаат родители со пиштоли..Не учиш тука не знаеш како е..Ако се курнази нека ги стаат у ПТТ па ке имаат и македонци по мерка да си ги мерат :)
--- надополнето: Nov 27, 2011 11:30 PM ---
Епа, тоа е тоа јас што кажувам. Има многу начини за да се смири ученикот. Не сфакам како може некој да го оправдува шамарот.
Уште ова да го одговорам.Вака беше у основно кај мене.Прва опомена,никој не го ферма професорот.Втор пат те запишува ама законски не смее да те избрка од час.Законски моеш да се жалиш кај директорката и да му намалат плата.Значи запишува он али пак му праат проблем.Трета мерка става кец..пак никој не го ферма..Зашто? На крај кецот ке му биде поправен..Така реално у Македонија шамарите се наједноставни за смирување.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Уште ова да го одговорам.Вака беше у основно кај мене.Прва опомена,никој не го ферма професорот.Втор пат те запишува ама законски не смее да те избрка од час.Законски моеш да се жалиш кај директорката и да му намалат плата.Значи запишува он али пак му праат проблем.Трета мерка става кец..пак никој не го ферма..Зашто? На крај кецот ке му биде поправен..Така реално у Македонија шамарите се наједноставни за смирување.
Не да го кажа ова убаво. И да му стави 1 ќе дојде некој од погоре и ќе му изнаправи притисоци милион и џабе е.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.315
Поени од реакции
18.398
Не да го кажа ова убаво. И да му стави 1 ќе дојде некој од погоре и ќе му изнаправи притисоци милион и џабе е.
Не е фората со притисоци..Ај во ЈБТ да може и да го бутнат ако запне некој професор.Ачковска пример као се заинати.Али генерално у цела држава имаат школиве некоја политика на пропуштање на пропалициве побрзо да ги отарасат,да не ги гледаат у школо више.У основно имав деца без врски што беа 100% професоркава ги молеше да не и идат на час и 3 ка сигурна да имаат,ама пак доваѓаа и проблеми и праеа.:) Ставање 1 у дневник не е никаква мерка више..За мене е али за тој што се глупира на час не е.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ах во колку школи низ Скопје и Македонија вакви работи поминуваат некажани. Ова е само случај во една од најпознатите скопски гимназии над кој медиумите можеа да извадат добра приказна. Мислам, кога мајката повлекла обвинение, јасно е колку е сериозен проблемот. Се исфорсира настанот колку да се има вест плус за печатење.
--- надополнето: Nov 27, 2011 11:39 PM ---
Не е фората со притисоци..Ај во ЈБТ да може и да го бутнат ако запне некој професор.Ачковска пример као се заинати.Али генерално у цела држава имаат школиве некоја политика на пропуштање на пропалициве побрзо да ги отарасат,да не ги гледаат у школо више.У основно имав деца без врски што беа 100% професоркава ги молеше да не и идат на час и 3 ка сигурна да имаат,ама пак доваѓаа и проблеми и праеа.:) Ставање 1 у дневник не е никаква мерка више..За мене е али за тој што се глупира на час не е.
И Ачковкса под директни притисоци од 1 има двојка ставено пред цел совет наставници на ЈБТ. Така да, никој не е имун на ургенции во државава наша.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Јас го оправдувам. Како тоа кога имало физичка казна имало поголема дисциплина, а денес со твоите класни опоменувања на час не можеш да одржиш контрола?

А како има професори шо можат да одржат дисциплина на часовите и без шамари? Е тоа е професор. А тој шо неможе или е слаб со живците нека си даде отказ.

По се изгледа штотуку и ти кажав.Од 35 деца (пример) во паралелка ти не можеш со сите да се разбереш.Ако ти толку мислиш дека можеш да се справиш со сите без шлаканици, оди работи како професор или како наставник.Во спротивно, кога не си бил под кожата на луѓето не пишувај тука без врска работи.Лесно е вака, позади монитор......
Ау да, а ти си бил под кожата на професор? Можеби си и ти некој професор "тепач" па затоа го браниш вој. А ако не си, оди биди професор и мавај шамари на кој ќе ти текне, мењавај училишта низ цела Македонија и да видиме до кај ќе стасаш.
Џабе се буниш, гледаш вој го избркале од работа, значи правдата е спроведена, а ти можеш само тука да коментираш, и никаков ефект да нема.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.555
Се јавија ангелчињата на темата и испишаа неверојатни 6 страни. Абе ало вас да ви лепне шамар професор денес, не верувам дека ќе си седите мирно во клупите и демек ај сеа помирни ќе сме, први ќе сте по директорки, адвокати, судови, полиции, FBI.

...шо народ имало у пм.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Незнам ти кога си бил основно, да не било пред 50 год?
И од кај го извадивте тоа дека законски не смее да те избрка од час? Луѓе, не прајме муабет за пред 100 год. Значи случкава е сега, во воа време , затоа не прајте глупи споредби.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Се јавија ангелчињата на темата и испишаа неверојатни 6 страни. Абе ало вас да ви лепне шамар професор денес, не верувам дека ќе си седите мирно во клупите и демек ај сеа помирни ќе сме, први ќе сте по директорки, адвокати, судови, полиции, FBI.

...шо народ имало у пм.
Да, ке се бунам ако не сум крив. Ама кој професор би ме шлакнал ако јас си седам мирен на час? Онака си седам и од чиста мира професоров како што си предава доаѓа накај мене и ми врзува шамар. Немој молимте, тоа нема шанси да се случи.
И плус, за да дојде еден професор до таква нервозна состојба за да те расшлака денес треба сварно некоја голема глупост да направиш и да го навредиш.
Значи за такви деца без памет некогаш одобрувам да бидат шлакнати, не секогаш, но ако претераат како што претпоставувам претерало детево, единствен начин за да го смири и да не му текне друг пат да го повтори истото, е шлаканица.
Ок ајде децава се чаламат, ама најмногу ме изненадува кога родител се буни, зошто професорот го удрил неговото дете. И наместо да праша што стварно се случило и да процени што е правилно, они по секоја цена си го бранат детето.Ко да е цветче за мирисање. И нормално детето покрај тие родители кои му ги поддржуваат глупостите што тој ги прави ке си постане уште поглуп и ке прави повеќе глупости за на крај да заврши во некој затвор или мртов под некој мост или сл. И после ке се фаќаат за глава, е па ако им е ич нема да ги жалам.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Да, ке се бунам ако не сум крив. Ама кој професор би ме шлакнал ако јас си седам мирен на час? Онака си седам и од чиста мира професоров како што си предава доаѓа накај мене и ми врзува шамар. Немој молимте, тоа нема шанси да се случи.
И плус, за да дојде еден професор до таква нервозна состојба за да те расшлака денес треба сварно некоја голема глупост да направиш и да го навредиш.

Сите сме биле/сме ученици и знаеме како е на час, на повеќето не им се седи мирни и сакаат да си зборуваат ова она,а професорот е тој кој што треба да го направи часот интересен и да ги натера учениците да слушаат.
И кога професорот знае дека казната за тоа шо ќе го удри е бркање од неговото работно место, зошто би го направил тоа? Со тоа докажува дека е психички нестабилна личност.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не, не оправдувам шлаканици во никој случај. Но ако живееме во нормално општество каде системот на казни во образованието функционира како што треба. Значи еден што учеше со мене дојде од ГУЦ, трета и четврта година имаше по 400 изостаноци во просек, не се ни појавуваше на часови, во лице пцуеше професори пред сите, да повторам, во ЛИЦЕ ПРЕД СИТЕ ги пцуеше, една професорка дури ја расплака од што сиротата не знаеше како да се справи со него. Јас ја имав најавторитетната класна во гимназијата која се залагаше на секој можен начин ропаков да претрпи санкции, но не му можеше ништо затоа што таа што беше педагог му беше врска и го донесе тука.

За вас нормално е да има 400 изостаноци и да помине година кога знаеме дека со 200 се оди на класен испит?

Е, затоа што е забрането бркање од часови, запишување во дневник и ставање 1 кога веќе знаеме дека ќе му ја поправат, што друго му останува на професорот? Кога другите 32-3 деца ќе видат како се понаша овој со професорот/ката и дека ништо не му се може и му ќути истиот/тата и другите деца ќе видат дупка во авторитетот и ќе почнат да збеснуваат. Кога сме веќе кај забрането бркање од часови, зошто да не се брка од час? Па што се должни другите да го слушаат цело време тој еден како го ремети часот? Или па веќе ако не се брка да претрпи санкции кои знаеме дека нема да ги претрпи однапред.

Затоа максимално го оправдувам професорот и ќе кажам пак, ако е тој што мислам дека е, се работи за многу мирен професор и бог зна што се случило за да го извадат од такт.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Е, затоа што е забрането бркање од часови, запишување во дневник и ставање 1 кога веќе знаеме дека ќе му ја поправат,што друго му останува на професорот?
Добро кој ви кажа дека е забрането бркање од часови, запишување и кецови во дневник?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро кој ви кажа дека е забрането бркање од часови, запишување и кецови во дневник?
Забрането е бркање и запишување. Им стигна наредба од министерство мислам пред 3 години, кога бев дежурна ме пратија да го прочитам по сите класови, имаше печат и потпис од министерот.

Кец не е забрането, но што ако стави кец кога некој над него ќе го претвори во 2ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom