Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Ситиот не може да го разбере гладниот ;) Нема да се збогати со ти пари но ќе може храна да си купи, колку толку, мене, тебе тие пари можда ништо не ни значат, но на сиромавиот се цело богатство
Од малку не се збогатува,ама стварно некогаш пред плата вадат од тесно

Ако ти е ограничен буџетот што бараш од провинција под кирија и да студираш во Скопје на терет на твоите.Практикувам да си ја возам колата,а од излегување кога се враќам најчесто користам такси.Летно време се разбира мотор возам да не трошам калории.Со леб и краставица(строго дефинирана исхрана)калории не се прават
Чаеви купувам и на сртруја се греам немам ограничен буџет.Точно не сум засегнат,ама страшно ме нервираат провинцијалци што сакаат ама немаат доволно пари да студираат факултет во Скопје.
Сакам да се донесе закон за во Скопје да може живееат само луѓето што се по лична карта е родени во Скопје
Во тој случај Скопје пола и повеќе ќе се испразни од провинцијалци,сообраќајот нема да биде тотален хаос и дури тогаш би имало место и за пешачка и велосипедска патека

- За да си обезбедам подобра иднина, и да не зависам од моите, ете за тоа студирам во Скопје.
Претпоставувам си над 19-20 години штом возиш кола и се разбира имаш и моторче, зошто да се гужваш летно време во ЈСП и да мирисаш испотени мишки на пензионери.

Момче незнам каква слика имаш за нас ПРОВИНЦИЈАЛЦИТЕ, и ме боле половиот орган што тебе те нервираат провинцијалци кои се дојдени во Скопје и го даваат последниот денар за да си обезбедат подобра иднина, и дај соочи се со реалноста, зошто не се сите еднакви и не си прави екскурзии на мозокот, каков е тој закон „закон за во Скопје да може живееат само луѓето што се по лична карта е родени во Скопје“, кога сето е синџир и од парите на провинцијалците може немаш директен контакт ти, но зависи некој друг, кој е индиректно поврзан со тој од кој зависиш ти, и твојот розов свет полека ќе почне да се руши.

И за крај кажи ми која ти е поентата, штом во глобала се возиш со кола, од излегување си идиш со такси, а летно време се возиш со мотор и НЕМАШ никаков контакт со ЈСП да пишуваш во оваа тема?

A билетите во приватниве автобуси ќе се покачат или исто ќе биде?

Штета Бутел 57мица и 8мица нема приватни па макар и без клима и ролетни. Секогаш биле и се поефтини од јсп. Месечно се збираат 200-300 денари по лице, двајца-тројца во фамилија, ете за неколку пара чорапи или долен веш. Вака малку делува 5 ама се збира.

А дали може да се направи финта од типот, влегуваш во бус и му даваш пари како за приватен и ако те праша оти, ќе му речеш па не сте пуштиле приватен на оваа релација, а јас сакам да се возам со таков, така да кој ве врти !?

Ако ти е ограничен буџетот што бараш од провинција под кирија и да студираш во Скопје на терет на твоите.Практикувам да си ја возам колата,а од излегување кога се враќам најчесто користам такси.Летно време се разбира мотор возам да не трошам калории.Со леб и краставица(строго дефинирана исхрана)калории не се прават
Чаеви купувам и на сртруја се греам немам ограничен буџет.Точно не сум засегнат,ама страшно ме нервираат провинцијалци што сакаат ама немаат доволно пари да студираат факултет во Скопје.
Сакам да се донесе закон за во Скопје да може живееат само луѓето што се по лична карта е родени во Скопје
Во тој случај Скопје пола и повеќе ќе се испразни од провинцијалци,сообраќајот нема да биде тотален хаос и дури тогаш би имало место и за пешачка и велосипедска патека

Јас сакам некое министерство да се префрли овде, да ми се изгради нов пат, нови автобуси, да се реновираат старите патишта, да не ми отвараат некои дисперзирани студии само да украднат некој денар, а со никаков квалитет и сакам да се појавуваат професорите. Сакам и јас буџетот рамномерно да се распределува.

Јеботе тие пари за кирија,струја,вода,храна,превоз на кој ги давам бе? Кај одат тие пари, кај вас у џеб.

Он топик: Најпаметен начин како што прави цимерот од кога дадоа на пензионерите вторник и петок гага, а на нас студентите ташак дадоа, личната карта си ја зема и кога влегува контрола им вели слободно пишете казна. До сега само 2 казни му се пишани, па од понеделник и јас веќе не плаќам, шо ги ебем. Нека пишуваат и така не стизаат казните. Пред година му пишаа и досега нема ништо. Кога можат пензионери и брача гага да се возат зашто да не и јас.

А дали може да се направи финта од типот, влегуваш во бус и му даваш пари како за приватен и ако те праша оти, ќе му речеш па не сте пуштиле приватен на оваа релација, а јас сакам да се возам со таков, така да кој ве врти !?

Нема да ти даде карта, ќе ти ги врати парите. Пак ти си се заебал.

1.Немој да крадеш и лажеш, и правиш конкуренција на Владата!
2.И после од каде пари за нови споменици а?

Нема да ти даде карта, ќе ти ги врати парите. Пак ти си се заебал.

Нема да чекам карта, само ќе му ги дадам парите и ќе си отидам, исто ко во приватен. ;)
--- надополнето: Nov 20, 2011 1:52 PM ---
1.Немој да крадеш и лажеш, и правиш конкуренција на Владата!
2.И после од каде пари за нови споменици а?

Абе знам дека за тоа се 5те денари, ама ај.

Ништо чудно и приватниве да ги качат цените.Порано така беше чим ЈСП покачи и Слобода превоз исто прави.

Нема да чекам карта, само ќе му ги дадам парите и ќе си отидам, исто ко во приватен. ;)

И која е целта? Коа ќе дојде контрола што ќе му кажеш? Исто ти е ко да се шверцаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom