Донирани стари автобуси за 40 општини!

Дали мислите дека е добра таа идеја???

• Да

Гласови: 46 36,8%
  • Не

Гласови: 62 49,6%
  • Незнам

Гласови: 17 13,6%

• Вкупно гласачи
    125
T

Tetro

Гостин
Ако во еден град е потребен јавен градски превоз ГРАЃАНИТЕ НЕКА СИ ГО БАРААТ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЈ ГО ИЗГЛАСАЛЕ!!!
Тие (локални) избори за тоа постоеа и нема што Владата да размислува за јавниот превоз некаде.
Типичен говор на ПР.
Кажи си да те мисли рајата дека си во право, иако знаеме ние со кои пари се купени новите.

И зошто со тие пари, автобусите се "донирани" само во Скопје, а нема ниту еден во Велес, ниту еден во Кичево, ниту еден во Струмица, ниту еден во Куманово,...

"нема што Владата да размислува за јавниот превоз некаде." - Зошто размислуваше за трошење на народните пари во сектор Јавно Претпријатие, кое не може да опстане со лошото менаџирање во последните 10-15 години?

На следните локални побарајте човек кој ќе си го запише тоа во агендата, и барајте да го оствари.
Бирајте, барајте, прајте шо ќе прајте, пак истиот леб (по дупла цена) ќе си го јајте.
За твоја информација, дел од новите автобуси му припаднале и на град Охрид. 1% од вкупната бројка.
И тогаш, кога ќе отворите јавно претпријатие, барајте донации.
Мене баш ме интересира, како се отвора едно ЈП?
До тогаш, не сте ја сфатиле поентата на темата.
Сериозна си?
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:12 AM ---
ама ЗОШТО кога може владата да си земи на одговорност да ПАРИТЕ ОД ДАНОКОТ КОЈ ГО ПЛАЌААТ СИТЕ ГРАЃАНИ да им ги даде на скопјани за нови автобуси..... чек и јас плаќам данок и јас сакам НОВ АВТОБУС.. и ако случајно видам автобус низ прилеп од СТАРИОТ возен парк на јсп....ЌЕ ГО КАМЕНУВАМ
Внимавај само да не го повредиш возачот, патниците кои се во него. И тие не заслужиле да се возат во крнтија, ама маката ги натерала.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
1. Скопје како град најмногу придонесува во буџетот.
2. Скопје е единствен град кој има огромна потреба од јавен градски превоз. Ниту еден друг град нема толкава потреба.
3. И закон нема според кој главниот град е приоритетен град, и тоа го објаснив, дека е светска пракса.
На пример, спореди го Сиднеј со далеку помалите градови. Што не ја стават операта во некое австралиско село... на пример?
Дај ти се молам.
Само поради фактот кој според тебе Скопје највеќе придонесувал за полнењето на буџетот единствено и само единствено крупните проекти нека се остваруваат во Скопје, останатиот дел на држвава е слепо црево според тебе.
Па после ќе се чудиш зашто сите сакале да дојдат да студираат и егзистираат во Скопје, наместо во местата каде се родени.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Типичен говор на ПР.
Кажи си да те мисли рајата дека си во право, иако знаеме ние со кои пари се купени новите.

И зошто со тие пари, автобусите се "донирани" само во Скопје, а нема ниту еден во Велес, ниту еден во Кичево, ниту еден во Струмица, ниту еден во Куманово,...

"нема што Владата да размислува за јавниот превоз некаде." - Зошто размислуваше за трошење на народните пари во сектор Јавно Претпријатие, кое не може да опстане со лошото менаџирање во последните 10-15 години?

Бирајте, барајте, прајте шо ќе прајте, пак истиот леб (по дупла цена) ќе си го јајте.
За твоја информација, дел од новите автобуси му припаднале и на град Охрид. 1% од вкупната бројка.

Мене баш ме интересира, како се отвора едно ЈП?

Сериозна си?
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:12 AM ---

Внимавај само да не го повредиш возачот, патниците кои се во него. И тие не заслужиле да се возат во крнтија, ама маката ги натерала.
Искрено, немам намера повеќе да се расправам. Имам 20 години, сум одлучила некаде да припаѓам последниве 2 години, за оној кој пред тоа направил нешто за мене, така да, не можеш да ме навредиш, не се кријам јас, отворено кажувам за кого сум и зошто сум.

Понатаму не дискутирам, посебно не со тебе, ако сакаш налути ми се, не би да го отвораме цел муабет тука. И тебе маката те натерала, јебига.

Поздрав.
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:22 AM ---
Дај ти се молам.
Само поради фактот кој според тебе Скопје највеќе придонесувал за полнењето на буџетот единствено и само единствено крупните проекти нека се остваруваат во Скопје, останатиот дел на држвава е слепо црево според тебе.
Па после ќе се чудиш зашто сите сакале да дојдат да студираат и егзистираат во Скопје, наместо во местата каде се родени.
Никаде и никако не реков дека другите треба да се заборават.
Само - Скопје е приоритет.
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:22 AM ---
Ти од каде толку сигурна дали некој пријавил или не? Доказ?
Во оваа земја, ако некој прдне, главни вести е тоа.
Ако некој се побунил и побарал, месец дена главни вести тоа ќе биде. А доказ дека побарал?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Да де, зашто нели највеќе Скопјани придонесуваат за полнењето на буџетот на град Скопје, овај Владата на РМ.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Да де, зашто нели највеќе Скопјани придонесуваат за полнењето на буџетот на град Скопје, овај Владата на РМ.
Па град со речиси еден милион жители, сигурно придонесува повеќе од било која општина со далеку помал број на жители.
Ти од Тетово си, како што гледам, сега за сега, имате нова болница (во која сум влегла, инаку) значи не сте сосема заборавени. Се во свое време.

П.С. И чичка нов факултет се гради.

T

Tetro

Гостин
Искрено, немам намера повеќе да се расправам. Имам 20 години, сум одлучила некаде да припаѓам последниве 2 години, за оној кој пред тоа направил нешто за мене, така да, не можеш да ме навредиш, не се кријам јас, отворено кажувам за кого сум и зошто сум.

Понатаму не дискутирам, посебно не со тебе, ако сакаш налути ми се, не би да го отвораме цел муабет тука. И тебе маката те натерала, јебига.

Поздрав.
Не те навредив, а и тешко дека ќе навредам некој вака. Имаш копче "пријави", ако сум ти згрешил нешто... а дека не си во право, ти кажаа веќе 20-тина луѓе (пробаа барем). Обоеноста не значи дека треба во секоја дискусија да ја омаловажуваш рајата, во интерес на твојата партија, за која јавно се изјасни веќе неколку пати на форумов.

Те молам, дискутирај. Јас не се лутам, посебно кога станува збор за муабетите за трошењето на народните пари. Народот има право да знае кај одат неговите пари.

Автобусите. :icon_mrgr:
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:30 AM ---
Како се определуваат "приоритетите"?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Не те навредив, а и тешко дека ќе навредам некој вака. Имаш копче "пријави", ако сум ти згрешил нешто... а дека не си во право, ти кажаа веќе 20-тина луѓе (пробаа барем). Обоеноста не значи дека треба во секоја дискусија да ја омаловажуваш рајата, во интерес на твојата партија, за која јавно се изјасни веќе неколку пати на форумов.

Те молам, дискутирај. Јас не се лутам, посебно кога станува збор за муабетите за трошењето на народните пари. Народот има право да знае кај одат неговите пари.

Автобусите. :icon_mrgr:
Па за мене е навреда да ме наречеш ПР чисто за да си задоволиш его оти си анти нешто за кое јас мислам дека е добро.
Сепак, јас само со Македонци можам да дискутирам за македонски прашања. Макар биле автобуси, макар било и садење на трева.

20 души ми кажаа дека не сум во право, тебе не ти е јасно, дека поголемиот дел од Македонија ти кажа дека не си ти во право на 5 јуни. Што сегА?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во оваа земја, ако некој прдне, главни вести е тоа.
Ако некој се побунил и побарал, месец дена главни вести тоа ќе биде. А доказ дека побарал?
Девојче ти тврдиш дека не побарал, едноставно за да тврдиш нешто треба и да го знаеш. Ајде докажи го она што го пљампаш 15 страни.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Девојче ти тврдиш дека не побарал, едноставно за да тврдиш нешто треба и да го знаеш. Ајде докажи го она што го пљампаш 15 страни.
Не се докажува непостоење, туку постоење Леандра.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не се докажува непостоење, туку постоење Леандра.
Сеансите и теориите задржи ги за на факултет, овде цифри, бројки и докази.
Повели.
PurplePuma напиша:
Владата купи за единственото јавно сообраќајно претпријатие, и не знам кој друг град има потреба од такво - никој не пријавил, дали ти е тоа јасно?

T

Tetro

Гостин
Па за мене е навреда да ме наречеш ПР чисто за да си задоволиш его оти си анти нешто за кое јас мислам дека е добро.
Баш вакво нешто не може да рече некој од улица, нели?
ГРАЃАНИТЕ НЕКА СИ ГО БАРААТ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЈ ГО ИЗГЛАСАЛЕ!!!
Сепак, јас само со Македонци можам да дискутирам за македонски прашања. Макар биле автобуси, макар било и садење на трева.
Си видела мој личен документ за да знаеш како се изјаснувам по лична и национална определба? Денес можам да кажам дека сум Мароканец во судница, нема никој да ми го попречи моето лично чувство на национален идентитет.

20 души ми кажаа дека не сум во право, тебе не ти е јасно, дека поголемиот дел од Македонија ти кажа дека не си ти во право на 5 јуни. Што сегА?
Сега чорба.
Бесправно злоупотребуваш информации. Стави и слика, за да биде појасна драмата.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Па град со речиси еден милион жители, сигурно придонесува повеќе од било која општина со далеку помал број на жители.
Ти од Тетово си, како што гледам, сега за сега, имате нова болница (во која сум влегла, инаку) значи не сте сосема заборавени. Се во свое време.

П.С. И чичка нов факултет се гради.
Со речиси 2 милиона народ, кај и да е за некоја година.
Затоа чат пат коа сум низ Скопје, ќе се возам со автобус, ќе купам јадење, сокче. Ќе се солидаризирам со скопјани бе, нека имаат луѓето. Алиса во земјата на чудата.

Болницата е стара, само има нова фасада ЈУПИИИ..., за што треба да им заблагодариме на ДУТ и Бујар Османи. Да не беа тие шипки што ќе се видеше тоа.

П.С. Ќе ги видам придобивките од тој факултет во оној момент кога ќе идам на предавање, некој ќе ми предава на мојот мајчин јазик а не да има табла пред влез каде им се оддава почит на борците за човекови права против славомакедонците.
Аман.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Кога веќе сте кај Тетово, цел град да го свртиш и во буквално секој дуќан да влезеш (бутик, колонијал, кафиќ итн) нема ни 5 фискални да добиеш. Тетово она што го добива е само ради тоа што Албанците (политичарите) бараат, а далеку од тоа дека ја полнат државната каса па им се враќа. Да беше до мене, иако сум од Тетово ни тркало не би дал, а не автобус, болница(ајде не нова, туку скоро нова-фасада, покрив, плочки, врати, прозори итн), универзитет(и), спортски сали итн.
За разлика од Тетово пак (и сите рурални средини и помалите градови), во Скопје и во трафика цигари да купиш фискална ќе ти дадат. Така да, испаѓа дека Скопјани плаќаат за останатите, а не ние за нив.

T

Tetro

Гостин
За разлика од Тетово пак (и сите рурални средини и помалите градови), во Скопје и во трафика цигари да купиш фискална ќе ти дадат. Така да, испаѓа дека Скопјани плаќаат за останатите, а не ние за нив.

Кои се Скопјани во Скопје?

1961...197.300
1971...312.300
1981...408.100
1994...448.200
2002...506.926
2006...668.518
2011...900.000+(очекувана бројка)​

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Сакав да пишам неколку работи, ама на пола пат се предомислив. Немам време и живци да дискутирам со човек којшто пишува само од инает на темава. После се што и беше кажано на крај се сведе на "не сте си побарале" та на на на. Таа самата си заклучи дека никој друг град немал ЈП, дека никој не побарал и дека Скопје е приоритетен град и дека нејзиниот данок е повреден за разлика на некој од село.....итн
:wave: @PurplePuma

Kajgana Shop

На врв Bottom