T
Tetro
Гостин
Типичен говор на ПР.Ако во еден град е потребен јавен градски превоз ГРАЃАНИТЕ НЕКА СИ ГО БАРААТ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЈ ГО ИЗГЛАСАЛЕ!!!
Тие (локални) избори за тоа постоеа и нема што Владата да размислува за јавниот превоз некаде.
Кажи си да те мисли рајата дека си во право, иако знаеме ние со кои пари се купени новите.
И зошто со тие пари, автобусите се "донирани" само во Скопје, а нема ниту еден во Велес, ниту еден во Кичево, ниту еден во Струмица, ниту еден во Куманово,...
"нема што Владата да размислува за јавниот превоз некаде." - Зошто размислуваше за трошење на народните пари во сектор Јавно Претпријатие, кое не може да опстане со лошото менаџирање во последните 10-15 години?
Бирајте, барајте, прајте шо ќе прајте, пак истиот леб (по дупла цена) ќе си го јајте.На следните локални побарајте човек кој ќе си го запише тоа во агендата, и барајте да го оствари.
За твоја информација, дел од новите автобуси му припаднале и на град Охрид. 1% од вкупната бројка.
Мене баш ме интересира, како се отвора едно ЈП?И тогаш, кога ќе отворите јавно претпријатие, барајте донации.
Сериозна си?До тогаш, не сте ја сфатиле поентата на темата.
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:12 AM ---
Внимавај само да не го повредиш возачот, патниците кои се во него. И тие не заслужиле да се возат во крнтија, ама маката ги натерала.ама ЗОШТО кога може владата да си земи на одговорност да ПАРИТЕ ОД ДАНОКОТ КОЈ ГО ПЛАЌААТ СИТЕ ГРАЃАНИ да им ги даде на скопјани за нови автобуси..... чек и јас плаќам данок и јас сакам НОВ АВТОБУС.. и ако случајно видам автобус низ прилеп од СТАРИОТ возен парк на јсп....ЌЕ ГО КАМЕНУВАМ