Македонски Плагијати (cover-верзии) и нивните оригинали

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Овој Врчак мисли дека нема луѓе во Македонија што препознаваат песни? Затоа остана само на публика од девојчиња до 15 години. Сите други знаат дека само копира.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Јас мислам дека е прашање на време кога ќе биде откриен оригиналот на ланската Евровизиска песна, компонирана од Врчак, секако. :)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Јас мислам дека е прашање на време кога ќе биде откриен оригиналот на ланската Евровизиска песна, компонирана од Врчак, секако. :)
Не е до толку глуп на Евровизија да праќа песна плагијат, сепак тоа е Евровизија гледа цела Евро па и пошироко ...:helou:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Не е до толку глуп на Евровизија да праќа песна плагијат, сепак тоа е Евровизија гледа цела Евро па и пошироко ...:helou:
Човек на кој 99% од песните знаеш дека му се крадени, не можеш да очекуваш останатото тој да го направи сам. :icon_roll

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
А оваа од N.E.R.D.
со оваа од Геј Геј

исти како да се. А кој од кој крадел... не знам :D

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
јас лично иам слушнато 2-3 песни шо му се плагијат на врчак... едната е плагијат од will smith

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
И уште еден ептен македонски производ

ангелите и старата кука.. идејата за спот од овде

Музика од овде

и ете ти песна

а башка и името Пурпурни дождови - Purple rain, ама ај.... тоа да се погодило само така. Ама спотот очигледно украдена идеја, а музиката иста....

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Оргинал.....Metallica-Damage inc.
Cover....Dream Theater with Napalm Death-Damage inc.:music3::music3::music3::music3:

Motorhead-Ace of spades
Superhiks-Ace of spades:music3::music3::music3:

И сите други на Me First & The Gimmie Gimmies....
Штом се споменати и ваквите преработки во кои јазикот е задржан еве го ставам и ова:

Ова е засега единствен македонски кавер на песна за кој капа симнувам. Подобар е и од оргиналот.:smir::smir::smir:

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Inaku Владо Јаневски-Ако Не Те Сакам - originalot e na Ginaperlo Artegiani od San Remo nekoi 1970ti (toa mu bila pesna na mladosta i vo albumot si pishuva ubavo deka Artegiani e aftorot)

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Ова е грчка песна за божиќ, ја знам мн одамна уште пред Тоше да ја украде. Затоа и отсекогаш ме нерираше, оти беше крадена
На тој албум на Тоше работеа грчки малку матни продукценти кој препродавале иста нумера повеќе пати.Песната на Тоше си е повеќе од оригинал како и таа на Женската.Само што продукцентите и композиторите си напрајле добра зделка и си лапнале пари.:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513

i ova

Не се баш исти СЛИЧНИ се :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

и за владо збореа дека за сите песни имал дозволи али неверувам дека скутер му дозволиле за песнава... не ни прашал сигурно :D:D:D:D

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Не би рекол дека песнава е плагијат, бидејќи главниот одлучувачки критериум околу тоа дали една песна е плагијат е присуство на повеќе од 4 такта од некоја друга композиција (што во случајов не го забележувам) но аранжмански, песниве ненормално си личат.

Што се однесува до овие 2 песни, мене рефрените скоро да ми се исти (1:48 почнува рефренот во првата песна).

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Vlado Janevski Ako ne te sakam :

Perdere l'amore - Massimo Ranieri

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361

Плагијат на плагијатот ... No , that's not a double negative...

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Fergie ft Nelly - Party People ------- ДНК ft Врчак - Пази се од мене
:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom