Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Кој е овде ограничен? Ти веруваш дека антропоморфен бог го создал овој огромен универзум, чекал едно 14 милијарди години пред да не создаде нас луѓето, потоа чекал уште неколку илјади години пред да се открие (по втор пат, мрза една) пред некој дрводелец на кој му дал една книга полна со контрадикции...

Сите вие кој сте убедени во нешто дека не постои и не сакате да се погледнете на околу ,да прифатите нечие мислење...од ограниченоста тешко можете да излезете а најлошо што е не сакате да ја признаете дека ја поседувате.Живеете во некои ваши замислени рамки ,таканаречени убедувања свои .

G

galaxy

Гостин
Сите вие кој сте убедени во нешто дека не постои и не сакате да се погледнете на околу ,да прифатите нечие мислење...од ограниченоста тешко можете да излезете а најлошо што е не сакате да ја признаете дека ја поседувате.Живеете во некои ваши замислени рамки ,таканаречени убедувања свои.
Еве, јас признавам дека сум ограничен.
Ама ве молам кажете ми дали вие не сте ограничена.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
А види како се вика темата. Цело време кажуваш овде прикаски и проповедаш христијанство. Оди проповедај на друго место

Од вакви како тебе и Христијаните се срамат
Ако вам ви смета не ме читајте...и подобро воопшто не ми се обраќајте...а не само нешто дофрлувате а немате појма за што станува збор.
--- надополнето: Nov 17, 2011 6:19 PM ---
Еве, јас признавам дека сум ограничен.
Ама ве молам кажете ми дали вие не сте ограничена.
Не!!!

F

Frankie Yale

Гостин
Сите вие кој сте убедени во нешто дека не постои и не сакате да се погледнете на околу ,да прифатите нечие мислење...од ограниченоста тешко можете да излезете а најлошо што е не сакате да ја признаете дека ја поседувате.Живеете во некои ваши замислени рамки ,таканаречени убедувања свои .
Vidi, podobro e nekoja dilajla da me narece ogranicen otkolku da pocnam da prifakam sekakvi gluposti kako vistina. Toa ne e open-mindedness tuku naivnost. Dokazi deka si vo pravo, prilozi fakti i argumenti i ke poveruvam i jas.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако вам ви смета не ме читајте...и подобро воопшто не ми се обраќајте...а не само нешто дофрлувате а немате појма за што станува збор.
На тема прашања до атеистите си. :)
Знаеш како е, на гостински терен и
судиите може да се потплатени.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Vidi, podobro e nekoja dilajla da me narece ogranicen otkolku da pocnam da prifakam sekakvi gluposti kako vistina. Toa ne e open-mindedness tuku naivnost. Dokazi deka si vo pravo, prilozi fakti i argumenti i ke poveruvam i jas.
Какви прилози и аргументи сакате зарем Светото писмо зад кое стојам јас не е доволно...тоа го бранам и за цело време објаснувам па навратете се наназад на сите мои цитати ќе ви стане јасно а не само барате нешто а не знаете што...зарем за секого поединечно да пишувам ...ајде ќе ве молам се вклучувате покасно и само дофрлувате.
--- надополнето: Nov 17, 2011 6:35 PM ---
На тема прашања до атеистите си. :)
Знаеш како е, на гостински терен и
судиите може да се потплатени.
ВО право сте нема правда ,поготово на овој терен.:)

F

Frankie Yale

Гостин
Какви прилози и аргументи сакате зарем Светото писмо зад кое стојам јас не е доволно...тоа го бранам и за цело време објаснувам па навратете се наназад на сите мои цитати ќе ви стане јасно а не само барате нешто а не знаете што...зарем за секого поединечно да пишувам ...ајде ќе ве молам се вклучувате покасно и само дофрлувате.
Cirkularna logika, si cula? Svetoto pismo go dokazuva postoenjeto na bog, bog ja dokazuva vistinitosta na svetoto pismo.

Vrv na gluposta, nisto ne dokazuva. Daj konkretni dokazi, deka vo slucaj i da postoi kreator, toj mora da e Jahve a ne nekoj od drugite pet iljadi bogovi ili pa nesto sosema drugo, za nas seuste nepoznato. Mislam deka me razbiras...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Не чула.
--- надополнето: Nov 17, 2011 6:44 PM ---

Не те разбира.

Да не се лажеме...
Ајде Абадон вие објаснете тогаш од вас да прочитам а потоа јас ќе кажам што е тоа?Бидејки за цело време се вметнувате ајде одговорете а не како мали деца дофрлувате и бегате....не доликувате на возрасни луѓе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom