- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.261
- Поени од реакции
- 84.356
pazi nemoj da odis vo ova vreme na ambasada napagaat vehabistite. ili pa ke stanes heroj odi da gi izvestis.amerikancite.Фала на одговор.
ahmedulijhsulfah
Не бе, ми е гајле за Американците. Ја глеам ја да не се најдам тоа време таму, пошто сум Каур, да не ме рокне у воздух другар ти и мене со све нив таму.pazi nemoj da odis vo ova vreme na ambasada napagaat vehabistite. ili pa ke stanes heroj odi da gi izvestis.amerikancite.
e neidi tamuuu... aman sto zboruvame.. aj bidimi pozdraven. jas go iskazav mojot stav kon ovie euforicni mladi povrsni luge koi go pravat toa ,vopsto ne vo sklad so islamot. nema bas nikakva vrska so islam.Не бе, ми е гајле за Американците. Ја глеам ја да не се најдам тоа време таму, пошто сум Каур, да не ме рокне у воздух другар ти и мене со све нив таму.
Ел_кеусер, што е тогаш вистината? Вахабистите се муслимани и веруваат во Алах, а нивната вера им вели да ги убиваат неверниците.pazi nemoj da odis vo ova vreme na ambasada napagaat vehabistite. ili pa ke stanes heroj odi da gi izvestis.amerikancite.
Па јас ти зборам со факти,впрочем имам многу близок другар кој и пред тоа си беше Муслиман.Ама реши силно да се посвети на религијата и од тогаш почнав да слушам приказни за Евреите и САД и Сатаната.Не сака да ми одговори што ги учат по џамиите,дали за вера или за светски теории на заговор,па те прашувам тебе ако можеш да ми одговориш?Игнорантноста не е одговор.ajde de....mozebi rabotaam za al kaeda
--- надополнето: Nov 1, 2011 5:57 PM ---
toa e tvoe razmisluvanje no ne znaci deka e taka . porakata na seko bozji verovesnik e da ja soopstat na sekoj narod taa poraka e vistinskiot bog e samo eden da se obozava samo nego i da se pridruzuvas kon negovite naredbi,, taa poraka sto mojsej ja imal kon evreite i isus i muhamed i noe i avram e istat i site tie veruvat vo eden bog i verat e edna, ednata so druga se nadopolnuva, , posle islam nema drug bozji verovesnik nitu bozja kniga kuran e pecat na site tie bozji knigi.
Го убијаа заради што платил за магија?Абдул Хамид Бин Хусаин Бин Мустафа ал-Факи од Судан брутално е егзекутиран со отсекување на главата на 20 септември на паркинг во Саудиска Арабија.
Погубениот Суданец паднал во замка поставена од религиозната полиција. Пред шест години припадник на полицијата облечен како цивил му понудил 6.000 саудиски риали (нешто над 1.000 евра) да фрли магија врз неговиот татко за да ја остави втората сопруга.
Не, туку тој што зел пари за да прави магија.Го убијаа заради што платил за магија?
А?
Не разбирам...
Таман ќе си помислиш си слушнал се што може од најлошото и ќе се појави вакво нешто...
Ретардирана земја.... ретардирана религија...
Набрзина го прочитав.... моја грешка.Не, туку тој што зел пари за да прави магија.
Па можеби подобро така. Ќе се разретчи населението на негде 2-3 милијарди.Набрзина го прочитав.... моја грешка.
Како и да е, ова е ретардираност до највисок степен.
Да владеат ваквите со светот.... брзо ќе се најдеме во камено време.
Ако не води исламот.... тешко дека ќе останеме и една милијарда.Па можеби подобро така. Ќе се разретчи населението на негде 2-3 милијарди.
Ќе останат послушните и оние што се доволно паметни да глумат послушни.
Нема судови, нема администрација, нема бирократија. Кадијата ќе пресече.
Всушност тоа е моралот на религијата.
Еве доказ за верниците дека религиите се дело на СатанатаАбдул Хамид Бин Хусаин Бин Мустафа ал-Факи од Судан брутално е егзекутиран со отсекување на главата на 20 септември на паркинг во Саудиска Арабија.
Погубениот Суданец паднал во замка поставена од религиозната полиција. Пред шест години припадник на полицијата облечен како цивил му понудил 6.000 саудиски риали (нешто над 1.000 евра) да фрли магија врз неговиот татко за да ја остави втората сопруга.
Суданецот го направил тоа и ги прифатил парите за фрлената клетва, по што бил уапсен како слуга на сатаната и експресно осуден на смртна казна со декапитација. Само саудискиот крал може да помилува осуденик на смрт, но тоа не се случува во оваа земја во која владеат строгите шеријатски закони.
Од друга страна, проблематично е “кривичното дело маѓепсништво” што не е доволно дефинирано во саудискиот кривичен закон, а сепак се користи да се казнат луѓе без никакви докази.
Инаку, според шеријатот во Саудиска Арабија освен маѓепсништвото со смртна казна се казнува и хомосексуалноста, содомијата и прељубата. Лани во декември Саудиска Арабија беше една од малкуте земји кои на Генералното собраните на ОН не гласаа за мораториум на смртната казна во светот.
http://www.taratur.com/node/27501
Ќе еволуираат и они.За едно 600 години,ќе станат модерна религија како што е Христијанството денес па ќе нема вакви идиоштини.Ма да јас навивам за исчезнување на религиите.Ако не води исламот.... тешко дека ќе останеме и една милијарда.
Без развој... ништо. За пример може да се земе Dark ages....
Среќа што ваквите срања се случуваат далеку од нас...
Колку побрзо исчезнат, тоа подобро. Особено оваа религија, која го затупува човештвото, го кочи развојот и преставува закана за иднината.Ќе еволуираат и они.За едно 600 години,ќе станат модерна религија како што е Христијанството денес па ќе нема вакви идиоштини.Ма да јас навивам за исчезнување на религиите.
Најголема религија која му еба мамето на човештвото е атеизмот.Колку побрзо исчезнат, тоа подобро. Особено оваа религија, која го затупува човештвото, го кочи развојот и преставува закана за иднината.