Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
можда за некој месец +/-. но тие се ако не и повисоки.
И да... стандардниот „аргумент“: „Што дигаш галама, коа вака и онака утре ќе не` снема“. Е па сине мене не ми е важно кога ќе ме снема, туку важно ми е времето како да го поминам додека дојде тој ден.
Коа рече Таруно за сендвичарата одма вие со „аргументот“ - времена градба, бла бла што ти ја знам. Во ред. Еве времена градба, ама за кого како. Некои форумџии извадивме решение за остатокот времени градби и оп пишуваш дека другите си го оддржуваат „зборот“. Ги снемувало за после празниците. И сеа наеднаш сум ги извадил од ракав цифрите. И да е така, не би излажал за нешто што е факт а тоа е насилничкото обезличување на самиот град. Насилничко - некој профитира од тоа а луѓето кои се жители на тој град нити се прашани нити ништо. Сосема рече во право AlternaiveF. Па и Borg има далеку повеќе поента од оние кои слепо стојат зад уривањето на „Стоилко“. Ама не. Не можете да поднесете некој да ви оди контра, мора да завршите со оноа: „Шо се буниш, не си никаков фактор па да мењаш нешо“. Е па можда и не сум. Ама не сум ни човек без сопствени ставови.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Барем им правите промет на „Чичко Стоилко“?
Јас на пример бев многу лут кога видов дека ја тргнале трафиката спроти Градежен оти редовно од таму мастики си купував.

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Знаеме да рушиме и само да градиме ништо друго корисно...а сега кога ќе завршам ќе си се ладам со дипломата хахахаха...:mad:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
30
Поени од реакции
9
абе луѓе. чичко стоилко може праел убави сендвичи, може изгледал добро, може било собирно место, може било место за одмарање- ама тоа пред 100 години :pos:

Дај остајте малку да се подновиме, не изгледа убаво на око. пред тебе огромна триумфална порта, споменици на секој 2 чекор и бараки постари од тебе со кучиња и шамивчиња наоколу. :icon_lol:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
можда за некој месец +/-. но тие се ако не и повисоки.
И да... стандардниот „аргумент“: „Што дигаш галама, коа вака и онака утре ќе не` снема“. Е па сине мене не ми е важно кога ќе ме снема, туку важно ми е времето како да го поминам додека дојде тој ден.
Коа рече Таруно за сендвичарата одма вие со „аргументот“ - времена градба, бла бла што ти ја знам. Во ред. Еве времена градба, ама за кого како. Некои форумџии извадивме решение за остатокот времени градби и оп пишуваш дека другите си го оддржуваат „зборот“. Ги снемувало за после празниците. И сеа наеднаш сум ги извадил од ракав цифрите. И да е така, не би излажал за нешто што е факт а тоа е насилничкото обезличување на самиот град. Насилничко - некој профитира од тоа а луѓето кои се жители на тој град нити се прашани нити ништо. Сосема рече во право AlternaiveF. Па и Borg има далеку повеќе поента од оние кои слепо стојат зад уривањето на „Стоилко“. Ама не. Не можете да поднесете некој да ви оди контра, мора да завршите со оноа: „Шо се буниш, не си никаков фактор па да мењаш нешо“. Е па можда и не сум. Ама не сум ни човек без сопствени ставови.
Наслиничко, па не би рекол, се работи за нормален процес почнат пред 10 години.
Тогаш го дислоцираат цвентиот пазар кој беше на плоштад.
Па ги дислоцираат трафиките карши Дал Мет Фу.
Па го дислоцираа Кенан. Кога се реновираше плоштадот.

Па го дислоцираат Станко, Петко ... овој оној ...
Сега како ти изгледа ... пак е насилничко обезличување.
Јебига, центарот тогаш изгледаше како центар на некоја запуштена паланка, сега е кич и тоа е тоа.
Не реков дека лажеш.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Наслиничко, па не би рекол, се работи за нормален процес почнат пред 10 години.
Тогаш го дислоцираат цвентиот пазар кој беше на плоштад.
Па ги дислоцираат трафиките карши Дал Мет Фу.
Па го дислоцираа Кенан. Кога се реновираше плоштадот.

Па го дислоцираат Станко, Петко ... овој оној ...
Сега како ти изгледа ... пак е насилничко обезличување.
Јебига, центарот тогаш изгледаше како центар на некоја запуштена паланка, сега е кич и тоа е тоа.
Не реков дека лажеш.
Koj ги оправдува претходните?
Нити едните нит другите не се ништо поарни. Камени мост? никад нема да простам за тоа исто како и сегашното обезличување на плоштадот со кич.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Веруј имаат они идеи за кои ние појма си немаме. Само со нивната моќ расте и нивната инертност која на крај ќе им го сврти столчето наопаку.
Да имаа они идеи, немаше да прават copy-paste од европските градови ќе си имавме нешто наше. Со нивните идеи, уште малце фали и гондоли да има низ Вардар да прават обиколка околу врбите, и крива кула да стават од страната на улица Македонија, па може и една ајфелова од плоштад накај парк...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Да имаа они идеи, немаше да прават copy-paste од европските градови ќе си имавме нешто наше. Со нивните идеи, уште малце фали и гондоли да има низ Вардар да прават обиколка околу врбите, и крива кула да стават од страната на улица Македонија, па може и една ајфелова од плоштад накај парк...
Изгледа погрешно го разбра мојот цитат. Имаат они идеи ама колку имаат на квалитет за самата држава, тоа е тек прашање.

И више не одговарам на темава оти заодев и јас и повеќето во офтопици.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Koj ги оправдува претходните?
Нити едните нит другите не се ништо поарни. Камени мост? никад нема да простам за тоа исто како и сегашното обезличување на плоштадот со кич.
што кич има на плоштадот, подобро да не беше порано кога немаше ништо кога беше празен (ке ги гледаш плочките доле), сега барем кога ке поминуваш ке видиш нешто убаво

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Типична контрареплика - порано да не ви беше поубаво кога немаше ништо?

Па подобро ништо да нема отколку преценет и преплатен кичерај. Не е работата само бутни нешто што е карактеристика на други градови. И прекинете со тоа 25 страни за сендвичара, и ви се нацрта и пак не сфативте. Утре ден ќе бутнат нешто друго ќе пишете 25 страници за insert_ime_na_gradba_tuka? Не е за сендвичарата, туку за насилното рушење на градов и гледање личен интерес.

А овој Господин Господин Тинекс како што го викате каков куршлус направи во Влае со Тинексот негов, специјално ради него пуната линија ја испрекинаа и невидена гужва се ствара со автомобилите кои си вртат за да се паркираат таму или од паркинг да се вклучат во сообраќајот. Поготово таму некаде накај 5,6 кога си идат сите накај дома.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
49.292
Секој што продава фазони као “вака се уништувал и се губел духот на градот’’ и глуми овде Авторитетот Данило од Досие Скопје, да даде господ цел живот да јаде хамбургери од Стоилко, Стар Мост и Нино !

Нека ги бутнат и нека се носат у пичку матер и они и тоа гадните сендвичиња што ги шиткаа. Наслагите од прегорен зејтин на местото, мислам дека ниедна хилта нема да ги сотре.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Wow, каков начин на изразување на почит кон тие луѓе, едноставно остава без зборови.
Ме чуди како сите што пишавте дека тоа е само место каде продаваат сендвичи со недопржени компири и не-знам-какви плескавици (да не се враќам назад низ темата) досега, после 20 страни, не сфативте дека не се работи за сендвичите, трафиките, времен-невремен објект, туку се работи за начинот на кој се спроведува сето тоа. Систематски се уништува духот на градот и тоа насилнички, без можност за избор, без место граѓаните кои живеат во тој град да дадат свое мислење за тоа и да воопшто имаат впечаток дека некој ги слушнал, па макар и после било игнорирано истото. Граѓаните кои го избрале тој кој ги носи тие одлуки се комплетно игнорирани. И, да, можеби беше време да се смени тој дел од градот, можеби беше време да се направат сите тие измени, но не на овој начин. Тоа е она што ги фрустрира сите кои вистински се чувствуваат и се жители на градот.
Иако, морам да се согласам со Везилка, треба да си погледнеме малку подалеку од носот. Ако ништо друго, таа топилница ни е на 50 километри од Скопје, мислите кај нас не стига загадувањето? Да, друга тема е тоа, последниов пасус ми е офтопик, ама не можев да не искоментирам.
Граѓаните одбраа - на локални избори... и да, тогаш дадоа согласност и дадоа моќ. Затоа не туку се топорете - се си стои јасно во агенда.
Граѓаните дадоа свое мислење - заукружија бројче. Оние кои заокружиле друго, се малцинство, а одлуките секогаш ги носи мнозинството. Кај сакаш оди - така е. На пример, многу Американци се маваа од земја оти Обама бил црн, ама сепак стана председател - зошто мнозинството сакаше така и точка.

На кој начин тоа? Да се распише референдум дали сакаме да се мафнат бараките?? Мислам... you must be kidding me.

Јас сум жител на градот од раѓање, исто и моите предци. И моите прабаба и прадедо (кои имав можност да ги запознаам) зборуваа за едно Скопје (пред ВСВ), баба ми и дедо ми за друго Скопје (создавање на СФРЈ, пред земјотрес, пост земјотрес), моите родители зборуваа за трето Скопје (80ти, нивната младост, и чика Стоилко во неа) и јас зборувам за четврта младост - која нема врска ниту со ВСВ, ниту со СФРЈ, ниту со корзото... Градот се менува, светот се менува. И се менува на подобро. Би било интересно уште да ги имавме нивите кои постоеа пред 63. Ептен град ќе бевме. Моите родители знаат кој е Стоилко, оти кога излегувале тие, Стоилко постоел со уште 2-3 други сендвичари, и ако не се лажам, прв правел тост (не сум сигурна). Моите деца, ќе ги заболи цеф и за Стоилко, и за сите тие привремени, додека да се смисли нешто подобро, места. Не може тоа да биде дух на град. Смешно е. Знаеш, оти јас секогаш се чекам со другарките кај Бариста (едино Фреш - по ново знаеме на шега да кажеме Капија) ама никогаш не сме кажале - Стоилко. И сега јас барам, да не ми се руши духот на мојот град, тоа место Бариста да го викаат, а не плоштад Пела. Ме заболе мене за Мисирков и компанија, јас сакам таму Бариста да се вика.

Инаку, загрижена сум многу околу топилницата, не зошто во Скопје ќе стигне чадот (wtf?) туку зошто мои сограѓани имаат сериозен проблем, кој бара и наша помош за негово решавање. Ама не, битно нас чадот ќе не стигнел, може и Вардар наопаку ќе потече. И меѓу другото, нас повеќе не загрижува Макстил, кој кај и да е ќе не цркне нас (оти веќе почнаа околните населби да имаат мн случаеви на стерилитет, онака информативно) ама ние сечеме вени за духот на градот - Стоилко, а за некоја деценија може град нема да има, оти ќе се отруеме, ама што е тоа важно.......
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:50 AM ---
Типична контрареплика - порано да не ви беше поубаво кога немаше ништо?

Па подобро ништо да нема отколку преценет и преплатен кичерај. Не е работата само бутни нешто што е карактеристика на други градови. И прекинете со тоа 25 страни за сендвичара, и ви се нацрта и пак не сфативте. Утре ден ќе бутнат нешто друго ќе пишете 25 страници за insert_ime_na_gradba_tuka? Не е за сендвичарата, туку за насилното рушење на градов и гледање личен интерес.

А овој Господин Господин Тинекс како што го викате каков куршлус направи во Влае со Тинексот негов, специјално ради него пуната линија ја испрекинаа и невидена гужва се ствара со автомобилите кои си вртат за да се паркираат таму или од паркинг да се вклучат во сообраќајот. Поготово таму некаде накај 5,6 кога си идат сите накај дома.
Кај мене еден втор спрат гради, па едната лента од главна улица е цел ден блокирана.... just saying. Ама утре Стоилко таму да го градат... нема да пречи.
Повеќе ми одговара Тинекс, Веро (оти можам зеленчук да си купам де).....
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:52 AM ---
Јеа рајт, ептен ќе им значи.

Ај вака да те опитам, за тебе што симболизира капијата !?

Инаку за останатите кои сеуште велат дека не треба да се дискутира за ова толку, дечки си имате други теми за се и сешто, слободно одете таму и дискутирајте за што сакате. Да дојдеш на тема и да речеш „еј леле колку зборите за ова, не вреди толку, дај да збориме за нешто друго“ е исто ко да отидеш кај некој на гости и да се обидеш да му наметнеш за што да збори. Тотална глупост. Не се сите засегнати за исти проблеми.
08.09.1991 - Порта Македонија - Македонија е слободна земја.
И да, така ќе си ги научам земјата, дека Македонија и македонското е поважно од било која сендвичара и 5 плочки кои треба да бидат... дух?
Повеќе ми значи брдо во парк...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Граѓаните одбраа - на локални избори... и да, тогаш дадоа согласност и дадоа моќ. Затоа не туку се топорете - се си стои јасно во агенда.
Кога ќе пораснеш(не со годините) и ќе разбереш дека граѓаните изминативе 20 години не гласале за програмите на политичките партии туку за имињата и искуствата со претходните влади дојди пак да збориме. Ова на хартија убаво стои, како и многу други работи, но во реалноста се поинакви работите, некој ден ќе го разбереш тоа.
0,0001% од народот ги чита тие програми од 200 и кусур страни. Тие се нешто налик ова. (Би ти ја препорачал серијава, али нема да ја разбереш)

Ај пошто гледам ептен си по тоа, дај скриншот/копија кај што пишува: Ќе се рушат/преместуваат Чичко стоилко и компанија!

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
08.09.1991 - Порта Македонија - Македонија е слободна земја.
И да, така ќе си ги научам земјата, дека Македонија и македонското е поважно од било која сендвичара и 5 плочки кои треба да бидат... дух?
Повеќе ми значи брдо во парк...
Ух колку ти е тебе убаво што живееш таму некаде меѓу облаците. ;)

Ме мрзи веќе да дискутирам што како на темава, затоа ќе почекам да видам дали стварно ќе ги срушат и што ќе се случи со местото.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Нека го рушат бе. Доста и вие јадевте посолени кАртони...

А повеќе од У.
:D

Kajgana Shop

На врв Bottom