Дигитална нема ништо скратено,на зефир се ставени некои презентации од последните вежби што мислам дека се + материјал .Ќе има 5 отворени прашања кои ке носат од 1 до 5 бода зависно од одговорот и 14 прашања со заокружување кои ќе носат по 1.5 бода..се положувало со 23 бода.Тоа е се што знамда не знае некој што ке има дигитална еконмија на колоквиумот и дали е нешто скратено
И мене ме интересира кој му е меилот.. јас му пишав на тој што го користи на групата на гугл, gmail е.. ама гледам има и уште еден што му е на страната на факултетот.. не знам кој го користи.. ако може некој што пријавил да ми каже. благодарамКај асистентот Кирил.
kirilj@eccf.ukim.edu.mkИ мене ме интересира кој му е меилот.. јас му пишав на тој што го користи на групата на гугл, gmail е.. ама гледам има и уште еден што му е на страната на факултетот.. не знам кој го користи.. ако може некој што пријавил да ми каже. благодарам
На која буква ти почнува презимето ? ако си после М тогаш си од 10 (барем така викаат колегиве)ај некој ако иде на факултет нека го сликне списокот менаџмент да видам дали сум од 8 или од 10...
od kniga definitivno...T smetka kaj bankite obavezno se paga kako prasanje i na kolokvium i na ispit...samo mislam deka toa e vo vtor kolokviumAj ako moze nekoj od kolegite da mi kaze dali treba po Finansiski pazari i institucii da se uci od ucebnik(dali vredi) ili popametno e od prasanjata od libro? blagodaram
Ако лошо ти оди математика одбери си нешто друго мој совет затоа што речиси сите предмети повеќе или помалку содржат математика во себеДечки може ли некој да одвои 5 минути и да ми напише нешто што ме интересира за факултетов.
Моментално сум 4та година и размислувам за многу факултети, еден од моите омилени опции е Економскиот, пред се затоа што учам средна економска и сум прилично навлезен во теоријата и шемата на економијата, и добро ми оди, интересни ми се предметите.
Но проблем имам со математика, не онаа математика за сметководство, туку онаа основната, ме интересира колку и каква е таа на економскиот, и да речеме дека сум чиста 2ка математика во средно, како би се снашол на факултет? Колку год е застапена и слично.
И кои смерови ги има на факултетов, што се учи на нив и слично..
Поздрав..
Ке одиш на спремање математика редовно и ке си положиш без мака,јес дека ке дајш 200-300 евра ама барем рает ке си бидиш после то,ако то ти е најголем проблем.Имаш 7смера сите си ги фалат нивните смерој,ама мое мислење е дека сметководството и финансиски менаџмент се најпросперитетни,тука би го клал и Е-бизнис,ама ми се чини дека во скоро време нема леб во Македонија со овај смер,покрај овие тука се и менаџмент,маркетинг менаџмент,надворешна трговија и економија.За кој колку е тежок,се сомневам дека некој ке ти дај точна информација од причина шо после прва,вонглавно секој смер има различни предмети и сите имат своја специфична тежина...Дечки може ли некој да одвои 5 минути и да ми напише нешто што ме интересира за факултетов.
Моментално сум 4та година и размислувам за многу факултети, еден од моите омилени опции е Економскиот, пред се затоа што учам средна економска и сум прилично навлезен во теоријата и шемата на економијата, и добро ми оди, интересни ми се предметите.
Но проблем имам со математика, не онаа математика за сметководство, туку онаа основната, ме интересира колку и каква е таа на економскиот, и да речеме дека сум чиста 2ка математика во средно, како би се снашол на факултет? Колку год е застапена и слично.
И кои смерови ги има на факултетов, што се учи на нив и слично..
Поздрав..
еј немој вака, и мене математиката ми оди лошо па се запишав на економски, прва сум..не демотивирај плиззз ќе оди кај Петар да вежба па ќе извади добра оцена по мат. а за другите предмети и не треба некоја математика има класични собирања, одземања и множења со делења..Ако лошо ти оди математика одбери си нешто друго мој совет затоа што речиси сите предмети повеќе или помалку содржат математика во себе