odlicni primeri za ramnopravnost pomedju polovite...mislam severen i juzen, no modernite zeni profiliraat stav deka ne sakaat da se mazat poradi toa sto brakot nosi obvrski...nee vistina modernoto vreme donese golema finansiska nestabilnost i ete toa e glavniot problem....ako se ima pari polovina bracni problemi gi nema...
Многу нормално. Каде што се има пари, нема време да се размислува кој е маж кој е жена и каква обврска имаат - зошто секоја ,,домаќинска,, обврска ја работи некој друг место нив двајца.
Јас реков повеќе пати - ич не ми е страв од бракот, не каса, а и можам да го поништам на крај краева. Ама не го сакам додека немам финансиски услови за него, можеби на некои жени не им смета да изиграваат домаќинки, мене ми смета, или на некои мажи им одговара да работат амалска работа, јас не сакам таков. Ама секој со своите квалитети и критериуми....
--- надополнето: Jul 31, 2011 7:20 PM ---
Еве брат ми заврши средно па ќе го жениме со едно девојче од четврто за кое што се договоривме пред тие да се родат.
Козо ! упс.
Охоооо па јас познавам еден твој комшија.
На огромна моја жалост, моја другарка беше во врска со него, долги 3 години, цело средно. Таа се запиша на факултет и тој тоа го сфати како најголем удар на неговата машкост. Направи се да ја убеди дека е жена, дека и е местото да раѓа деца, храни кокошки и тако даље. Добро оваа на време се освести, па го шутна.
Не се навредувај. Ама реков - познавам такви луѓе, а не се сите такви луѓе.
Читај убаво, тоа се учи во 1во одд...
--- надополнето: Jul 31, 2011 7:26 PM ---
не за мене, ама за повеќето жени смислата на животот е стапувањето во брак. и нема ништо лошо во тоа, ама да се стапи во брак по секоја цена, за мене не е во ред.
Има многу лошо во тоа. Ние не живееме ниту за државата, ниту за црквата, ниту за комшијата. Единствена прифатлива смисла на животот е лично задоволство, исполнување, себеостварување.
Бракот не може да биде смисла на животот, исто како што не се ниту децата, ниту кучињата, ниту било која професија. Смислата на животот кај секој еден човек е индивидуална.
За некоја жена смислата на животот и се децата и ручекот што ќе го зготви.
За некоја е да биде најдобра во својата професија.
Итн итн итн.......