Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Код:
#include <stdio.h>
int main()
{
char c;
int i,j,k;
float x;
c='A';
i=123;j=4;k=10;
x=9.868;
printf("%-5d%05d\n%c %0*.*f\n",i,i,c,k,j,x); j=scanf("%3d\"%c%*2c\"%f",&i,&c,&x); printf("%0*d %c %0*.*f\n",j,i,c,2*j,j,x);
return(0); }

Здраво колеги ФЕИТ-аши и ФИНКИ-аши од која страна и да припаѓате поздрав. :D

Сакам да ве прашам кој од вас тука слуша линеарни трансформации кај д-р. Катерина Санева да ми кажува инфо, updates итн. бидејќи го презапишувам овој предмет, ги имам сите материјали и не посетувам редовна настава, нема потреба кога го знам материјалот само го презапишав предметот за да го положам кога кај Боро не успеав хаха. :)

Инаку смер ИКИ сум така што ова прашање се однесува на колеги од ИКИ, а знам најбројни сме хаха. ;)
Дали регулира отсуство/присуство, со материјалот до кај сме (т.е. сте) и кога ќе има тој теоретски тест пред колоквиум што носи 10 поени (ако го има)?

Ова не е само 1 post account. Многу сум активен на овој форум, ама од аспект на читање. :pos: Знам дека е зараза да се биде член и да се постира на форум, така што решив на кајгана да мирувам инаку ќе снемам време за учење. :) Ќе гледам да бидам активен на оваа тема пошто сум електро момак. :)

Поздрав и исконтактирајте ме ако има некој/а волја да помогне. :D
Следува награда: кафе (не од кафемат:pos:) и сок (кока кола/фанта/спрајт итн. по желба на корисникот). :))))))

Здраво колеги ФЕИТ-аши и ФИНКИ-аши од која страна и да припаѓате поздрав. :D

Сакам да ве прашам кој од вас тука слуша линеарни трансформации кај д-р. Катерина Санева да ми кажува инфо, updates итн. бидејќи го презапишувам овој предмет, ги имам сите материјали и не посетувам редовна настава, нема потреба кога го знам материјалот само го презапишав предметот за да го положам кога кај Боро не успеав хаха. :)

Инаку смер ИКИ сум така што ова прашање се однесува на колеги од ИКИ, а знам најбројни сме хаха. ;)
Дали регулира отсуство/присуство, со материјалот до кај сме (т.е. сте) и кога ќе има тој теоретски тест пред колоквиум што носи 10 поени (ако го има)?

Ова не е само 1 post account. Многу сум активен на овој форум, ама од аспект на читање. :pos: Знам дека е зараза да се биде член и да се постира на форум, така што решив на кајгана да мирувам инаку ќе снемам време за учење. :) Ќе гледам да бидам активен на оваа тема пошто сум електро момак. :)

Поздрав и исконтактирајте ме ако има некој/а волја да помогне. :D
Следува награда: кафе (не од кафемат:pos:) и сок (кока кола/фанта/спрајт итн. по желба на корисникот). :))))))

Санева турбо предава, премногу теорија... Вика дека ќе го барала само тоа што го запишуваме, се надевам дек ќе биде така. Инаку не поминува список.. воопшто на ниту ден час не поминува список...
--- надополнето: Oct 19, 2011 5:20 PM ---
Сите се жалат од Санева, пробај да смениш паралелка :/

Мислам дека е подобро да си линеарни кај Санева отколку Логички кола кај Тото зошто он предав во другата група... Јас не би бирал да сум таму :)

Санева турбо предава, премногу теорија... Вика дека ќе го барала само тоа што го запишуваме, се надевам дек ќе биде така. Инаку не поминува список.. воопшто на ниту ден час не поминува список...

Мислам дека е подобро да си линеарни кај Санева отколку Логички кола кај Тото зошто он предав во другата група... Јас не би бирал да сум таму :)

Абе моја грешка, го избришав мислењето затоа што мислев дека за математика 1 се збори :)

Фала за инфото, ќе видиме што ќе испадне на крај. Со задачите немам гајле сметам дека ги владеам добро, ама за теоријата немој да ме зезне, како и да е ќе ја победам и од тој аспект. :D

Зајчето нека не се буни. :D Ајде мало е ќе порасне. :pos: ;)

Си паднал кај Боро, и очекуваш да положиш кај Санева?
СО СРЕЌА ДРУЖЕ! :pos::pos:
Можам само да кажам како било, како ќе биде појма неам. Бараше ненормално многу теорија, ако си положил задачи, си положил 1/3 од испитот, на крај на семестар наместо повеќе време да имаме за задачи, она си ја тераше теоријата нејзина (која шо уствари и не ти е толку битна, битни се задачите, и битно е шо повеќе да се решат). Све ова у Математика 1 се дешаваше.
П.С. и нас не лажеше со муабетот: „Усното ќе биде составено од кратки прашања од скриптата“. Тоа у превод значи дека одговорот на истите ќе биде долг. Идеш на усно, и глеаш прво прашање под а), б), в), г), д); второ слично, трето тука некаде... Не знам. Цела скрипта требаше да ја пееме.

Си паднал кај Боро, и очекуваш да положиш кај Санева?
СО СРЕЌА ДРУЖЕ! :pos::pos:
Можам само да кажам како било, како ќе биде појма неам. Бараше ненормално многу теорија, ако си положил задачи, си положил 1/3 од испитот, на крај на семестар наместо повеќе време да имаме за задачи, она си ја тераше теоријата нејзина (која шо уствари и не ти е толку битна, битни се задачите, и битно е шо повеќе да се решат). Све ова у Математика 1 се дешаваше.
П.С. и нас не лажеше со муабетот: „Усното ќе биде составено од кратки прашања од скриптата“. Тоа у превод значи дека одговорот на истите ќе биде долг. Идеш на усно, и глеаш прво прашање под а), б), в), г), д); второ слично, трето тука некаде... Не знам. Цела скрипта требаше да ја пееме.

Фала друже! :pos:
Па очекувам да положам зашто да не, не мислам по 100 пати да слушам еден ист и глуп предмет. :) Кај Боро очекував да поминам ама ете решил да не ме пушти, така што сега нема кај да бега положувањето. :D
Скурчено ми е тоа што сите професори по математика кењаат со теорија небаре е толку важна... само колку повеќе да ги измачат студентите и да им го отежнат студирањето... искомплексирани будалетини!!! :)
Знам како е полагање теорија по математика немај гајле, верувам ќе поминам... некако! :icon_mrgr: Не знам дали скриптата е иста како лани јас од Боро ја имам, ако Санева предава од нејзина посебна скрипта било би добро некој да направи share на оваа информација. Ако ја има во копирница ќе ја земам од таму и ќе ја пропеам. :icon_lol:
Ма ќе си биде се во најдобар ред не ме плашете непотребно, 4-та година ми е ова како пуштам корени на електро, староседелец сум веќе. :pos:
А тоа што викаш дека Санева била зезната за теорија математика 1, можеби има поинаков пристап со линеарни трансформации? :pos::pos:

На која група им предава Трајковиќ? ИКИ 1, или ИКИ 2?
За Алгоритми и структури на податоци прашувам.

Во распоредот го пишува тоа. Предава на ИКИ 1 by the way.

Moжеш да ми кажеш што часови имаат утре и каде? Каменот на Розета е појасен од овој распоред.

Moжеш да ми кажеш што часови имаат утре и каде? Каменот на Розета е појасен од овој распоред.
Еве ти за Алгоритми за ИКИ1 предавања:
Вторник: 15:00 - 16:45 - Владимир Трајковиќ (предавања во Б3 - барака 3)
Четврток: 14:00 - 15:45 - Илинка Иваноска (аудиториски вежби во Б2 - барака 2)

Толку се. :)

ај некој нека пише некој број за приватен професор по Структурирано и електроника 1,
фала :) (може на пвт)

Ќе може ли некој да ми каже што се паѓа на прв колоквиум АСП? Каков тип на задачи и од прилика какви прашања.. ? фала :)

До колегата Стронгест што преслушува физика - во среда домашно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom