Вук Драшковиќ: За 10-15 години поделба на Македонија

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Бројот на Албанците во Македонија не е проблем. Проблем е што тој број освојува територија period. Ако навистина сакате да и помогнете на Македонија тогаш:
1. Не продавајте имоти од западна Македонија освен ако немате вистинска причина за тоа( болест во семејство, огромна сиромаштија, безизлезна ситуација)
2. Не емигрирајте во странство - секој емигрант од Македонија е погубен. Многу е мала шансата да се вратите.
3. Правете повеќе деца - можеби најбитно. 1 дете=минус, 2 деца = одржување, 3 и повеќе = силна држава.

Имам едно прашање за сите:

Дали би ја дале Северо - Западна Македонија за да го добиете Пирин и Поголемиот дел од Егеј(каде што се Македонците)?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
29
Поени од реакции
1
Бројот на Албанците во Македонија не е проблем. Проблем е што тој број освојува територија period. Ако навистина сакате да и помогнете на Македонија тогаш:
1. Не продавајте имоти од западна Македонија освен ако немате вистинска причина за тоа( болест во семејство, огромна сиромаштија, безизлезна ситуација)
2. Не емигрирајте во странство - секој емигрант од Македонија е погубен. Многу е мала шансата да се вратите.
3. Правете повеќе деца - можеби најбитно. 1 дете=минус, 2 деца = одржување, 3 и повеќе = силна држава.

Дали би ја дале Северо - Западна Македонија за да го добиете Пирин и Поголемиот дел од Егеј(каде што се Македонците)?
Vidi sega jas mislim deka toj predlog bez razika kako koj ce sfati e dobar .Zapadniot del poleka no sigurno zaminuva ( Makedoncite si zaminuvaa i si zaminuvaat ) vo severniot del ziveat Srbi ( Kumanovo i okolinata ) mislim deka toa e prilicno dobra ideja .

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Vidi sega jas mislim deka toj predlog bez razika kako koj ce sfati e dobar .Zapadniot del poleka no sigurno zaminuva ( Makedoncite si zaminuvaa i si zaminuvaat ) vo severniot del ziveat Srbi ( Kumanovo i okolinata ) mislim deka toa e prilicno dobra ideja .
Во северниот дел не живеат Срби. Можеби има повеќе србомани, меѓутоа Срби не. А и да има мал процент Срби, тие се претопуваат во Македонци.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879

јасно е како ден, ДОСТА беше давање, за земање реалноста за жал вели дека не е можно, барем засега, затоа да се завртиме СИТЕ кон зачувување на она што го имаме! да не останеме и без тоа!

K

kalimer0

Гостин

Не затоа што Македонците од Егеј и Пирин се тука родени, додека Албанците во Северо-Западна Македонија се доселиле како бегалци од косовската војна. Неблагодарно е некој да те прими дома и ти наместо да му се заблагодариш да сакаш да му го одземеш домот.
Најфер би било Албанците да останат во Македонија, Егеј и Пирин да се спојат со Вардарот, да се направи реален попис каде точно ќе се знае колку ќе има Македонци, Албанци, Грци, Бугари, Турци... во новата држава, и според застапеноста да добијат работни места во јавната администрација. Ова само моја замисла - знам дека е далеку од реализација.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
29
Поени од реакции
1
Во северниот дел не живеат Срби. Можеби има повеќе србомани, меѓутоа Срби не. А и да има мал процент Срби, тие се претопуваат во Македонци.
Ma daj ti se molam nema ni eden Makedonec vo Kumanovo i Kumanovsko duri i srpskiot tamu e sluzben ne ni se potrebni neka krsat glava .

http://daily.mk/cluster/1d99053c3e6e2149e460f1bb9aee9f03
--- надополнето: Oct 21, 2011 11:20 PM ---
Не затоа што Македонците од Егеј и Пирин се тука родени, додека Албанците во Северо-Западна Македонија се доселиле како бегалци од косовската војна. Неблагодарно е некој да те прими дома и ти наместо да му се заблагодариш да сакаш да му го одземеш домот.
Најфер би било Албанците да останат во Македонија, Егеј и Пирин да се спојат со Вардарот, да се направи реален попис каде точно ќе се знае колку ќе има Македонци, Албанци, Грци, Бугари, Турци... во новата држава, и според застапеноста да добијат работни места во јавната администрација. Ова само моја замисла - знам дека е далеку од реализација.
Бугари нема во Македонија .

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Ma daj ti se molam nema ni eden Makedonec vo Kumanovo i Kumanovsko duri i srpskiot tamu e sluzben ne ni se potrebni neka krsat glava .

http://daily.mk/cluster/1d99053c3e6e2149e460f1bb9aee9f03
--- надополнето: Oct 21, 2011 11:20 PM ---

Бугари нема во Македонија .
Не тртљај глупости, во јужна Србија живеат Македонци (и Војводина), Србите се една шака кај нас. Службен со ставиле поради некаква куртоазија.
Што се однесува за тоа кој ќе се дели, заборавил изгледа четников дека на север во Војводина има компактно и бројно Унгарско малцинство, во Санџак мнозинството се Муслимани итн. види си ја картава... Дури и Србите од Војводина иако се мнозинство таму сакаат поголема автономија, поцивилизирани се и не го сакаат џганот јужно од Дунав.

P

PewDiePie

Гостин
Член од
12 октомври 2011
Мислења
29
Поени од реакции
1
Не тртљај глупости, во јужна Србија живеат Македонци (и Војводина), Србите се една шака кај нас. Службен со ставиле поради некаква куртоазија.
Што се однесува за тоа кој ќе се дели, заборавил изгледа четников дека на север во Војводина има компактно и бројно Унгарско малцинство, во Санџак мнозинството се Муслимани итн. види си ја картава... Дури и Србите од Војводина иако се мнозинство таму сакаат поголема автономија, поцивилизирани се и не го сакаат џганот јужно од Дунав.
Vidi sega Vojvodina nikogas nema da se podeli tamu ziveaat oklolu 1 600 000 Srbi samo budala moze da otkaci vakva glupost .Sandzak nema sansi a za dzganot ne znam kade go najde toa pa i vo Makedonija lugeto od provinciite gi smetame za debili. --- надополнето: Oct 22, 2011 1:41 PM ---
Немало Македонци во Куманово хахахахахаха МРШ бе.
Ne zna
Vidi sega tie luge za koi ti tvrdis deka se srbomani i bugarofili vece nikogas ne mozat da bidat Makedonci .Tie se vece izgibeni i bidi siguren deka sekogas ce fatat grcka, bugarska ili srpska strana .Me interesira dali nekoj znae kolkava e brojkata na Grkomanite,Srbomanite i Bugarofilite vo Makedonija .
--- надополнето: Oct 22, 2011 1:43 PM ---
Немало Македонци во Куманово хахахахахаха МРШ бе.
Nemoj sega taka site kolegi od Kumanovo si kazuvaat taka .Sto i da se Makedonci sigurno ne se .

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Каква е тај глупост , во куманово живеат околу 5 иљаде срби , повеќето се македонци и албанци , јас каде што учам во техничко во еден клас има 34 души , само двајца се срби 2 роми кој еден од ром е муслиман мислу и повеќето се македонци , не лупајте глупости , куманово одсекогаш е доминантно македонско мада што има много србомани ....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
... и така мраморецот ја виткаше чоколадата.

Од одредени муабети на темава, а и од насловот на темава ми проработе дигестивниот систем, а верувајте не се пеперутки.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Како што вчера видовме, опасност од Косово - нема. Без оглед на волјата на нашиве домашни, министерот за одбрана на Косово кажа дека немаат такви амбиции.
Да не зборуваме, дека, веќе никој нема да им фати оружје во Македонија. Народот се образува, жените веќе не раѓаат 12 деца, мажите сакаат да живеат нормално, а не во планини со пушки.
Беше што беше - и заврши.
Со Србите никој не може да живее, не би рекла дека Косоварите се целосно виновни.
Да беа, немаше Србија да има проблем со СИТЕ етникуми различни од српскиот.
За нив, хрватите и македонците се одродени срби.

Затоа, војната во Косово, си е војна во Косово, со србите, кои се исто такво како грците, затоа и си се побратимени. Иста сорта се.

Македонските Албанци немаат некои претензии за поделба, зошто во Македонија имаат повеќе права него во Албанија. Можеби некои радикали, но во глобала им е добро и не бараат никаква поделба.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
не верувам дека ќе се одрази во македонија , али македонци што живив во западна македонија се во лоши услови , комшии албанци не вработуваат македонци само свои и турци , и тој ќе се одрази на нив и ќе се иселат од западна , изгледа ги потценивме албанци , попаметни се од нас мораме да признаеме

Kajgana Shop

На врв Bottom