S
schtrafzenigger
Гостин
Не, не е Малме.
Камерун е државата,а градот?Лесно е. И знамето го има на сликата
Kамерун.
Африка.
Tочен одговор добивате утре.
Главниот град, Јаоунде или како да се чита.Камерун е државата,а градот?
Па ваљда главниот, Јаунде.Камерун е државата,а градот?
Каиро бе.Па ваљда главниот, Јаунде.
Еве за мојот малце помош.
Главен град на африканска држава, низ која тече една од најголемите реки во светот(можда и најголема, не сум сигурен).
Треба да знаете сега
Ајде погодувајте го градот.Малме(Шведска) е со 260.000 жители.
--- надополнето: Oct 17, 2011 9:28 AM ---
Прегледај го приврзокот 35075
Градот е 5ти по големина во таа држава. Располага исто така со големо пристаниште. Има нешто повеќе од 1 милион жители. Ден на независност 194*
да не јет Франкфурт?Што ќе погодуваме, го имаш името на градот во линкот
Друг пат намести, да не се гледа.
Иначе Канзас Сити
Градот го има еден од најголемите аеродроми во светот(одма ќе ви текне)
Одеса ( Украина ) ..?Малме(Шведска) е со 260.000 жители.
--- надополнето: Oct 17, 2011 9:28 AM ---
Прегледај го приврзокот 35075
Градот е 5ти по големина во таа држава. Располага исто така со големо пристаниште. Има нешто повеќе од 1 милион жители. Ден на независност 194*
човече, не мешај област Калининград со град КалининградСакаш да ми кажеш дека некој кој знае за Калининград, нема да знае градот како се вика?
Тоа е центарот на источните Германци*, Прусите.
* нема везе со бивша ГДР
преведувам на Википедија и таму налетувамкај го најде, жити мене го прашав и таткоми, ама ни он незнаеше
Мора bump да праам, некои нез да играат па ставаат ли ставаат слики а пред нив 2343243243242 непогодени.
Алборг, Гетеборг, Хелсингборг...давај повеќе инфоМора bump да праам, некои нез да играат па ставаат ли ставаат слики а пред нив 2343243243242 непогодени.
Втор по ред град по број на жители во државата.Алборг, Гетеборг, Хелсингборг...давај повеќе инфо
Ооопс моја грешка, не бил втор, трет бил.Берген најверојатно, можда Еспо(или како и да се чита).
Ептен си забегал и ти