Chinese people YOU NOW HAVE BRAINS?!

Г

Гучи

Гостин
Повеќе од десет минувачи го игнорирале двегодишното девојче кое лежело повредено на улица во јужниот дел на Кина откако претходно било удрено од две возила.
Инцидентот предизвика гневни коментари на луѓето на интернет страницата на популарната општествена мрежа „Веибо“.
Камерите за набљудување на сообраќајот покажаа како голем број пешачи кои миувале покрај повреденото девојче Јуе Јуе, кое прво била удрена од едно комбе а потоа и од камион. Инцидентот се случил пред семејната продавница на нејзините родители во градот Фошан.
Помош на девојчето му пружил чистачот на улици, кој ја пренел на тротоар, а потоа ја пронашол мајката на Јуе. Луѓето од околните продавници го игнорирале повреденото девојче.
Девојчето е хоспитализирано, и се наоѓа во кома, а според лекарите мали се шансите таа да преживе.
- Ова општество е сериозно болно. Дури и кон кучињата и мачките не би требало да се однесуваме така бездушно, напиша еден од корисниците на „Веибо“.
Според други, реакцијата на минувачите ја поврзуваат со претходен случај кога еден човек се обидел да и помогне на постара жена која паднала. Тој потоа бил кривично гонет бидејќи ги прекршил државните правила за тоа како треба луѓето да се однесуваат со жртвите при несреќи.
Полицијaта ги уапси возачите на двете возила вмешани во сообраќајната несреќа.

http://www.youtube.com/watch?v=wo0_Yup17yc&feature=player_embedded#!

Превземено од 24 вести.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Бидејќи е премногу грозно, ембедирањето е тргнато и видеото е ставено само како линк.
Што им е на луѓево? Дали се слепи и дали се нормални? Што им е проблемот?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
јебшга строго општество ги извитоперува лугето ..

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Гад демит,што им е бе?Девојче од ДВЕ години да оставиш да умре на тротоар?
Малку им беа Хирошима и Нагасаки,треба уште некоја атомка да се пушти.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Добро бе како може да се толку бездушни :mad::mad:Им посакувам се најлошо на сите тие што поминаа и ништо не превземаа особено на тие што го прегазија :mad::mad:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Друже тоа е Јапонија бре ... За овие само Мао Це Тунг му е мајката

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.567
Поени од реакции
87.846
Добро де како можеше првион возач, гледа дека го згази детето, застана па пак продолжи да го догази. Па и вторион ништо подобро :mad:.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Бог да чува и да брани колку само бездушни луѓее ..!! :mad:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
1. Se izvinuvam ako pominuvam nekoja granica na tolerancija na forum, AMA koj kreten treba da si za da stavis vaka neseriozen naslov na ovaa tema. Sto e sledno? Za smrt na civili vo Kuba da pisuvame tema: "U MAD USA?"

2. Sve mozam da goltam, ama toj sto go gazi cupeto so kombe, i pritoa ne izleguva nego uste ednas odi vrz devojceto... e toa nikako ne mozam da go sfatam...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Со ова ти воопшто не се разликуваш од нив... Не е до нацијата/националноста, до луѓето е. Па уште ја мешаш Јапонија со Кина...
Има еден куп вакви секаде низ светот (вклучувајќи ја и Македонија), не се секирај.

Предупредување до останатите: Не го гледајте видеото.
--- надополнето: Oct 17, 2011 11:53 AM ---
2. Sve mozam da goltam, ama toj sto go gazi cupeto so kombe, i pritoa ne izleguva nego uste ednas odi vrz devojceto... e toa nikako ne mozam da go sfatam...
Ми се чини дека воопшто не го забележа. Затоа и продолжи да го гази...
Тешко дека ќе го забележиш ОТКАКО ќе го згазиш.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Тоа беше Јапонија ( Хирошима и Нагасаки), каква врска има тоа со Народна Република Кина?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Со ова ти воопшто не се разликуваш од нив... Не е до нацијата/националноста, до луѓето е. Па уште ја мешаш Јапонија со Кина...
Има еден куп вакви секаде низ светот (вклучувајќи ја и Македонија), не се секирај.

Ама Ациде бе,дали е човечки така да оставиш двегодишбо,или безразлика колкаво чпвечко битиие да лежи на улица да умира?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин

Mene mi dojde cudno sto podzastana malce, otkako devojceto bese megju prednite i zadnite trkala, i posle pak prodolzi da odi. Mnogu mali se shansite da ne go videl, pa i voopsto da ne zastanal, jas glusec da zgazam ke zastanam da vidam sto sum i napravil na kolata, da ne sum skrsil nesto (primer ova samo). Ne e dobro da se generalizira ama ako ja poglednes "reakcijata" na poveketo sto pominuvaat nisto cudno i da nemal gajle ovoj...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас би го покажал видеото што повеќе за ако еден ден некој е во слична ситуација да помогне а не само да си продужи. Еден ден и кај нас вака ќе стане како идат работите.

Kajgana Shop

На врв Bottom